– indsamling og anvendelse af personoplysninger

Privatlivspolitik – indsamling og anvendelse af personoplysninger

 

Behandling af personoplysninger 

– opfyldelse af kontrakt

 

I forbindelse med dit køb hos os har du indtastet en række personoplysninger. Herunder særligt:

 

• Dit navn 
• Din adresse
• Din e-mailadresse
• Dit telefonnummer
• Dine betalingsoplysninger

 

Disse personoplysninger behandler vi i forbindelse med ekspederingen af dit køb, da det er nødvendigt for, at vi kan opfylde vores del af handlen, samt en begrænset periode efterfølgende, for at sikre os, at alt går, som det skal. Så snart der ikke længere er brug for denne information/data, så slettes den fra vores system.

 

Hvis du har bestilt levering, vil oplysningerne om dit navn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse blive udleveret til vores fragtfirma med henblik på levering af dine indkøb. 

 

Behandling af personoplysninger – samtykke

Hvis du har sat kryds i boksen ”ja tak til nyhedsbreve”, behandler vi din e-mailadresse og oplysningerne om dine køb/registrering hos os, indtil det ikke længere er relevant. Det vil i praksis sige, indtil du gør os opmærksom på, at du ikke længere ønsker at modtage e-mails fra os. 
Du kan altid trække dit samtykke tilbage. Dette kan du enten gøre ved at benytte linket i bunden af vores e-mails eller ved at kontakte os direkte via. mail og oplyse, at du ikke længere ønsker at modtage vores nyhedsbreve.

 

Datasikkerhed
Uanset om vi behandler dine personoplysninger med henblik på opfyldelsen af en kontrakt eller på baggrund af dit samtykke, vil vi altid behandle dine personoplysninger sikkert og fortroligt i overensstemmelse med gældende lovgivning, herunder persondataforordningen og databeskyttelsesloven.
Dine oplysninger vil alene blive anvendt til det formål, de er indsamlet til, og vil blive slettet, når dette formål er opfyldt eller ikke længere relevant. Vi anvender tredjeparter til behandling af dine betalingsoplysninger og til håndtering af dine køb vha. vores CRM system. Vi har indgået databehandleraftaler med disse databehandlere, hvilket er vores garanti for, at de overholder gældende regler om beskyttelse af dine personoplysninger.

 

Oplysning, indsigelse, ændring, dataportabilitet og sletning

Du kan altid kontakte os for at få oplyst, hvilke af dine personoplysninger vi ligger inde med. Dette kan ske ved henvendelse til 

 

RISTERIET APS
Tørringvej 17 D 
DK 2610 RØDOVRE
info@risteriet.dk

 

Hvis der er fejl i vores oplysninger, kan du altid bede om at få dem rettet, så vi har de rigtige, ligesom du har ret til at få udleveret oplysningerne i et almindeligt format (dataportabilitet). Har du ønsker om ændring eller dataportabilitet, er du også meget velkommen til at skrive til os på ovennævnte e-mailadresse.

Ønsker du ikke længere, at vi skal behandle dine personoplysninger, eller at vi skal begrænse behandlingen af dine personoplysninger, kan du også sende os en anmodning herom til ovennævnte e-mailadresse. 


Dine oplysninger (undtagen din e-mailadresse ifb. med andre relevante oplysninger, hvis du har givet samtykke til behandling heraf med henblik på modtagelse af tilbud) vil blive slettet 6 måneder efter, at du har modtaget din vare/service.

Hvis du ønsker at trække dit samtykke til behandling af din e-mailadresse (så vi kan sende dig vores nyhedsbrev og relevante tilbud), kan det til enhver tid ske ved at trykke på et link i den enkelte nyhedsmail. Hvis du ønsker at klage over vores behandling af dine personoplysninger, kan dette ske til Datatilsynet på adressen Borgergade 28,5., 1300 København, telefon 33 19 32 00 e-mail: dt@datatilsynet.dk.
 

Cookiepolitik

I Risteriet arbejder vi med cookies på vores hjemmeside for at give dig en bedre oplevelse på vores hjemmeside og gøre det hele lettere for dig.

