SÆSONKAFFE

Den aktuelle sæson er forår 2021 der dækker marts, april og maj 2021.

 

Turen er gået til Brasilien. Vi har fundet en peaberry-sortering. Natural process. Så det er specielt og spændende. Præcis som vi kan lide det når vi skal udforske en gæstebønne med SÆSOKAFFE konceptet.

 

Smagsbeskrivelsen er dejlig mellem chokoladetone, noter af frisk hindær, let ristet hasselnød og vanilje. 

Efter smagen er rundet af vil der komme en flot blød eftersmag og efterlade en sødlig smag i ganen. Karamel/toffee. 

 

Læs meget mere om den her på produktsiden - hvorfra den også kan købes: Brasilien Peaberry SÆSONKAFFE

 

Du kan også hoppe over i vores blog på risterietnews.dk og læse præsentationen der samt andre blog-indlæg fra tidligere sæsonkaffer, events, nyheder, osv. Der er efterhånden en god portion læsestof for den kaffenysgerrige. 

 

 

Om SÆSONKAFFE

Vi har en ny kaffe på besøg som SÆSONKAFFE hver 3. måned. Vi følger årstiden - så det er sommer, efterår, vinter og forår.

 

Kafferne kan være valgt fordi de er fra et land vi ellers ikke fast har kaffe fra i sortiment. Men det kan også være fra et land vi allerede besøger. F.eks har vi Mexico fra Puebla i denne vinter (2020/2021) men har i lang tid haft Mexico fra Chiapas. Det der gør at vi har Puebla kaffe - eller Sweet Cherry som det navn vi sælger den under - er primært at det er en natural-behandlet bønne. Det gør den ret unik ifht vores normale Mexico. Og det er endda også en ret særlig natural. Så den er unik ifht klassiske naturals. Og så er det en fantastisk dejlig kaffe. Enormt feel-good / smooth / sød og lækker. 

 

SÆSONKAFFE vi tager hjem behøver ikke være "fantastiske" i smagen. For det er nok umuligt at få fundet en smag alle bare er vilde med. Det er jo så subjektivt som det kan blive og det skal det også være. Men det skal være en kaffe der er "fantastisk" i sin egen ret. Ment på den måde - at det skal være en højkvalitetskaffe og vi vil få den præsenteret på bedst mulig måde. Vi arbejder med risteprofilen op til selve præsentationen - indtil vi rammer den måde vi mener vi bedst få præsenteret den. 

 

Nogle kaffer deltager i konkurrencer og hvis der er mulighed for at tage bønner hjem de har vundet anerkendelse er det også en vinkel. Men det er ofte ret dyre. Så har vi haft mere held med at finde netop kaffer der er efterbehandlet specielt, som med Red Honey fra Costa Rica eller Sweet Cherry fra Mexico. 

Noget vi rigtigt godt kan lide er de mange små spændende - gerne sympatiske - projekter der er ude i den store kaffeverden. Vi har haft Women's Coffee fra Sake vaskestationen i Rwanda og samlet ind til køkkenhavner og kaniner i Burundi - da vi havde kaffe fra landsbyen Musema. 

Risteprofiler er også noget vi leger med - og har indover beslutningerne - som da vi staretde SÆSONKAFFE konceptet med at riste den (dengang) mørke Costa Rica lys og bagefter den (dengang) lyse Guatemala mørk. 

 

 

Historik på SÆSONKAFFE

 

I omvendt rækkefælge: Senest først og første sidst.

 

Forår 2021 - Brasilien Peaberry Natural (Fazenda Sertão)

Vinter 2020/2021 - Mexico Sweet Cherry Natural

Efterår 2020 - Inden Sunheri Plantation AA

Sommer 2020 - Rwanda Womens Coffee Sake

Forår 2020 - Costa Rica Red Honey

Vinter 2019/2020 - Colombia Cafe Organico Økologisk

Efterår 2019 - Labirinto (Risteriet Blend) 

Sommer 2019 - Burundi Musema 

Forår 2019 - Peru La requia Økologisk

Vinter 2018/2019 - Indonesien Raja Komodo

Efterår 2018 - Guatemala Otonö RFA

Sommer 2018 - Costa Rica Tarrazu BLONDE