Om Risteriet

Risteriet er et mikro-risteri med base i København

Da vi startede op for alvor i 2004 lød vores budskab og målsætning sådan her;

"Et lille firma med de klassiske store ambitioner! Vores målsætning er i hvert fald, modsat det brede danske kaffemarked, kun sælge højkvalitets og absolut nyristet kaffe. Der er forskel på kaffe.


Vi mener at nyristede kaffebønner gør en verden til forskel i en kaffekop. Det er i hvert fald den oplevelse vi har med nyristede bønner i af den højeste kvalitet. En oplevelse vi gerne vi give videre. Derfor er vi konstant i søgen efter de bedste, mest spændende, bønner på markedet. Vores relativt lille størrelse gør at vi køber ind i mængder der holder selv de rå bønner helt friske. Og når vi rister kaffe er det på daglig basis og efter ordre - både når det gælder privat og erhverv - og derved så nyristet som det kan gøres."


I august 2014 har vi fejret 10 års fødselsdag - både for opstarten med kafferistning i større skala end hjemme i vores køkkener. Og for opstarten af vores butik i Studiestræde som blev den alvorlige satsning og mere seriøse opstart. 

Risteriet åbnede vi i 2002. Det skriver vi på vores primære logo: "anno 2002". For det var dengang (i 2002) vi mødtes (Lars, Jesper og Rune) og sammen formede ideen om "Risteriet". Der gik så to år før vi gik fra snak og drømme til at købe en pro kafferister og starte op med de første ordre. 

Det var vinteren 2004 med base i en garage i Sorgenfri. Siden flyttede vi ind i indre København - mere præcist i Studiestræde 36 i sommeren 2004. Her åbnede vi den 31. august en kaffebutik med smagslokale og mikroristeri. Tre i en. Et rent kinderæg for dem med kærlighed til god kaffe.
 

Siden da er sket meget. Vi har haft cafe i Store Kongensgade og i Boghallen på Rådhuspladsen. De er begge lukkede - i forbindelse med at vi i 2013 åbnede en større cafe-satsning; en kaffebar i Helgolandsgade på Halmtorvet - lige bag ved hovedbanegården. En rendyrket kaffebar - med vores kendtegn: kaffebønner og kaffedrikke. Men også lækkert hjemmebag.

Fra 2011-2016 havde vi et lille sideprojekt - eller sommerprojekt - nemlig en kaffebar i Tisvilde som kun havde åbent fra juni til august når den nordsjællandske by gik fra lokalsamfund til særdeles aktiv sommerby. Efter sæsonen 2016 opsagde vi vores lejemål da aktiviteterne med cafeerne i København igen krævede fuldt fokus. Men det havde været sjovt i vandkanten.

 

Sommeren 2016 var nemlig travl. Vi åbnede nemlig i foråret ny cafe inde i Frederiksberg Svømmehal. Det var et krævende projekt og vi måtte strække os lidt for at nå det  hele. Ikke mindst da vi lige på samme tid gik med i endnu et sideprojekt - nemlig den mobile kaffeløsning: Copenhagen Coffee Trail! I samarbejde med Jan og Daniel ruller vi nu ud i bad-boy forklædningen og en Rover Defender 4WD.

Så der har været nok at se til og vi indså at vi måtte indskrænke aktiviteterne lidt. Og så blev det sommercafeen der blev lukket ned efter gode 5-6 år og en masse hyggelige sommertimer.    

Med webshop her på www.risteriet.dk føler vi at vi både er i udkants-Danmark såvel som kerne-København. Og kommer gerne flere steder over de næste år. Det håber vi i hvert fald.

Undervejs har vi også rykket selve produktionen ud til Rødovre hvor vi har et decideret risteriet, kaffe-lab, showroom, værksted, lager og webshop-HQ. Industri-Rødovre er måske knap så romantisk som indre København, men meget mere praktisk! Så der holder vi til og det passer rigtig godt til vores forskellige aktiviteter. Og vi tager nu også imod kunder derude og sælger kaffebønner direkte ud af porten.

 

Men vi arbejder stadig med de samme principper og har samme målsætning.

Nyristet kvalitet, fra dag til dag.

Vigtigst for os er det helt banale. Det der var udgangspunktet da vi startede op; riste-datoen på kaffen. Den finder du stadig - og altid - på vores kaffe. Også hvis du køber vores kaffe af en af vores forhandlere, i en af vores egne butikker, her på nettet, med erhvervskort i INCO eller måske til høstmarked hos Aarstiderne eller på online supermarkedet nemlig.com. 

Man skal altid kunne se på en pose kaffe fra Risteriet præcist hvilken dag den er ristet. Det er den røde tråd.

Det nyristede - datomærkede - kaffe. Nogle gange vil du i butikkerne kunne købe flere forskellige kaffer der er ristet sammen dag. Ellers er de 1-3 dage fra ristedatoen er det er jo stadig .. ret nyristet.

Prøv det. Og prøv det så igen.

Vi i Risteriet byder dig i hvert fald velkommen. Håber du vi synes om det vi går og laver.