Peru Finca La Requia SÆSON KAFFE (Øko)

Peru Finca La Requia SÆSON KAFFE (Øko)

Pris fra 67,00 DKK

Tilvalg
  • Formalingsgrad

stk.

Økologisk bønne fra Peru

Smagsprofil

 

Citrusfrugt tonen er let og frisk. Alt efter bryggemetode kan man smage det både som mandarin og appelsin. Det er en fin insisterende aromatisk oplevelse der byder velkommen til forårets SÆSON KAFFE i din kop.

 

Risteprofilen er C+
(lysere mellemrist)

 

Den er ristet i en forsigtig/lys mellemrist for at holde en balance mellem netop den friske frugt og en oplevelse af super fin - næsten fløjlsblød - afrunding.  

 

Tips

 

Brygges med fordel på slow-brew hvor ens personlige præference for ekstraktion på f.eks V60 eller i en AeroPress kan folde kaffen ud. Naturligvis derfor også ret egnet til filterkaffe - den klassiske - og lignende metoder, moderne som mainstream. Stempelkanden kan sagtens støves af og bruges. 

 

Doseringen skal minimum være 9 gram pr kop. Det er ikke en kaffe man helt får udfoldet hvis det gamle husmor-råd med 7 gram følges. Og så kan man sagtens lave små eksperimenter med temperaturen ved brygning.

 

Har man mulighed for at aflæse fra el-kedel eller lignende, så kan brygning ned til 91-92 grader sagtens prøves. 

Finca La Requia

Finca La Requia finder vi nær byen Villa Rica i det centrale Peru, ca 300 km øst for Lima. Regionen er et bio-økologisk reservat (Reserva de Biosfera Asháninka Yánesha & Bosque Modelo) og her dyrkes kaffen i 1.600 meter over havets overflade. 

 

Tania Andrade Gabancho er ejer af Finca La Requia. Det er en kaffefarm med økologisk arabicakaffe fra varianterne Caturra, Bourbon, Geisha og Typica. Så forventningerne kan sagtens være store. 

 

La Requia lever op til det, synes vi. De har også priser fra bl.a. ExpoCafe i Peru i 2015 og det velrenommerede BIOFAC i 2016. 

 

Kaffekendere vil have haft extra øje på at der i kaffen indgår geisha bønner. Og vi mener også det smager igennem. Det giver en balance vi prøver at fastholde med vores C+ profil/ristning. Samt den elegance som geish bare er garant for. 

Hvad kan vi byde på? nyristede bønner
Hvilke bønner er du til? arabica
Hvor kan du lide kaffe fra? sydamerika
Hvilken profil (styrke) er du til? city + (mellem rist)

Kunder der har købt dette produkt har også købt