Hario V60

Pour over og Hario V60

Pour over kaffe har de sidste mange år været en rasende populær bryggemetode, og Harios V60 kaffetragt har i snart mange år været med til at sætte standarden inden for pour over kaffe. Hario begyndte allerede at producere deres kendte V60 kaffetragt tilbage i 1950'erne og idag ikonisk inden for kaffeverdenen; navnet Hario V60 stammer fra den vinkel tragten og filterparpiret har. Filterparpiret udemærker sig ydermere ved at være af en væsentlig højere kvalitet en hvad man generelt finder hos kaffefiltre i supermarkederne. Den højere papirkvalitet gør at V60 filteret afgiver mindre bismag til kaffen når man brygger med det.

Hvad er pour over kaffe og hvor kommer Hario V60 ind i billedet?

De sidste mange år har pour over kaffe været meget populært blandt kaffenørderne, og ikke uden grund. Bryggemetoden bag pour over kaffe, er i udgangspunktet relativ simpel. Man har en kaffetragt med filter og papir og så hælder man stille og rolig vand på, imens kaffen drypper ned i en kop eller en lille kande.

 

På papiret ret simpelt, og ved første øjekast kunne man fristes til at tro at det var "for simpelt" eller måske ligefrem et tilbageskridt; mange af os har jo, prøvet at få serveret kaffe brygget på en kaffetragt i et sommerhus eller lign. - og sjældent var det godt. 

 

Men der er meget mere til pour over en hvad øjet lige ser. For det første er udstyret blevet meget bedre og brygger du med V60 fra Hario, er det f.eks. meget letterere at holde styr på kaffens gennemløbststid. Når Hario V60 er blevet så populær en bryggemetode som det er, skyldes det først og fremmest at metoden giver utrolig stor kontrol over hele brygge processen. Det betyder også at man som hjemmebarista skal være omhyggelig og have en lille smule øvelse for at få det perfekte resultat, man når man først har det, kan pour over give en oplevelse man ikke får ved andre bryggemetoder.

Sådan kommer du i gang med Hario V60

For at komme igang med pour over skal du som minimum bruge følgende:

 

Senere kan du opgraderer med:

 

Du kan finde alle vores Hario produkter herunder:

 

 

Guide til Hario V60

Hvis du vil igang med pour over så har vi lavet en lille guide til Hario V60, vi har også lavet et interview om pour over med vores barista og kursusholder Sebastian.

 

En videointroduktion til pour over med Hario V60:

 

Princippet bag Harios V60 filter