SÆSONKAFFE

Den aktuelle sæson er sommer 2021 der dækker juni, juli og august

 

Turen er gået til Malawi. Vi er i Afrika og vi er taget et smut mere sydligt end vi normalt gør. De klassiske kaffelande - indenfor Specialty Coffee - er jo Etiopien og Kenya. Med Rwanda, Burundi og Uganda som upcoming stars. Men nu byder Malawi sig til med spændende høste og nyt stablit niveau. Det er absolut et land at holde øje med. Præcis som vi kan lide det når vi skal udforske en gæstebønne med SÆSOKAFFE konceptet.

 

Malawi Pamwamba er Rainforest Alliance certificeret. 

 

 

Mere info følger. 

 

Sommerens SÆSONKAFFE er den 13. i række af gæstekaffer i dette koncept og afløser forårets besøg af de små spændende Peaberry Natural bønner fra Brasilien. Det er fjerde gang vi besøger Afrika. Se den fulde liste - samt mere info om SÆSONKAFFE konceptet - herunder. 

 

Du kan også hoppe over i vores blog på risterietnews.dk og læse præsentationen der samt andre blog-indlæg fra tidligere sæsonkaffer, events, nyheder, osv. Der er efterhånden en god portion læsestof for den kaffenysgerrige. 

 

 

Om SÆSONKAFFE

Vi har en ny kaffe på besøg som SÆSONKAFFE hver 3. måned. Vi følger årstiden - så det er sommer, efterår, vinter og forår.

 

Kafferne kan være valgt fordi de er fra et land vi ellers ikke fast har kaffe fra i sortiment. Men det kan også være fra et land vi allerede besøger med med ny region, udmærkelse, eller en tredje twist. 

 

SÆSONKAFFE vi tager hjem behøver ikke være "fantastiske" i smagen. For det er nok umuligt at få fundet en smag alle bare er vilde med. Det er jo så subjektivt som det kan blive og det skal det også være. Men det skal være en kaffe der er "fantastisk" i sin egen ret. Ment på den måde - at det skal være en højkvalitetskaffe og vi vil få den præsenteret på bedst mulig måde. Vi arbejder med risteprofilen op til selve præsentationen - indtil vi rammer den måde vi mener vi bedst få præsenteret den. 

 

Nogle kaffer deltager i konkurrencer og hvis der er mulighed for at tage bønner hjem de har vundet anerkendelse er det også en vinkel. Men det er ofte ret dyre. Så har vi haft mere held med at finde netop kaffer der er efterbehandlet specielt, som det var med Red Honey fra Costa Rica eller Sweet Cherry fra Mexico. 

 

Noget vi rigtigt godt kan lide er de mange små spændende - gerne sympatiske - projekter der er ude i den store kaffeverden. Vi har haft Women's Coffee fra Sake vaskestationen i Rwanda og samlet ind til køkkenhavner og kaniner i Burundi - da vi havde kaffe fra landsbyen Musema. 

 

Risteprofiler er også noget vi leger med - og har indover beslutningerne - som da vi staretde SÆSONKAFFE konceptet med at riste den (dengang) mørke Costa Rica lys og bagefter den (dengang) lyse Guatemala mørk. 

 

 

Historik på SÆSONKAFFE

 

I omvendt rækkefælge: Senest først og første sidst.

 

Sommer 2021 - Malawi Pamwamba Estate AA+

Forår 2021 - Brasilien Peaberry Natural (Fazenda Sertão)

Vinter 2020/2021 - Mexico Sweet Cherry Natural

Efterår 2020 - Inden Sunheri Plantation AA

Sommer 2020 - Rwanda Womens Coffee Sake

Forår 2020 - Costa Rica Red Honey

Vinter 2019/2020 - Colombia Cafe Organico Økologisk

Efterår 2019 - Labirinto (Risteriet Blend) 

Sommer 2019 - Burundi Musema 

Forår 2019 - Peru La requia Økologisk

Vinter 2018/2019 - Indonesien Raja Komodo

Efterår 2018 - Guatemala Otonö RFA

Sommer 2018 - Costa Rica Tarrazu BLONDE