Cookies er et lidt mere kompleks begreb, men helt basalt er det små ‘programmer’, der indhenter data omkring din adfærd på en given hjemmeside. Vi benytter det bl.a. for at kunne se, hvor mange besøg der har været på vores hjemmeside og se, hvor mange undersider de besøger; for at kunne gøre brugeroplevelsen bedre. Der er mange steder, hvor man kan drage nytte af cookies, når man administrerer en hjemmeside.

Derudover samler vi også data ind fra vores hjemmeside, hvis du eksempelvis udfylder en kontaktformular; så gemmer vi denne data, så vi kan bruge den hensigtsmæssigt: altså for at kunne tage kontakten tilbage til dig.

 

GDPR / Persondataforordningen træder i kræft d. 25. maj 2018, og vi gør vores ypperste for at efterleve denne og sikre os, at din data kun bliver brugt til det, som du giver os samtykke til. Vi prøver herunder at være så transparente, som vi kan for at give dig et godt indblik i, hvordan vi indhenter din data, og hvordan vi håndterer den. Det er vigtigt at forstå, at du altid er velkommen til at skrive til os for at stille spørgsmål til vores cookie og privatlivspolitik.

 

Hvad indsamler vi?
Vi indsamler kun den data, som du selv giver samtykke til, når du besøger vores hjemmeside.

Vi kan spørge dig efter:
• “Personlig data” – dét, der defineres som Personlig data er det, som kan identificere dig som person, eller som kan være unikt for dig. Det kan være dit navn, din e-mailadresse eller telefonnummer.
• “Anden information” – det kan eksempelvis være dit firmanavn, branchen du arbejder i eller hvilken browser du har besøgt vores hjemmeside med.
• Vi indsamler som udgangspunkt ikke “Følsom Data”. Dette indebærer data omkring din personlige holdninger, religiøse overbevisning, race eller etnicitet mv. Hvis vi skulle gøre dette, vil vi gøre dig strengt opmærksom på det, inden du udleverer sådanne data.

 

Hvordan indsamler vi denne data?
Vi indsamler dataen på to forskellige måder. Direkte og indirekte.

 

Direkte adgang til dine data giver du os eksempelvis:
• Hvis du udfylder en formular på vores hjemmeside (uanset hvilken vil dataen blive lagret i en afgrænset periode)
• Svarer på undersøgelser eller lign. fra os

Indirekte indsamler vi helt automatisk, når du besøger vores hjemmeside. Den første gang du besøgte vores hjemmeside (og mange andre hjemmesider) siger du “OK” til, at vi må bruge cookies. Disse cookies er med til at indsamle data omkring din færden på vores hjemmeside og tjenester. Det kan eksempelvis være:
• Trafikdata (digital)
• Lokation
• Browser

Blandt andre ting, som ikke kan identificere dig som person, men hjælper os til at vide, hvor mange besøgende vi har på vores hjemmeside, hvor mange der har taget kontakt eller har gjort et køb for at holde statistik.

Vi kan ikke identificere enkeltpersoner med denne data, men bliver blot automatisk overført til et program, der hedder “Google Analytics”.

 

Hvis du nogensinde vil have et overblik over, hvilke cookies vi (og andre) bruger, så kan du online finde guides til de forskellige browsers.

Vil du gerne vide, hvilke cookies der ofte er anvendte, kan du se mere på danskemedier.dk

 

Hvorfor/hvordan bruger vi den information vi indsamler?
Der kan være mange grunde til, hvorfor og hvordan vi bruger den data, vi indsamler. Herunder er der et par grunde.

• For at skabe en bedre oplevelse på vores hjemmeside. Det kan være, vi kigger på, hvordan du befærder dig på vores hjemmeside, for at vi senere kan opdatere vores hjemmeside, så den er lettere for dig at finde rundt på.
• Det kan være for at vise dig markedsføring for et af vores produkter på et andet tidspunkt eller medie. Det kan modsat også være for at udelukke dig fra vores markedsføring, hvis du allerede har købt vores produkt.
• For at kunne svare på din eventuelle henvendelse hos os.
• For at vide, hvor mange daglige, månedlige og årlige besøgende vi har på vores website.

