Om Risteriet

Risteriet er et mikro-risteri med base i København

I vinteren 2020 vil vi have ristet og solgt kaffe i 16 år. Først fra garage i Sorgenfri, siden i baglokale i cafeen i Studiestræde indre København og på 2. sal i den sidste Silo der stod tilbage på Islands Brygge. Fra 2008 har vi været på Tørringvej i Rødovre med produktionen, kontor, værksted, kursuslokale og showroom.

 

Vi har haft flere forskellige cafeer/outlets og været omkring både Studiestræde (som den første), Store Kongensgade, Rådhuspladsen, Tisvilde, Frederiksberg og Vesterbro - hvorfra vi i dag driver kaffebaren RISTERIET COFFEE - i Helgolandsgade, tæt på hovedbanens nye fine Metro station.

Ideen om Risteriet opstod i 2002 men der skulle gå to år før vi var igang med kommerciel ristning. Det var i vinteren 2004 med base i en garage i Sorgenfri. Her ristede vi hver torsdag og brugte så fredagen på at fordele kaffen videre.

 

Senere samme år blev det dog lidt mere organiseret da vi fandt lokale at åbne kaffebutik i indre København - mere præcist i Studiestræde 36. Her åbnede vi den 31. august en kaffebutik med smagslokale og mikroristeri. Tre i en. Et rent kinderæg for dem med kærlighed til god kaffe og en fantastisk tid for os. Kaffen interessen var boblende og vi var med - da det for alvor tog fart. 

 

Meget er sket siden - både med kaffen og Risteriet. I 2004 og de første år vi var i gang var der under en håndfuld mikro-risterier. I dag er det .. svært at tælle. Interessen og mulighederne er nogle helt andre nu - hvilket kun er spændende og udfordrende. 


Vi holdes ved ilden og vi er glade for stadig at være en del af en voksende kaffeindustri. Men vi må også tilpasse os og forsøge efter bedste evne at være aktuelle. Det forsøger vi på hver dag.

 

Risteriet er i dag (2020) er stadig med kaffebar i København og risteri i Rødovre. Vi driver selvfølgelig webshoppen her på risteriet.dk og er også at handle med via begge INCO afdelinger og fra online supermarkedet nemlig.com.

 

Flere forhandlere har vores kaffe i udsalg - bl.a Sort Kafffe og Vinyl på Vesterbro, Seerupgards økologiske landbrug i Dragør og Aarstiderne i Humlebæk. Vores kaffe er i espressokværne og kaffekander mange steder i Storkøbenhavn og heldigvis også lidt ude i resten af Danmark.  

 

Helt lokalt har vi i forbindelse med vores produktion sat en Unomat op (en kaffeautomat) - hvorfor der kan handles kaffeposer hele døgnet rundt. Og for at nå ud til kunder længere væk har vi vores PostKasseKaffe: et abonnement på fast levering af nyristede kvalitetsbønner direkte i postkassen. 

 

Så - igen - der er sket meget siden ideen opstod i 2002!  Ikke mindst fra den første kaffebar åbnede i 2004 og til nu hvor vi skriver 2020. Men der er også noget der ikke har ændret sig. Vi arbejder stadig med de samme principper og har samme målsætning: Nyristet kvalitetskaffe.

 

Det er det vigtigste for os og vi holder fast i at kalde det nyristet. For det understreger ret præcist det helt banale. Det skal være nyristet. Så har du som kunde alle muligheder for at bruge kaffen når du vil og få det meste ud af den. 

 

Så udgangspunktet da vi startede op og i dag er det samme - og hvad er var unik dengang er meget standard nu for alle seriøse risterier: riste-datoen på kaffen. Den finder du derfor naturligvis stadig på vores kaffe. Man skal altid kunne se på en pose kaffe fra Risteriet præcist hvilken dag den er ristet. Det er den røde tråd.

Det nyristede - datomærkede - kaffe. I vores kaffebar er der altid kaffe der er ristet for under en uge siden. Vi har der en garanti på maksimalt 21 dag. Men du kan også besøge produktionen i Rødovre og handle helt ultra frisk kaffe. Nyristet .. fra samme morgen. Og her er garantien at det maksimalt er 7 dage fra ristedato. 

 

Det gør en verden til forskel. Prøv det. Og prøv det så igen.


Vi i Risteriet byder dig i hvert fald velkommen. Håber du vi synes om det vi går og laver.