Honduras Las Capucas  [Ø]

Honduras Las Capucas [Ø]

Pris fra 60,00 DKK

Tilvalg
  • Formalingsgrad

stk.

SMAGSPROFILEN

Lime og frisk kastanje, sød og rund fylde og aromatisk pebertone i eftersmagen.

 

Anbefalede
BRYGGEMETODER

Filterkaffe. Stempelkande. Aeropress.
Pour-over. Fuldautomatisk.
Espresso testen har vi ikke nået endnu, men ser frem til det ..

 

COPÁN REGIONEN

Las Capucas er et område beliggende i Copan regionen i det vestlige Honduras.

 

Copán er kendt i kaffekredse for kaffedyrkningen. Men måske nok mere kendt for ”i mayatiden at være en af de mest betydende bystater. I dag er mayaruinerne uden for den lille by Copán Ruinas i det vestlige Honduras en af de vigtigste og største udgravninger af fra mayahøjkulturens tid. Stedet er optaget på UNESCO's liste over verdenskulturarv” (wikipidia).

 

LAS CAPUCAS & COCAFCAL

Las Capucas er økologisk og fra COCAFCAL kooperativet.

 

Næste år (2019) er det 20 år siden Omar Rodriquez tog initiativ til at danne dette kaffefællesskab og det er over årene vokset stødt i medlemstal. På samme tid er kurven for kvaliteten også steget fra mere middelmådig standard kaffe til at være med i toppen af eksporten fra Copán regionen.

 

Selve kaffen er en blanding af Caturra, bourbon, catuai og pacas varianter. Dem kender vi jo som høj kvalitet fra mange specialty kaffer der går igennem vores hænder. Om det er kaffeprøver, gæstebønner eller til fast at være i sortiment.
 

Kvaliteten er høj og de over 700 medlemmer bag COCAFCAL modtager også via kooperativet undervisning i netop alle aspekter af kaffedyrkning. Omlægningen til økologisk kaffe og certificeringen efterfølgende er også et godt bevis for at der arbejdes målrettet med produktionen.

 

DEN COSTARIKANSKE FORBINDELSE

Kaffen er nyhed i Risteriet fra sommeren 2018 og kommer som erstatning for Costa Rica La Trinidad der så efter mange år i sortiment er udfaset.

 

Honduras Las Capucas er ristet som vi ristede Costa Rica La Trinidad. I den mellemmørke FC (full city) profil der giver dejlig dybde, god fylde og fin sødme. Naturligvis med anden smagsprofil, noter og nuancer. Men mange vil nemt kunne skifte med over.

 

 

Vi vil have Las Capucas i sortiment et godt stykke tid og er derfor også med når netop 20 års jubilæum skal fejres. Nu er vi startet op og håber kaffen får en god modtagelse.

Hvad kan vi byde på? nyristede bønner
Hvilke bønner er du til? arabica
Hvor kan du lide kaffe fra? mellemamerika
Hvilken bryggemetode skal kaffen bruges til? stempelkande, filterkaffe / drip , fuldautomatisk, espresso
Hvilken profil (styrke) er du til? full city (mellemmørk rist)

Kunder der har købt dette produkt har også købt