Der er rigtigt mange grunde til, at vi indsamler data, og i bund og grund er det for at prøve at gøre vores forretning bedre, så vi altid kan forøge oplevelsen for vores kunder/besøgende på vores website.

 

Få adgang til, rediger og slet din egen data
Du er altid velkommen til at kontakte os og få at vide, hvilken form for data vi har omkring dig og eventuelt få det slettet, hvis du ønsker dette.

Vi har skrevet alt herover for at være så transparente omkring den data, vi indsamler via. vores hjemmeside, og vi håber, at det har givet dig en god indsigt i hvorfor, hvordan og hvorledes vi bruger de data vi indsamler via. vores hjemmeside.

 

Vi passer godt på din data og kunne aldrig finde på at dele eller sælge denne.

 

Insamling af kundedata i vores Kundeklub (SMS klub kun for kunder i vores butikker ikke webshop ) 

 

1. Ejeroplysninger
Risteriet kundeklub og klippekort
 
Risteriet
Tørringvej 17D
2610 Rødovre
E-mail: kaffe@risteriet.dk
Telefon: +45 33 91 00 45
 
Politikken omhandler persondata, som opsamles og behandles via vores kundeklub.
 
2. Indsamling og anvendelse af personoplysninger.
Vi indsamler og anvender fremadrettet kun dit mobil nummer, og først når du personligt har accepteret vores betingelser. I forbindelse med vores behandling af persondata, anvender vi udvalgte eksterne databehandlere, som vi alle har indgået databehandleraftaler med. Personoplysninger videregives ikke til tredjepart.
 
2.1 Hvilke data indsamles, og hvor længe opbevares de?
Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer og i nogle kampagner en geografiske placering.
Oplysningerne opbevares i det tidsrum, som du er medlem af vores kundeklub. Dine oplysninger slettes med det samme, du vælger at afmelde kundeklubben via sms eller via personlig henvendelse.
Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes, så længe du stadigvæk er medlem af kundeklubben.
 
2.2 Kontakt vedr. personoplysninger.
Hvis du ønsker adgang til de oplysninger, som er registreret om dig hos os, skal du rette henvendelse på ovenstående kontaktinfo.
 
2.3 Kundeklubben og fordels- kampagner.
Tilmelding til vores kundeklub og løbende kampagner er helt frivillig. Når du tilmelder dig vores kundeklub, eller en kampagne, så accepterer du samtidig vores behandling af dine oplysninger i henhold til denne privatlivspolitik. Du giver også samtykke til at vi må henvende os via sms med tilbud, informationer og marketingskampagner vedr. kundeklubben.
 
2.4 Beskyttelse af personoplysninger.
Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte, har du ret til, at de bliver rettet eller slettet. Henvendelse herom kan ske på ovenstående kontaktinfo, eller du kan framelde dig via en simpel sms.
 
3. Vi anvender cookies, og hvad er cookies?
En cookie er en lille tekstfil, der lagres i din browser og for at kunne genkende din mobiltelefon ved tilbagevendende besøg. Der er ingen personlige oplysninger gemt i vores cookies og de kan ikke indeholde virus.
 
3.1 Hvad cookies bruges til på vores platform.
Vores kundeklub platform anvender cookies til teknisk funktionalitet for at forhindre snyd på vores værdikuponer, gavekort og skrabelodder. Disse brugermålinger hjælper os med at analysere, hvordan brugere anvender vores kampagner, om en værdikupon, eller skrabelod er åbnet, indløst og evt. anvendt i en butik.
Du kan afslå anvendelsen af cookies ved at vælge den indstilling på din browser. Du skal dog være opmærksom på, at du derved ikke kan anvende vores kundeklub fordele fuldt ud og at værdikuponer samt skrabelodder ikke kan anvendes.
 
Med Venlig Hilsen
Risteriet