FREDAG

Så har vi sat kafferne til salg. Se dem her: Særlige kaffer til en særlig dag

Husk at kaffen sælges online her på webshop hele weekenden. Men i cafeen er det kun fredag og så længe lager haves. På fabrikken kun fredag frem til lukketid (kl. 15). 

God Kaffens Dag!

 

TORSDAG

Hvem vågner ikke op på en efterårsgrå torsdag morgen og trænger til lidt romantik? 

Heldigvis er der hjælp at hente til selv de mest travle folk - for vi har en lille kærlighedshistorie du kan få med på farten. Det er nemlig sådan at vi i morgen på Kaffens Dag skal besøge Brasilien og historien om hvordan kaffen kom dertil er .. sød. 

Skal skal du have noget af den, så se med herunder. Waqas er endnu engang kaffevært i vores optakt til morgendagens fejring af Kaffens Dag i Risteriet. 

Det er nu 'afsløret' at vi skal besøge både Etiopien og Brasilien. På hver deres måde er det to af de helt store kaffelande. Klik ind i morgen og se hvad vi har fundet på. Det primære salg bliver fra webshoppen - men også fra cafeen på Vesterbro og fabrikken i Glostrup - vil vi fredag sælge de særligt udvalgte kaffer. 

 

 

ONSDAG

Historier fra kaffekrukken. Lyt med på et par fortællinger. Lidt fact og lidt fiction. 

I onsdagens video fortæller Waqas et par historier fra kaffens tidlige dage: udbredelsen af den magiske drik der indtog verden kop for kop. Fra en nydelse forbeholdt de få til dagens næsten umættelige række af cafeer i byerne og hylder i supermarkedet. 

Kaffe har i moderne tid været verdens mest populære drikkevare og andenmest handlede råvare! Kun overgået af olie.

Så der er sagt, skrevet og sunget meget om den magiske sorte drik. Googler du lidt finder du både moderne pophits, iltre dramaserier og seriøs litteratur som er all about the coffee. 

Men det behøver du ikke gøre lige nu. Du kan bare se med her i dagens video hvor årets fortællelystne kaffevært tager os med rundt i flere af de mest farverige kaffefortællinger. 

Vi er stadig igang med optakten til Kaffens Dag på fredag. Se med igen i morgen når vi har touchdown i det andet af de to kaffelande vi har udvalgt i år. 

Det bliver stort. På flere måder. 

Og det bliver sidste opslag inden det fra fredag morgen går løs på webshoppen med salg af årets Kaffens Dag kaffer. Vi sælger hele weekenden og vil mandag morgen riste, pakke og få sendt afsted. 

Så klik ind i morgen og se med - og klik forbi risteriet.dk på fredag og køb dig nogle poser. 

 

 

TIRSDAG


Vi er på vej imod Kaffens Dag. Kun tre dage endnu. Det er nemlig på fredag. 

I går bød Waqas velkommen til en lille Kaffens Dag-optakt. Det gjorde han i frisk t-shirt ude foran vores kaffefabrik i Glostrup. 

Men vi har lukket ham indenfor til dagens teaser. Og generelt skruer vi lige op for varmen.  

I dagens lille video-optakt får kaffevært Waqas nemlig sat nålen i det ene af de to lande vi besøger i årets lille fejring af Kaffens Dag. Og vi skal sydpå. 

Indefra vores produktionshal fortæller Waqas en kort historie om hyrden Kaldi. Legende - og legenden - fra de etiopiske sletter der (muligvis) opdagede kaffen way back when. 

Det er et 'muligvis' fordi der reelt set - især hvis der går detektor i den - kan mangle lidt konkret fakta. 

Der er nemlig mange versioner af historien om Kaldi. Nogle forsøgsvise faktuelle og andre mest til farverige fortællinger. Dagens udgave måske en mellemting. 

Men hvordan det end hænger sammen med kaffens 'opdagelse', så er det sikkert, at vi på fredag tager jer med til det som er anerkendt som kaffens moderland. 

Vi skal til Etiopien. 

Du skal egentlig bare holde øje her og være klar i shoppen fredag. For måske der er noget der frister. Der er hentet særlige bønner hjem og vi har været forsøgsvise kreative. 

Men kig også med allerede i morgen - onsdag - hvor vi er heldige at Waqas hiver endnu én - måske flere - historie op af kaffekrukken. 

Sidst, men ikke mindst, skal du selvfølgelig også kigge med torsdag. Det er slutspurten og der besøger vi så det andet land vi skal have nedslag i. 

For der er to kaffelande på programmet når vi fredag åbner salget. 

So stay tuned. Coffee stories coming up. Men lige med herunder for en røverhistorie om Kaldi. 


 

 

MANDAG

På fredag er det 1. oktober. Det er den dato hvor der mange steder laves en lille fejring af kaffen. Kaffens Dag eller International Coffee Day.

Frem mod fredag har vi en lille optakt. Det hele starter med denne lille teaser herunder og så følger der ellers lidt mere dag for dag.