Honduras Las Capucas (ØKO)

Honduras Las Capucas (ØKO)

Pris fra 50,00 DKK

Grønne økologiske bønner fra Honduras

Ristning

Vi startede med en Full City profil og skiftede så ned til en City + profil i vinteren 2019/2020. Begge profiler er gode til at bredde smagen fra Honduras ud. I den nye City+ profil får de friske toner mere plads og mere livlighed dukker op. 

Ønsker man den skal være tung og mere kompakt er det tilbage til Full City ristningen. Giver også fin sødme og balancen holdes fint. 

 

COPÁN REGIONEN

Las Capucas er et område beliggende i Copan regionen i det vestlige Honduras.
 

Copán er kendt i kaffekredse for kaffedyrkningen. Men måske nok mere kendt for ”i mayatiden at være en af de mest betydende bystater. I dag er mayaruinerne uden for den lille by Copán Ruinas i det vestlige Honduras en af de vigtigste og største udgravninger af fra mayahøjkulturens tid. Stedet er optaget på UNESCO's liste over verdenskulturarv” (wikipidia).

LAS CAPUCAS & COCAFCAL

Las Capucas er økologisk og fra COCAFCAL kooperativet.

Her i 2019 er det 20 år siden Omar Rodriquez tog initiativ til at danne dette kaffefællesskab og det er over årene vokset stødt i medlemstal. På samme tid er kurven for kvaliteten også steget fra mere middelmådig standard kaffe til at være med i toppen af eksporten fra Copán regionen.

Selve kaffen er en blanding af Caturra, bourbon, catuai og pacas varianter. Dem kender vi jo som høj kvalitet fra mange specialty kaffer der går igennem vores hænder. Om det er kaffeprøver, gæstebønner eller til fast at være i sortiment.
 

Kvaliteten er høj og de over 700 medlemmer bag COCAFCAL modtager også via kooperativet undervisning i netop alle aspekter af kaffedyrkning. Omlægningen til økologisk kaffe og certificeringen efterfølgende er også et godt bevis for at der arbejdes målrettet med produktionen.

Hvad kan vi byde på? grønne / rå bønner
Hvor kan du lide kaffe fra? sydamerika
Hvilken profil (styrke) er du til? silver city (meget lys rist)

Kunder der har købt dette produkt har også købt