SÆSONKAFFE

Da kaffen kom til Indien

Den første kaffe i Indien blev sået for godt 350 år siden på Baba Budan Giri Hills bakkede terræn i Chikmagalur regionen.

 

Historien går at en pilgrim der blev kaldt Baba Budan (hans rigtige navn, Hazarat Shah Janab Allah Magatabi var også lidt langt) smuglede syv kaffefrø med hjem fra en pilgrimsrejse til Mecca.

 

Hjemme i  plantede dem i sin have og det var starten på kaffe dyrkning i Indien.

 

 

 

Sunheri Plantation AA

September
       Oktober
                     November

 

> Køb den her!

 

Sunheri Plantation AA

Baba Budans have lå i den østlige del af central Indien. Vores kaffe i september, oktober og november - Sunheri Plantation AA - kommer fra Chikmagalur i den vestcentral del. 

 

Chikmagalur er et distrikt i Bababudandiri region. Her kan de, udover at byde på de helt fantastiske navne, lave nogle dejlige kaffer. Det gør de på mange små farme og de fleste af dem beliggende ca. 1.300 meter over havets overflade. 

 

Varianterne der dyrkes er SLN-9, S-795 og klassisk Catimor. Alle vaskede og i screen 18. Det er med andre ord nogle ord også nogle flotte store bønner. 

 

Smagsprofil

Sødlig mørk chokolade med et fantastisk smagstouch af grøn peber. Det er den store overskrift og vi håber det lyder lovende og lokkende. For det er en utrolig spændende - og relativ unik - smagsoplevelse.

 

Aromaen især har en fin sæbe duft. Det er den her lethed over nuancerne og de træder for alvor frem og får præsenteret sig mest optimalt når de første 5-10 grader er gået af temperaturen.  

 

Risteprofil

Ristet til City +

 

Samme risteprofil som vi var ude i med sommerens SÆSONKAFFE fra Rwanda. 
Denne relativt moderne mellemristning med lyst twist. Det passede godt på Rwanda og det passer perfekt på De her indiske Sunheri-bønner. Vi er to helt forskellige steder ellers - smag, styrke, etc. - men risteprofilen, den er ens. 

 

Bryggeguide
Det er simpelthen bare så nemt .. Sunheri kan bygges på alle måder.

 

Clever Coffee Dripper er hvor vi har testet den mest - sammen med gode morgenbrygninger på vores moccamaster. Så er dagen igang. Men når tiden tillader at lege mere er pour-over og en sensommer-koldkaffe også utroligt interessante. Det er oplag for at give den en mere blød og sød smag. Få mere blødhed over chokoladen og tydeligere grøn peber. Alt efter temperatur, formaling og ratio kan andre nuancer dukke op. 

 

Brygger man espresso er Sunheri en særlig speciel størrelse. Vi arbejder lidt med hvordan vi synes den bedste opskrift kan være. Vi har ikke helt fundet den perfekte formel men .. det skal nok lykkes og så giver vi besked.

Efterårsbønner

Sunheri er som nævnt hos os i september, oktober og november. Det er nemlig vores efterårs SÆSONKAFFE.