Tilbud er kun i webshop
Costa Rica Hacienda Sonora Red Honey  (SÆSONKAFFE)

Costa Rica Hacienda Sonora Red Honey  (SÆSONKAFFE)

Pris fra 80,10 DKK 89,00 DKK

Tilvalg
  • Formalingsgrad

stk.

Nyristede kaffebønner fra Costa Rica

"Enormt spændende aromatisk oplevelse for næsen. Det er tydeligt en speciel kaffeoplevelse der er på vej. En fornemmelsen der ved første smag er en ret friskt og ungt udtryk - men som udvikler sig til en fyldig kaffe med en unik flerfoldig smagsprofil. Red honey efterbehandlingsteknikken har giver bønnerne en spændende flerfoldig smagsprofil med sort te, blød note med karamel, frugt (bær) sødme og (grape) syrlighed, urte tone og lidt fermeteret vildskab" [cupping room quote]

Costa Rica Hacienda Sonora Red Honey 

 

Vi må hellere blive lidt klogere på denne nye SÆSONKAFFE.

 

Fra Alajuela regionen i Central Valley (lidt nordvest for San José) kommer denne 'red honey processed' bønne. 

Dyrket under Don Alberto og Diego Guardias ledelse på Sonora farmen i ca 1.250 meters højde og på red-catuai varianten. 

 

Nogle vil nok have bemærket der er nævnt en proces der ikke er klassisk 'vasket', 'pulped natural' eller 'tør'/'natural'. Har man ikke stødt på begrebt før kan man sagtens spørge: 

 

"Honey process! Hvad pokker er det?"

 

 

Honey process / efterbehandling

 

Denne form for kaffe er ikke behandlet med honning som man måske kunne forledes til at tro når man hører navnet – eller endda smager på den. Men tanken er nærliggende for hvis processen er blevet udført korrekt, kan kaffen faktisk smage som om den er tilsat sukker eller honning.

 

Honey processen minder på mange måder om Pulped Natural kaffe som vi kender det fra vores Brasilien Los Pinheros, Morro Cavado og Mundo Novo. For da Pulped Natural teknikken med tiden blev udbredt fra Brasilien til mellemamerika og andre områder, blev den her kendt som Honey processed kaffe og tilpasset til regionen. Derfor kan derfor godt være svært at kende forskel på Honey Processed og Pulped Natural kaffe.

 

 

Ligesom ved Pulped Natural processen bliver kaffebærets yderste skal og frugtkødet fjernet, så det kun er den klistrede hinde (mucilage) der omgiver kaffebønnen der er tilbage. Honey Processed kaffe adskiller sig her fra Pulped Natural ved at kaffebønnerne bliver tørret langsommere og i et mere fugtigt miljø. Det gør dem mere aromatiske.

 

Der findes flere forskellige Honey processer, alt efter hvor meget af kaffebønnens klistrede sukkerholdige hinde (mucilage) der bliver siddende under tørringen og hvor længe tørringsprocessen varer. Denne fra Hacienda Sonora er en rød variant (red honey).

 

Se i øvrigt link videre (i bunden af denne side) til mere information om denne efterbehandlingsteknik. 

 

Sonora farmen

 

Hacienda Sonora finder man for foden af den kendte Poás vulkan. Farmen strækker sig over 100 hektar med lidt over halvdelen brugt til kaffe dyrket under skygge (shadegrown coffee) og resten som skov-kaffe hvor træer er blandet ind blandt alm træer under delvist frit og delvis kontrollerede forhold ´. Farmen har også en lille del sukker-dyrkning og måske her inspirationen kom til at arbejde med honey-process. Det virker oplagt. 

 

I foråret 2020 er denne Red Honey fra Sonora farmen i Costa Rica i sortiment som SÆSONKAFFE, hvilket betyder vi vil riste den flere gange om ugen til salg fra webshop, produktionen og vores cafe. 

 

________________________________________________________________

 

Risteriet blog om efterbehandlingsteknikker: 

https://risterietnews.dk/2018/03/02/kaffeboenner-og-efterbehandlingsmetoder/

 

Og link til Perfect Daily Grind (super info sted fra usa)

https://www.perfectdailygrind.com/2017/02/yellow-red-black-honey-processed-coffees-whats-difference/

Hvad kan vi byde på? nyristede bønner
Hvilke bønner er du til? arabica
Hvor kan du lide kaffe fra? mellemamerika
Hvilken profil (styrke) er du til? full city (mellemmørk rist)

Kunder der har købt dette produkt har også købt