ECM Mechanika IV Profi

ECM Mechanika IV Profi

14.495,00 DKK

Lagerstatus: 2-4 uger
stk.

Espressomaskine: Mechanika IV Profi

- En super seriøs espresso maskine til den kræsne - og krævende - hjemmebarista. 

"IV" modellen er den aktuelle produktion fra ECM i Heidelberg, Tyskland. Designet byder på lækkert krom håndtag, ekstra dyb drypbakke samt nem justering af bryggetryk - som nyheder ifht forrige produktion (nr III).

Kategori: Varmeveksler (HX)

Til dig der ofte steamer mælk!

Technika IV Profi er en varmeveksler (HX) espressomaskine, hvilket vil sige at den har to seperate vandkredsløb i samme kedel; et til kaffebrygning og et til steaming. Dette gør at den kan omgå nogle af de klassiske udfordringer forbundet med single boiler maskiner - særligt når det kommer til at steame mælk.

 

Problemet opstår idet at mælkesteaming og kaffebrygning foregår ved to forskellige temperature; og har du ikke to seperate kredsløb kan du nemt risikerer at skulle vente flere minutter, fra du har brygget din kaffe, til du kan steame din mælk.

Derudover cirkulerer varmeveksleren vand til maskinens gruppehoved og sikrer dermed en mere stabil temperatur ved espressobrygningen.

 

Fordele ved en HX espressomaskine    

 • Mulighed for at brygge espresso og steame mælk uden at skulle vente    
 • Større kontrol over temperaturen sammenlignet med en single boiler

 

Ulemper ved en HX espressomaskine    

 • Længere opstarts tid sammenlignet med en single boiler 
 • Dyre end en single boiler

Mechanika IV - en espressomaskine med variationer i designet:

ECM Mechanika IV fås i flere varianter, denne model (profi) har:

 • Rotationspumpe 
 • Switchover (vandtank/direkte-vand)
 • Quick steam 
 • Water lever

Rotationspumpe

Altså; stort set identisk med standard Mechanika IV, men opgraderet med rotations-pumpe (i stedet for vibrations-pumpe) hvilket betyder endnu mere diskret lyd og så med SWITCHOVER, så man selv kan vælge om man ønsker at bruge espressomaskinens klassiske vandtank eller om man vil tilslutte maskinen til direkte vand). Sidst, men ikke mindst, er denne model også udstyret med ECM´s quicksteam system for nemmere og hurtigere steam-funktion (med inspiration fra de professionelle espressomaskiner vi kender fra caferne¨)
 

Quick steam

Espressomaskinen er også udstyret med ECM's quick steam funktion. Hvor du istedet for at skrue på de klassiske dampventiler, bare kan trykke et håndtag ned og så har du damp (med inspiration fra de professionelle cafe maskiner.)

Denne espressomaskine har alt det en seriøs hjemme-barista kan drømme om. Sikker drift, krafig steam og professionel brygning. Stor kacitet og præcision i alle komponenter.

ECM forbliver Europas Rolls Royce indenfor espressomaskiner. Højkvalitet fra Heidelberg holder - i kraft af netop konstant tysk udviklet grundighed og forståelse for vigtigheden af stabilitet og power.

Finish i rustfrit stål

Alle maskiner fra ECM kommer i en usædvanlig flot finish og der er kælet for alle detaljer - alle komponenter er inspiret fra eller decideret taget fra (de store modeller) i den proffesionelle industri og pakket ind i et gennemført kabinent i den fineste rustfrie stål.

Det rustfrie stål fortjener lidt mere spalteplads da dette stål er i den absolutte topklasse, vi taler om såkaldt austeni (eller 18-8 stål) .Stålet er i klasse 304 og er umagnetisk og det bedste i korrosionsmæssig henseende. Stålet udmærker sig ved, at det er særdeles velegnet til bearbejdningsprocesser, der kræver en plastisk deformation, hvilket gør stålet anvendeligt til optrækningsprocesser.

Alle kanter er slebet og afrundet så man ikke kan skære sig, og svejsningerne på ECM maskinerne er i en klasse for sig. 

Alle komponenter så som, PF håndtag, e-61 gruppehovedet er alle første sorteringer som alle udvælges omhyggeligt.

Blandt de mange lækre detaljer i Mechanika er "Thermosyphon Circulation System" som sikre at vandet der benyttes til at brygge espresso altid komme direkte fra vandtanken og ikke fra kedlen (som benyttes til at steame & levere kogende vand). Derved optimeres friskheden i vandet.
 

Vi må sige det igen: Mechanika IV er en fantastisk flot maskine. Stor. Smuk. Stilfuld. Fra ydre til indre - gennemført. Top ydelse. Fremragende features. Varmeveksler, e61, 360 grader steamer + vandudtag, funktionel.

Blandt den største semi-automatisk hjemmemaskine på markedet, hvilket giver en meget temperatur stabil maskine samt muligheden for at kunne trække varmt vand til en americano eller en lille stempel kande.

Usvigelig stabil. Get serious. Få fat i en af de tyske maskiner.

Mechanika IV er ECMs ene variant af de to næsten identiske maskine modeller: Mechanika og Technika.

Forskellen på dem er faktisk kun at finde på den ydre finish. Især på maskinen top. Her har Mechanika en hel plade der tages af når der skal vand i vandtanken. Og rammen rundt om er en flot poleret wire. På Technika kan man kun åbne den bagereste del og hælde vand på og kanten rundt er ren højpoleret stål.

Alt indre er ens. Ingen grund til at ændre på det perfekte - men blot en mulighed for dig at vælge hvad der visuelt matcher din hjemme-kaffe-bar bedst.

Om espressomaskinen: 

 • Bruger venlig: aftagelig varmebakke til kopper
 • Professional lever valve technology, alternatively: rotary valve technology
 • Stor vandtank (3 liter)
 • Automatisk vandindtag til kedlen
 • Manometer til kedel og pumpe
 • Kontrollampe ved vand mangel
 • Slår autmatisk fra ved for lidt vand
 • Kobber tuber med messing fittings.
 • Damp og varmvands arm i rustfritstål
 • Kabinet af rustfrist stål i topklasse
 • Dimensioner uden portafilter (WxDxH): 302 x 447 x 393 mm

Showroom i Rødovre

Hvis du vil have en grundig introduktion eller bare have maskinen imellem hænderne, kan du besøge vores showroom i Rødovre.

 

Kontakt Rune på: rune@risteriet.dk

Adressen er: 

Tørringvej 17

2610 Rødovre

 

Kom! Kik, prøv og forstå finesserne

 

Fandt du ikke hvad du ledte efter? Klik her for at se alle vores andre espressomaskiner.

Hvad er du på udkig efter? maskiner
Hvilken profil (styrke) er du til? silver city (meget lys rist)
Titel Type Størrelse Download
Risteriets_ECM_sortiment_feb2013-8.pdf PDF 1.73MB Download

Kunder der har købt dette produkt har også købt