Økoskabet har eksisteret på Amager siden 2019. Risteriet har været med som kaffeleverandør hele vejen. Der er 2 veje til vores kaffe i Økoskabet. Den første er via Økoskabets webshop hvor du kan bestille Risteriets kaffe herHar kan du vælge dine kaffebønner, betale med MobilePay og så modtager du en SMS kode og du kan så afhente din kaffe med det samme i et af de mange Økoskabe.
 

Den anden mulighed er at vi leverer gratis til økøskabet tirsdage og fredage. Bestilling skal ske i vores Webshop senest kl. 13.00 dagen før ønsket afhentnings dag (så f.eks. senest mandag kl 13.00 hvis du ønsker at hente tirsdag). Du skal blot vælge hvilket Økoskab du gerne vil have dine varer leveret til. Dette gøres når du er i bestillings vinduet og skal vælge fragt muligheder. Du vil modtage en besked fra Økoskabet direkte, når du kan hente dine varer i dit valgte Økoskab.


Om Økoskabet
Økoskabet er både en online platform, en logistisk løsning og et fysisk afhentningsskab, hvor du kan handle økologiske råvarer fra de lokale landmænd og producenter.

Ideen opstod, da ægteparret Neel & Marc Seerup Hansen startede det økologiske gartneri, Seerupgaard, på Amager i 2014.

Marc Seerup Hansen var i 2020 en del af Greater Copenhagen Food Startups acceleratorprogram, hvor grønne madiværksættere kan opbygge og skærpe deres forretning. 

“Da Neel og jeg startede Seerupgaard, fandt vi hurtigt ud af, at det at drive et landbrug er mere end et fuldtidsarbejde, og så er det ikke altid nemt at få afsat sine råvarer,” fortæller Marc Seerup Hansen. 

Jeg gik fra at holde historien om Økoskabets system for mig selv og i stedet snakke med folk og derigennem udvikle systemet. Det var enormt meget sparring, som gjorde mig klar til den investering, vi står med nu, og der var god synergi blandt deltagerne og mentorerne.”

“Vi vil gerne lave en løsning for små producenter som os selv, der kan sælge deres varer i skabene. Det kan man med Økoskabet, og systemet fungerer både for producenter og forbrugere. 

Samtidig kan etablerede måltidsløsninger benytte Økoskabet til at spare logistisk ved kun at have ét leveringssted - og dermed også spare CO2. 

Vi tror på, at danskerne er klar til at købe flere råvarer hos de lokale producenter, som ikke kun kan levere friskere varer med mere smag - men systemet kan også være med til at nedsætte transport af fødevarer, og så hjælper det de små landmænd i gang med en mindre produktion,” siger Marc Seerup Hansen.

 

Besøg Økoskabet her