Miscela Organica (ØKO)

Miscela Organica (ØKO)

Pris fra 68,00 DKK

Grønne kaffebønner

Økologisk espresso

ORGANICA

​​​​​​

Organica sammensætning

Køber du Organica fra os kommer den forblandet. Det er en blend med to bønner, begge økologiske selvfølgelig. Vi er i Mellem- og Sydamerika. 

Sådan rister vi Organica

Vi rister Organica i en lys City+ profil

 

Denne lyse ristning  af Organica giver en naturlig fin crema med karamel og frisk frugt aroma. Og en smagsprofil der byder både på lyse, friske og let syrlige noter samt en god rund sødme med overtoner af brunt sukker.

 

Der jo mange måder endnu man kan riste på. Det er bare at forsøge sig frem. Den åbenlyse mellemprofil FC giver god balance. Den kan vi sagtens anbefale. 

Hvorfor bruge ”blends” til espresso?

Ordet ”blend” referer, som de sprogkyndige måske har regnet ud, til, at kaffeblandingen er bygget op med kaffebønner fra flere forskellige områder eller lande. På den måde kan risteren designe meget præcist, hvordan det lille skud kaffe skal komme til udtryk. I brygningen af espresso kommer bønnernes individuelle karakteristika frem, og samspillet imellem de forskellige smage og aromaer kan i en god blend få englene til at synge. Når sødme, fylde, syre og crema er i balance, er blandingen optimal. 

 

En blend består gerne af bønner fra to og helt op til fem forskellige områder. Vi vælger oftest det italienske ord ”Miscela” i stedet for engelske ”blend”. Betydningen er den samme: Kaffeblanding.

 

Moden dikterer for tiden, at man eksperimenterer med at bruge ”single-origin” bønner (altså bønner fra en enkelt leverandør eller land) til sin espresso. Selv de lysere riste står for skud for tiden. Hvis bønnen er kompleks nok i smag, kan dette sagtens give et godt resultat, og vi har heldigvis rigeligt af forskellige single-origin bønner at lege med i sortimentet. 

Hvad er der så blandet i en Miscela Organica?

Det kan vi desværre ikke helt afsløre. De fleste i branchen – professionelle såvel som hjemmeristere – holder nemlig deres opskrifter for sig selv. Især når det går godt! Det kan man mene meget om, men det er nu engang sådan, vi har valgt at gøre det.


Det vi dog godt kan afsløre, er at blandingen består af flere forskellige bønner, at blandingen er 100% arabica og, but of course, 100% økologisk, men så siger vi heller ikke mere!

 

Hvad kan vi byde på? grønne / rå bønner
Hvor kan du lide kaffe fra? blend (flere bønner)
Hvilken profil (styrke) er du til? silver city (meget lys rist)

Kunder der har købt dette produkt har også købt