Tilbud - gælder kun i webshoppen
Indonesien Raja Komodo Flores (RFA Fair Trade)  [E]

Indonesien Raja Komodo Flores (RFA Fair Trade) [E]

Pris fra 66,40 DKK 83,00 DKK

Tilvalg
  • Formalingsgrad

stk.

Kaffe fra Indonesien

Vinterens SÆSON KAFFE kommer fra den lille Indonesiske sundaø Flores. Her går vi på dragejagt i kaffekoppen når vi har besøg af de super spændende Komodo bønner.

 

Så efter 3 måneder med Otonõ (Café de Atitlán) fra Guatemala i Mellemamerika er det nu et gevaldigt geografisk hop til Sydøstasien og verdens største ø-gruppen, Indonesien. Det bliver også et sensorisk hop. 

 

Fra fyldige chokolade tung noter i Otonõ skal vi med Raja Komodo Flores nu smage en helt anden udgave af chokoladenoter. Der kommer mere udfordrende spræl. Krydret tema og mere frisk syrlighed der giver en vanilie/karamel fornemmelse i eftersmagen efter en lille indledende citrus krydderi tone. Det er en enormt interessant kaffe.

 

Vi rister den i en City + profil. Som er nogenlunde bulls-eye midt i dartskiven. Det er ikke en vildt syrlig kaffe, så den skal ikke ristes meget mere hvis smagsprofilen skal rumme så meget som muligt og stadig holde balancen. Den skal heller ikke ristes mere, så synes vi den mister sit fine unikke spektra.

 

Når det hedder vinter i SÆSON KAFFE er det fra december over januar og til februar. Tre meget forskellige måneder. Der er fuld knald på i decemeber og præsentationen her af Komodo kaffen som gæstebønne i sortiment hos os kan nok komme til at gå lidt næsten ubemærket hen. Der skal deles om opmærksomheden med juleræset generelt - og også alle de jule events vi selv har gang i. 

 

Ikke mindst julekalenderne som jo fra 1. december og de 24 juledage frem mod juleaften vil byde på smagsprøver vores sortiment. Her er Komodo Flores faktisk i en pose i kaffe-kalenderen. Så hvis ikke før, stifer en del kunder bekendtskab med den der. 

 

Og så er der julekaffen. Som i sig er en sæson-kaffe af en slags. Men når vi rammer januar og februar vil vi stadig have vinterens SÆSON KAFFE og der skulle være nok til at alle der har lyst kan nå at smage. Selvom man ikke lige var med i december. 
    
Efterårs kaffe var som nævnt fra Guatemala og økologisk. Vinterens SÆSON KAFFE er en fair-trade kaffe. Den er nemlig Rainforest Alliance certificeret. 

 

Hvad kan vi byde på? nyristede bønner
Hvilke bønner er du til? arabica
Hvor kan du lide kaffe fra? asien
Hvilken bryggemetode skal kaffen bruges til? stempelkande, filterkaffe / drip , fuldautomatisk
Hvilken profil (styrke) er du til? city (lys rist)