Robusta og de bedste arabicabønner!
Vores helt nye espresso blend: Miscela Violento!
Ristet i en ny ekstra mørk profil. Vi er ude i en Full City++ (og en flirt med brandalarmen).
Det elstra "plus" (+) vil i almindelig sprog nok hedde "meget mørk".
Sammensætningen
20% robusta. 80% er arabica.
Blandingen
Så 20% robusta og 80% arabica.
En seriøs blend bestående udelukkenede af Specialty Coffee bønner.
Det er meget klassisk Syditalien at have 10, 20, 30 og nogle gange op til 40 procent robusta i mørke espressoblends.
Violento holder en god balance i blenden.
Tilføjelsen af robusta giver Miscela Violento ekstra styrke, kraft i tyngden og - når brygget som espresso - ekstra tyk crema.
Har I ikke haft robusta før?
Waybackwhen .. Risteriet var relativt nystartede, og 90erne ikke helt havde sluppet kaffebranchen, var der mange kunder, der efterspurgte robusta i deres espresso blends. Vi havde dengang to blends, der var stærkere end Uno, og det skyldtes primært, at der var robusta i dem. Den ene var Due (10% robusta), og den anden var Due Doppio (20% robusta).
Som nævnt er der gået mange år - godt over et årti - uden robusta i sortiment. Kvaliteten var ikke til det, og trenden i kaffebranchen ændrede sig.
Men nu er kaffesorten simpelthen tilbage. Kvaliteten er meget bedre, og der er sket meget med kaffebrancen, espresso blends - og også Risteriet.
Heldigvis - som med straight fit bukser, yankie bar og side-by-side rulleskøjter - så vender gode ting tilbage og overrasker positivt. Vi har i hvert fald genfundet ideen ved robusta og er glade for at kunne byde de intense bønner tilbage i sortiment.
Miscela Violento sælges i 250, 500 og 1.000 gram poser. Kig ind på hjemmesiden og prøv en pose.