Brasilien Pulped Natural & Indonesien Java
Potente Classic - grønne bønner
Brygge tips
Espresso, espresso, espresso. Se vores fulde kaffeguide her
Om Potente Classic
Blend: Brasilien Pulped Natural & Indonesien Java
Gennem en del år var Pontente fast i sortiment og lavet efter ovenstående opskrift. Så skiftede vi fra slutningen af 2019 til en økologisk variant og lavede om på både profilen og det blend der udgjorde Potente. Ikke meget, men lidt. Og nok til at nogle måske kan savne den klassiske Potente så meget at .. de må have et gensyn fra tid til anden.
Rister du selv gør Potente Classic i rå bønner det muligt. Og ellers rister vi den under Limited Edition Roasts.
Ristetips
Vi anbefaler Full city (mellemmørk rist).
Potente Classic bør trækkes hen til - og lidt ind i - 2. knæk for at opnå den profil, vi går efter og som er udgangspunktet i vores smagsbeskrivelse.
Hvorfor bruge ”blends” til espresso?
Ordet ”blend” referer, som de sprogkyndige måske har regnet ud, til, at kaffeblandingen er bygget op med kaffebønner fra flere forskellige områder eller lande. På den måde kan vores kaffemagere designe meget præcist, hvordan det lille skud kaffe skal komme til udtryk. I brygningen af espresso kommer bønnernes individuelle karakteristika frem, og samspillet imellem de forskellige smage og aromaer kan i en god blend få englene til at synge. Når sødme, fylde, syre og crema er i balance, er blandingen optimal.
Mere om kaffeblandinger til espresso
En blend består typisk af bønner fra to og helt op til 5 forskellige områder. Vi bruger ofte det italianske ord "Miscela" i stedet for det engelske "blend". Betydningen er den samme: Kaffeblanding.
Moden dikterer for tiden, at man eksperimenterer med at bruge ”single-origin” bønner (altså bønner fra en enkelt leverandør eller land) til sin espresso. Selv de lysere riste står for skud for tiden. Hvis bønnen er kompleks nok i smag, kan dette sagtens give et godt resultat, og vi har heldigvis rigeligt af forskellige single-origin bønner at lege med i sortimentet.
Disclaimer: Billedet er et standard foto af rå kaffebønner og ikke nødvendigvis den konkrete bønne der sendes.
Hvad kan vi byde på? | grønne / rå bønner |
Bønnesort | Arabica |
Efterbehandling | Pulped-Natural, Washed |
Højde | 1250-1500 m.o.h., 1500-1750 m.o.h. |
Smagsnoter & smagsoplevelse | Dyb smag, Intens, Klassisk Italiensk Espresso, Lang eftersmag, Mørk chokolade, Mørke Bær |
Hvor kan du lide kaffe fra? | blend (flere bønner) |