•  NYRISTET KAFFE  FRA EGET RISTERINYRISTET KAFFE FRA EGET RISTERI
  •  KAFFEBAR  PÅ VESTERBROKAFFEBAR PÅ VESTERBRO
  •  FRI FRAGT  PÅ KØB OVER 395,-FRI FRAGT PÅ KØB OVER 395,-
basket
LUK
Udsolgt

Honduras Bendicion de COMSA ØKO (Rå kaffe)

Pris fra 131,00 DKK

Produktet er udsolgt.

Grønne/rå arabica kaffeblanding som du selv kan riste. (Bemærk bønner er ikke ristet!). God syrlighed. Tydelig citrus. Toffee/karamel. Grøn æble. Honning. Pære. 
Disclaimer: Billedet er et standard foto af rå kaffebønner og ikke nødvendigvis den konkrete bønne der sendes.

FRI FRAGT PÅ KØB OVER 395,-
NYRISTET KAFFE FRA EGET RISTERI
Beskrivelse

     Denne kaffe dyrkes i Montecillos-bjergkæden i det centrale Honduras.

Grønne økologiske bønner fra Honduras

Smagsprofil

God syrlighed. Tydelig citrus. Toffee/karamel. Grøn æble. Honning. Pære. 

Ristetips

Vi har både haft Bendicion i en mørk og mellemlys risteprofil. Begge profiler er gode til at bredde smagen fra en klassisk Honduras som disse ud.

I den mellemlyse (city +), som vi pt har som vores faste profil,  får de friske toner mere plads og mere livlighed dukker op. Syrligheden træder mere frem naturligvis og giver pift af hasselnød/karamel.

Ønsker man den skal være tung - i hvert fald fyldigere - er det tilbage til Full City ristningen der også giver fin sødme og balancen holdes fint. Får at gøre den krafig skal den op i en Ful City+ profil. Det er en balancegang og pas på med 2. knæk. Ikke dybt ind i det før du køler (og gerne køler hurtigt)

Om Bendicion

Den menneskelige farm

Bendicion er fra La Paz departementet og dyrkes i Marcala. Vi er i det vestlige Honduras og her arbejder Comsa sammenslutningen under et koncept der omtalter 'den menneskelige farm' (Finca Humana). Comsa står for Café Organico Marcala, S.A. (COMSA) og udover at få optimeret kaffeproduktionen til den højeste kvalitet mulig, uddanner sammenslutningen de mere end 1.500 producent-medlemmer til at leve i harmoni med naturen. 

Det har de gjort så godt at kaffe herfra, er den første med et særligt certifikat for beskyttet oprindelses: DENOMINACION DE ORIGEN CAFE DE MARCALA.
 

Efterbehandlingsproces

Omhyggelig håndsortering af kaffebønnerne efter høst. Den vaskede efterbehandlingsmetode er den foretrukne hvor bønnerne flyder igennem vandkanaler for at fjerne de mindre tætte bønner, sikre korrekt gæring og have kontrol over den præcise tørretid. 

Det er kaffe af varieterne: Caturra, Catuai og Typica. Dyrket i 1.500 - 1.800 moh. Klassificeret som SHG EP (Strictly high grown European Selection).


Bryggeguide

Pour-over. Filterkaffe. Stempelkande. Aeropress. Fuldautomatisk. Espresso

¤ se vores fulde kaffeguide her


Disclaimer: Billedet er et standard foto af rå kaffebønner og ikke nødvendigvis den konkrete bønne der sendes.

 

Specifikationer
Hvad kan vi byde på? grønne / rå bønner
Bønnesort Arabica
Efterbehandling Washed
Højde 1250-1500 m.o.h.
Smagsnoter & smagsoplevelse Frisk Syrlighed, Frugt, Honning, Karamel, Pære, Æble
Hvor kan du lide kaffe fra? mellemamerika