Tilbud er kun i webshop
Miscela Potente

Miscela Potente

Pris fra 57,60 DKK 64,00 DKK

Grønne kaffebønner

Smagsprofil

Mere bid I bønnen end de andre blends. Potente er vores mørkeste rist (ikke sort, men godt dyb mørk) og effekten er en utrolig kraftig espressooplevelse. Mørk, dyb, røget - næsten rustik fornemmelse. Det er for dem der kan lide det stærkt! 

Risteprofil

Full City +

Hvorfor bruge ”blends” til espresso? 

 

Ordet ”blend” referer, som de sprogkyndige måske har regnet ud, til, at kaffeblandingen er bygget op med kaffebønner fra flere forskellige områder eller lande. På den måde kan risteren designe meget præcist, hvordan det lille skud kaffe skal komme til udtryk. I brygningen af espresso kommer bønnernes individuelle karakteristika frem, og samspillet imellem de forskellige smage og aromaer kan i en god blend få englene til at synge. Når sødme, fylde, syre og crema er i balance, er blandingen optimal. 

 

En blend består gerne af bønner fra to og helt op til fem forskellige områder. Vi ofte det italienske ord ”Miscela” i stedet for engelske ”blend”. Betydningen er den samme: Kaffeblanding.

 

Moden dikterer for tiden, at man eksperimenterer med at bruge ”single-origin” bønner (altså bønner fra en enkelt leverandør eller land) til sin espresso. Selv de lysere riste står for skud for tiden. Hvis bønnen er kompleks nok i smag, kan dette sagtens give et godt resultat, og vi har heldigvis rigeligt af forskellige single-origin bønner at lege med i sortimentet.

Hvad er der så blandet i en Potente?

Med version 2 er vi ude i en ren arabica blanding. Og vi holder os til kun 2 bønner .. aka twobeanblend .. men vi vil ikke rigtigt løfte sløret mere. De fleste i branchen – professionelle såvel som hjemmeristere – holder deres opskrifter for sig selv. Det kan man mene meget om, men sådan har vi nu engang valgt at gøre det. Også med Potente. 

Hvad kan vi byde på? grønne / rå bønner
Hvor kan du lide kaffe fra? blend (flere bønner)
Hvilken profil (styrke) er du til? silver city (meget lys rist)

Kunder der har købt dette produkt har også købt