ECM Mechanika Profi Serie Due

Espressomaskine: Mechanika Profi Serie Due

ECM's bud på en opgradering af deres klassiske espressomaskine Mechanika, men nu med 2 gruppehoveder samt muligheden for enten at køre med vandtank eller skifte til direkte vand og tilbage igen, alt efter temperament eller behov.
 
Her er alt det en MEGET seriøs hjemme-barista eller den lille café ejer kan drømme om. Sikker drift, kraftig steam og professionel brygning. Stor kapacitet og præcision i alle komponenter.


ECM forbliver Europas Rolls Royce indenfor espressomaskiner. Højkvalitet fra Heidelberg holder - i kraft af netop konstant tysk udviklet grundighed og forståelse for vigtigheden af stabilitet og power.

Alle maskiner fra ECM kommer i en usædvanlig flot finish og der er kælet for alle detaljer - alle komponenter er inspiret fra eller decideret taget fra (de store modeller) i den proffesionelle industri og pakket ind i et gennemført kabinent i den fineste rustfrie stål.

Espressomaskine med rustfritstål i en klasse for sig

Det rustfrie stål fortjener lidt mere spalteplads da dette stål er i den absolutte topklasse, vi taler om såkaldt austeni (eller 18-8 stål) .Stålet er i klasse 304 og er umagnetisk og det bedste i korrosionsmæssig henseende. Stålet udmærker sig ved, at det er særdeles velegnet til bearbejdningsprocesser, der kræver en plastisk deformation, hvilket gør stålet anvendeligt til optrækningsprocesser.

Alle kanter er slebet og afrundet så man ikke kan skære sig, og svejsningerne på ECM maskinerne er i en klasse for sig. 


Alle komponenter så som, PF håndtag, e-61 gruppehovedet er alle første sorteringer som alle udvælges omhyggeligt.

Blandt de mange lækre detaljer i Mechanika er "Thermosyphon Circulation System" som sikre at vandet der benyttes til at brygge espresso altid komme direkte fra vandtanken og ikke fra kedlen (som benyttes til at steame & levere kogende vand). Derved optimeres friskheden i vandet.

Vi må sige det igen: Mechanika Profi Serie DUE er en fantastisk flot maskine. Stor. Smuk. Stilfuld. Fra ydre til indre - gennemført. Top ydelse. Fremragende features. Varmeveksler, e61, 360 grader steamer + vandudtag, funktionel.

Usvigelig stabil. Get serious. Få fat i en af de tyske maskiner.

Kategori: Varmeveksler (HX)

Til dig der ofte steamer mælk!

Technika IV Profi er en varmeveksler (HX) espressomaskine, hvilket vil sige at den har to seperate vandkredsløb i samme kedel; et til kaffebrygning og et til steaming. Dette gør at den kan omgå nogle af de klassiske udfordringer forbundet med single boiler maskiner - særligt når det kommer til at steame mælk.

 

Problemet opstår idet at mælkesteaming og kaffebrygning foregår ved to forskellige temperature; og har du ikke to seperate kredsløb kan du nemt risikerer at skulle vente flere minutter, fra du har brygget din kaffe, til du kan steame din mælk.

Derudover cirkulerer varmeveksleren vand til maskinens gruppehoved og sikrer dermed en mere stabil temperatur ved espressobrygningen.

 

Fordele ved en HX espressomaskine    

 • Mulighed for at brygge espresso og steame mælk uden at skulle vente    
 • Større kontrol over temperaturen sammenlignet med en single boiler

 

Ulemper ved en HX espressomaskine    

 • Længere opstarts tid sammenlignet med en single boiler 
 • Dyre end en single boiler

Mechanika IV - en espressomaskine med variationer i designet:

ECM Mechanika IV fås i flere varianter, denne model (Profi Serie Due) har:

 • Rotationspumpe 
 • Switchover (vandtank/direkte-vand)
 • Quick steam 
 • Water lever

Rotationspumpe

Altså; stort set identisk med standard Mechanika IV, men opgraderet med rotations-pumpe (i stedet for vibrations-pumpe) hvilket betyder endnu mere diskret lyd og så med SWITCHOVER, så man selv kan vælge om man ønsker at bruge espressomaskinens klassiske vandtank eller om man vil tilslutte maskinen til direkte vand). Sidst, men ikke mindst, er denne model også udstyret med ECM´s quicksteam system for nemmere og hurtigere steam-funktion (med inspiration fra de professionelle espressomaskiner vi kender fra caferne¨)

Quick steam

Espressomaskinen er også udstyret med ECM's quick steam funktion. Hvor du istedet for at skrue på de klassiske dampventiler, bare kan trykke et håndtag ned og så har du damp (med inspiration fra de professionelle cafe maskiner.)

Denne espressomaskine har alt det en seriøs hjemme-barista kan drømme om. Sikker drift, krafig steam og professionel brygning. Stor kacitet og præcision i alle komponenter.

ECM forbliver Europas Rolls Royce indenfor espressomaskiner. Højkvalitet fra Heidelberg holder - i kraft af netop konstant tysk udviklet grundighed og forståelse for vigtigheden af stabilitet og power.

To E61 gruppehoveder

Technika IV Profi Serie Due har imodsætning til den almindelige Technika IV og Profi'en hele to gruppehoveder og en kedel der er næsten dobbelt så stor som Technika IV Profi.

Om espressomaskinen

Dette finder du i en Mechanika Profi Serie Due:

 • 4 liter kedel i rustrit stål
 • Rotations pumpe
 • Sira pressostat
 • Vand tank eller direkte vand, begge dele muligt med denne maskine (der skiftes bare på en knap I bunden af maskinen!)
 •  54,5 cm dyb (55,8 cm incl filterholdere), 39,3 cm høj (med højeste justering på fødderne; 43 cm)
 • Varme element 2400 W 230V
 • vægt 42 kg
 • ECM E61 gruppe hoved (2 styks)
 • Justerbare fødder


Tekniske oversigt over Mechanika Due her
Manual til Mechanika Due her

Showroom i Rødovre

Hvis du vil have en grundig introduktion eller bare have maskinen imellem hænderne, kan du besøge vores showroom i Rødovre.

 

Kontakt Rune på: rune@risteriet.dk

Adressen er: 

Tørringvej 17

2610 Rødovre

 

Kom! Kik, prøv og forstå finesserne

 

Fandt du ikke hvad du ledte efter? Klik her for at se alle vores andre espressomaskiner.

Hvad er du på udkig efter? maskiner

Kunder der har købt dette produkt har også købt