Om Risteriet

Risteriet er et mikro-risteri med café i København og risteri i Rødovre

I vinteren 2020 vil vi have ristet og solgt kaffe i 16 år.

 

Først i en garage i Sorgenfri, siden i baglokalet i cafeen i Studiestræde i indre København, derefter på 2. sal i den sidste Silo der stod tilbage på Islands Brygge. Fra 2008 har vi været på Tørringvej i Rødovre med produktionen, kontor, værksted, kursuslokale og showroom.

 

 

Risteriet anno 2005

 

 

Billede fra Gastro magasinet. Nyristet (frisk) kaffe var helt .. banebrydende.

Godt nok er det august 2005 og priserne er ændret en del siden. Men her har de dog byttet om på 250 gr og 500 gr priser :)

Risteriet anno 2010

 

 

Vi drev i ca. 2 år cafe i Store Kongensgade. Det var spændende nyt område for os - men det var svært. Vi valgte at flytte cafeen til nyt lokale på Halmtorvet. 

Risteriet anno 2015

 

 

Vi driver cafe i Tisvilde i 6 sæsoner. Følte os helt lokale til sidst og det var lidt trist at slippe. Gode minder!

Risteriet anno 2020

 

 

Billede herover fra cafeen på Halmtorvet. Kaffebar lige ved metroen ved hovedbanen. Helgolandsgade 21. 

 

Risteriets afdeling i Rødovre har mange afdelinger under samme tag: produktion, lager, værksted, kontor, kursus, showroom, ect. 

Klik her for at se mere: Risteriet Rødovre.

 

 

Som man kan se i de fire små udsnit, har vi været  lidt omkring siden vi startede. Vi har haft flere forskellige cafeer/outlets og været omkring både Studiestræde (som den første), Store Kongensgade, Rådhuspladsen, Tisvilde, Frederiksberg og Vesterbro. Der har også været en rullende udgave af Risteriet i samarbejdet med Copenhagen Coffee Trail.

 

I dag driver vi kaffebaren RISTERIET COFFEE i Helgolandsgade, tæt på hovedbanens nye fine Metro station. Det er vores lille cafe i byen. Derud over har vi risteriet i Rødovre. Det er vores to lokationer. Småt. men godt. Mindre, men bedre. 

 

ET KIG TILBAGE I TID

 

Ideen om Risteriet opstod helt tilbage i 2002, men der skulle gå to år før ideen om et koncept var på plads, og til vi var igang med kommerciel ristning. Det var først i vinteren 2004 med base i en garage i Sorgenfri, at vi begyndte at riste kaffe til salg. Her ristede vi hver torsdag og brugte så fredagen på at fordele kaffen videre. Småt men godt. 

 

Senere samme år blev det dog lidt mere organiseret, da vi åbnede kaffebutik i indre København - mere præcist i Studiestræde 36. Her åbnede vi den 31. august en kaffebutik med smagslokale og mikroristeri. Tre i en. Et rent kinderæg for dem med kærlighed til god kaffe og en fantastisk tid for os. Kaffe interessen var boblende og vi var med - da det for alvor tog fart. 

 

Meget er sket siden - både med kaffen og Risteriet. I 2004 og de første år vi var i gang, var der under en håndfuld mikro-risterier. I dag er det .. svært at tælle. Interessen og mulighederne er eksploderet - hvilket kun er spændende og udfordrende. 


Vi holdes til ilden, og vi er glade for stadig at være en del af en voksende kaffeindustri. Men vi må også tilpasse os og forsøge efter bedste evne at være aktuelle. Det arbejder vi på hver dag.

 

RISTERIET ANNO 2020

 

Som nævnt er Risteriet i dag (2020) stadig en kaffebar i København og et risteri i Rødovre. Vi driver selvfølgelig webshoppen her på risteriet.dk og kan også handles med via begge INCO afdelinger og fra online supermarkedet nemlig.com.

 

Flere forhandlere har vores kaffe i udsalg - bl.a Sort Kaffe og Vinyl på Vesterbro, Seerupgards økologiske landbrug i Dragør og Aarstiderne i Humlebæk. Vores kaffe er i espressokværne og kaffekander mange steder i Storkøbenhavn og heldigvis også lidt ude i resten af Danmark.  

 

Helt lokalt har vi i forbindelse med vores produktion sat 'Unomaten' op (en kaffeautomat) - hvorfra der kan handles kaffeposer hele døgnet rundt. Og for at nå ud til kunder længere væk, har vi vores PostKasseKaffe: et abonnement på fast levering af nyristede kvalitetsbønner direkte i postkassen. 

 

Så - igen - der er sket meget siden ideen opstod i 2002.  Ikke mindst fra den første kaffebar åbnede i 2004 og til nu hvor vi skriver 2020. Men der er også noget der ikke har ændret sig. Vi arbejder stadig med de samme principper og har samme målsætning: Nyristet kvalitetskaffe.

 

Det er det vigtigste for os, og vi holder fast i at kalde det nyristet. For det understreger ret præcist det helt banale. Det skal være nyristet. Så har du som kunde alle muligheder for at bruge kaffen når du vil og få det meste ud af den. 

 

Så udgangspunktet da vi startede op og i dag er det samme - og hvad der var unik dengang er meget standard nu for alle seriøse risterier: riste-datoen på kaffen. Den finder du derfor naturligvis stadig på vores kaffe. Man skal altid kunne se på en pose kaffe fra Risteriet præcist hvilken dag den er ristet. Det er den røde tråd - Det nyristede - datomærkede - kaffe.

 

I vores kaffebar er der altid kaffe, der er ristet for under en uge siden. Vi har der en garanti på maksimalt 21 dag. Men du kan også besøge produktionen i Rødovre og handle helt ultra frisk kaffe. Nyristet .. fra samme morgen. Og her er garantien at det maksimalt er 7 dage fra ristedato. 

 

Det gør en verden til forskel. Prøv det. Og prøv det så igen.


Vi i Risteriet byder dig i hvert fald velkommen. Håber du vi synes om det vi går og laver. 

 

På de sociale medier er vi primært aktive på facebook og på instagram.

 

Vi har også videoer på youtube og så har vi jo vores egen lille kaffeblog; risterietnews.dk, til længere tekster om nye kaffer, events og andre breaking-news vi får skrevet indlæg om :)