•  NYRISTET KAFFE  FRA EGET RISTERINYRISTET KAFFE FRA EGET RISTERI
  •  KAFFEBAR  PÅ VESTERBROKAFFEBAR PÅ VESTERBRO
  •  FRI FRAGT  PÅ KØB OVER 395,-FRI FRAGT PÅ KØB OVER 395,-
basket
LUK

Miscela Bacca

Pris fra 81,00 DKK

100% arabica & 100% nyristede kvalitetsbønner i spændende mørkt blend. Et populært valg til  espresso med den ekstra mørk ristning, den frugtede tyngde, sødme og stor fylde. 

Risteriets Risteprofiler
Risteriets Bryggeguide


Tilvalg
  • Formalingsgrad

stk.
FRI FRAGT PÅ KØB OVER 395,-
NYRISTET KAFFE FRA EGET RISTERI
Beskrivelse
        Risteriets Miscela Bacca er en flot og fyldig blend som mange bruger til at brygge espresso på.
Smagsprofil

Bacca er en af de mere mørke og tunge kaffer vi har i sortiment. Risteprofil er mellemmørk men udtryk er tungere end det.

Der er en fyldig fornemmelse med en sødme fra fed frugt og nærmest et lag ekstra glød i eftersmagen. Som lille enkelt eller dobbelt espresso er vi inspireret af norditaliansk kaffekultur. Her behøver man ikke sukker i eller vand til at skylle efter. Den er som sagt ret fin med søde toner i sig selv og eftersmagen kan man nyde længe.

Risteprofil

Ristet til Full City (Mellemmørk). Læs mere om vores risteprofiler her.

Bryggeguide

Som sagt er Bacca en populær espresso blanding. Skal morgenen startes med et skud kraftig stempelkande eller filterkaffe - kan Bacca med fordel bruges. Den både varmer og sætter skub i selv den sløveste morgen. Vi har erhvervskunder med fuldautomatiske maskiner som bruger Bacca da den kommer rigtig flot igennem med de tunge dråber til americano eller i samspil med mælk. Se vores fulde kaffeguide her

Miscela Bacca

Risteriets Miscela Bacca er en flot og fyldig blend som mange bruger til at brygge espresso på. Den brygger også en fyldig filter og laver en fremragende kop kaffe på f.eks fuldutomatiske maskiner. Men primært er den set som en espresso og det var også det vi havde i tankerne tilbage i 2006 da vi første gang præsenterede den

Vi skriver ’fed frugt’ og det er måske en lidt underlig størrelse. Men når syrligheden i Bacca-blandingen ristes til en Full City er friskheden karamelisteret og blevet afrundet, tung og sødmen vinder frem.

”Bacca” = frugtet på italiensk.

Det sødere alternativ / historien bag Bacca

Miscela Bacca kom vi frem til efter et par år i branchen. Vi oplevede, at nogle kunder ledte efter en sødere espresso, så der blev tilbragt lidt ekstra tid i laboratoriet og til sidst var den der. Vi ramte efter flere forsøg forholdet mellem bønner og risteprofil lige som vi havde forestillet os det skulle være, og resultatet er en dejlig rund fylde.


Herefter skulle den bare døbes. Vi har, indrømmet, aldrig kunnet så supermeget italiensk, så vi besøgte enhver sprogspassers yndlingsværktøj, nemlig Google Translate, og således gik det til, at vi fik en ”Miscela Bacca” i familien - den frugtsøde espresso.

Hvorfor bruge ”blends”?

Ordet ”blend” referer, som de sprogkyndige måske har regnet ud, til, at kaffeblandingen er bygget op med kaffebønner fra flere forskellige områder eller lande. På den måde kan vores kaffemagere designe meget præcist, hvordan det lille skud kaffe skal komme til udtryk. I brygningen af f.eks espresso, som Bacca er oplagt til, kommer bønnernes individuelle karakteristika frem, og samspillet imellem de forskellige smage og aromaer kan i et godt blend få englene til at synge.

Når sødme, fylde, syre og crema er i balance, er blandingen optimal.

En blend består typisk af bønner fra to og helt op til fem forskellige områder. Vi bruger ofte det italianske ord "Miscela" i stedet for det engelske "blend". Betydningen er den samme: Kaffeblanding. 

Moden dikterer for tiden, at man eksperimenterer med at bruge ”single-origin” bønner (altså bønner fra en enkelt leverandør eller land) til sin espresso. Selv de lysere riste står for skud for tiden. Hvis bønnen er kompleks nok i smag, kan dette sagtens give et godt resultat, og vi har heldigvis rigeligt af forskellige single-origin bønner at lege med i sortimentet.

Hvad er der så blandet i en Miscela Bacca?

De fleste i branchen – professionelle såvel som hjemmeristere – holder nemlig deres opskrifter for sig selv. Især når man har fundet på noget godt! Det kan man mene meget om, men sådan har vi nu engang valgt det. Vi løfter dog gerne sløret en lille bitte smule, for det er ingen hemmelighed, at vi i flere af vores blends har en forkærlighed for brasiliansk kaffe som base – i varierende sorter og størrelser – og at vi generelt holder os i nærheden af 3-5 forskellige bønner pr. blend.

Tips til hjemmeristeren

Miscela Bacca bør trækkes hen til 2. knæk for at opnå den profil, som vi går efter, og som er udgangspunktet i vores smagsbeskrivelse. Det er den samme ristning som vores Miscela Uno. Den har været mørkere, men vi har sat den ned fra en ekstra mørk til denne mellemmørke risteprofil.

Mange af vores trofaste kunder rister stadig ret mørkt, når de rister Bacca, men en del rister den lysere, og her er noterne mere friske i deres frugtede fornemmelse, end de er sødlige. Den lysere rist bidrager til en mere livlig smagsoplevelse. Som hjemmerister har man jo friheden til at lege lidt med det, og se hvor ens smagsløg behages bedst. 

Specifikationer
Hvad kan vi byde på? nyristede bønner
Bønnesort Arabica
Efterbehandling Natural, Washed
Højde 1250-1500 m.o.h.
Smagsnoter & smagsoplevelse Dyb smag, Klassisk Italiensk Espresso, Lang eftersmag, Mørk chokolade, Mørke Bær
Hvor kan du lide kaffe fra? blend (flere bønner)
Hvilken bryggemetode skal kaffen bruges til? fuldautomatisk, moccakande, espresso
Hvilken profil (styrke) er du til? full city + (mørk rist)