Guatemala Pacayalito RFA SHB [E]

Guatemala Pacayalito RFA SHB [E]

Pris fra 69,00 DKK

Grønne kaffebønner

Smagsprofil

Blød sødlig fylde, karamel, toffee og kirsebær toner som sødt modspil til en eftersmag med tobak og lakrids.

Risteprofil

City (lys rist). Her kommer kaffen syrlige noter godt til sin ret. Især hvis den brygges på den moderne filter-/drypmetode eller opdaterede versioner af den klassiske stempelkande.

Høj kvalitet

Kaffeplanterne gror i næringsrig vulkanjord i en højde på mellem 1200 og 1600 meter, hvilket er som sød musik i en kaffenørds ører og samtidig giver bønnen mærkatet ”SHB” (strictly hard bean). De mange højdemeter gør bønnen mere kompakt og fyldt med smag.

 

Kaffe fra Guatemala nyder i disse år stor anerkendelse fra kaffemiljøet og det er med god grund.
Kaffeproduktionen er generelt af høj kvalitet og kaffe er da også en central del af det lille lands eksport.

Rainforest Alliance

Foruden at være 100% arabica og mærket med SHB-klassificeringen, så er bønnerne Rainforest Alliance certificeret. Den ligger sig med andre ord lige i den slipstrøm der siger, at grøn er det nye sort. Rainforest Alliance er en non-profit organisation, der arbejder på at sikre et bæredygtigt landbrug i regnskovsområder og er på den måde med til at passe på vores efterhånden skrøbelige verden.

 

Så når denne kaffe kan bryste sig med det certifikat, så betyder det at kaffebønderne er blevet undervist i at gro kaffe på en holdbar måde, både miljømæssigt- og økonomisk bæredygtigt. Miljøet der dyrkes i er "planlagt" vild bevoksning - som blandt andet gøres ved at man aktivt planter træer omkring kaffeplanterne. Træerne bidrager ligeledes til at skærme kaffeplanterne af for de værste klimatiske udfordringer og gør i sidste ende kvaliteten bedre.

Efterbehandling

Efter at kaffebærene bliver høstet skal de igennem en efterhøstbehandling før de bliver til "kaffebønner", du kan læse mere om de forskellige efterhøstbehandlinger og deres betydning for kaffens smag her.  

 

Dette er en vasket kaffe.

Hvad kan vi byde på? grønne / rå bønner
Hvor kan du lide kaffe fra? mellemamerika
Hvilken profil (styrke) er du til? silver city (meget lys rist)

Kunder der har købt dette produkt har også købt