SÆSONKAFFE

Forår 2023: Indonesien Sumatra Mandheling

350 gram kaffedåse
- køb den her

 


 

Risteriets SÆSONKAFFE koncept

Med den aktuelle kaffedåse fyldt med bønner fra Sumatra i Indonesien er vi på 20. kaffe i række af SÆSONKAFFER. 

SÆSONKAFFE er vores gæstebønne-koncept der betyder at vi har en ny kaffe på besøg i sortiment hver 3. måned.

Vi følger årstiden - så det er sommer, efterår, vinter og forår. 

Kafferne kan være valgt fordi de er fra et land vi ellers ikke fast har kaffe fra i sortiment. Men det kan også være fra et land vi allerede besøger med med ny region, udmærkelse, eller en tredje twist. 

Nogle kaffer deltager i konkurrencer og hvis der er mulighed for at tage bønner hjem de har vundet anerkendelse er det også en vinkel. Men det er ofte ret dyre.

Så har vi haft mere held med at finde netop kaffer der er efterbehandlet specielt, som det var med Red Honey fra Costa Rica eller Sweet Cherry fra Mexico. 

Noget vi rigtigt godt kan lide er de mange små spændende - gerne sympatiske - projekter der er ude i den store kaffeverden.

Vi har haft Women's Coffee fra Sake vaskestationen i Rwanda og samlet ind til køkkenhavner og kaniner i Burundi - da vi havde kaffe fra landsbyen Musema. 

Risteprofiler er også noget vi leger med - og har indover beslutningerne - som da vi staretde SÆSONKAFFE konceptet med at riste den (dengang) mørke Costa Rica lys og bagefter den (dengang) lyse Guatemala mørk. 

Før SÆSONKAFFE startede i sommeren 2018 havde vi MÅNEDENS KAFFE. Som navnet antyder - en ny kaffe hver måned. I det koncept havde vi hele 99 kaffer forbi sortiment. Hvilket vil sige at det koncept var igang i over 8 år. 

Nu har vi som sagt kørt 20 x SÆSONKAFFE og det er jo fem år. Så måske vi om nogle år skal se på en ny variant af gæstebønne-ideen. Det tænker vi over .. og imens håber vi at der smages med. 


Historik på SÆSONKAFFE

 

I omvendt rækkefælge: Senest først og første sidst.

 

Forår 2023 - Indonesien Sumatra Mandheling

Vinter 2022/2023 - Panama Anselmito Estate

Efterår 2022 - Tanzania Peaberry Mbeya

Sommer 2022 - El Salvador La Joya Bourbon

Forår 2022 - The Bloom. Blend

Vinter 2021/2022 - Papua Ny Guinea Simbu

Efterår 2021 - Nicaragua Limoncillo Red Catuai

Sommer 2021 - Malawi Pamwamba Estate AA+

Forår 2021 - Brasilien Peaberry Natural (Fazenda Sertão)

Vinter 2020/2021 - Mexico Sweet Cherry Natural

Efterår 2020 - Inden Sunheri Plantation AA

Sommer 2020 - Rwanda Womens Coffee Sake

Forår 2020 - Costa Rica Red Honey

Vinter 2019/2020 - Colombia Cafe Organico Økologisk

Efterår 2019 - Labirinto (Risteriet Blend) 

Sommer 2019 - Burundi Musema 

Forår 2019 - Peru La Requia Økologisk

Vinter 2018/2019 - Indonesien Raja Komodo

Efterår 2018 - Guatemala Otonö RFA

Sommer 2018 - Costa Rica Tarrazu BLONDE