Tilbud er kun i webshop
Miscela Uno

Miscela Uno

Pris fra 60,30 DKK 67,00 DKK

Grønne kaffebønner

Smagsprofil

Fyldig espresso, god sødme med mørkere toner og fantastisk, naturlig crema. Fin afrundet eftersmag, der holder dig mættet. Rar som ingen anden espresso. Ideel til det rene espressoskud samt mælkebaserede kaffer (Latte, Cappuccino etc.)
 
Det er smagsprofilen ud fra den risteprofil vi har lagt. Du kan sagtens riste den mørkere eller lysere. Men vi synes jo vi har fundet en ret god formel i Full City (mellemmørk rist). Se dog et par tips til forskellige ristninger længere nede på denne side. 

Risteriets espressoblend # 1

Miscela Uno er en espressoblanding – ren arabica og ren Risteriet. Uno er den første blanding, vi lavede i tidernes morgen og derfor det korte men præcise navn. Den har fra start været vores mest populære kaffe. Det er ligeledes denne blend, vi bruger på espressomaskinerne i vores butikker. Så har du været forbi og få en kop, er der stor sandsynlighed for, at det er denne, du har smagt. Om du så drikker Latte, Cappuccino, Cortado, Espresso, Americano, eller hvad der ellers kan produceres under en håndfuld bars tryk.   

Hvorfor bruge ”blends” til espresso? 

Ordet ”blend” referer, som de sprogkyndige måske har regnet ud, til, at kaffeblandingen er bygget op med kaffebønner fra flere forskellige områder eller lande. På den måde kan vores kaffemagere designe meget præcist, hvordan det lille skud kaffe skal komme til udtryk. I brygningen af espresso kommer bønnernes individuelle karakteristika frem, og samspillet imellem de forskellige smage og aromaer kan i en god blend få englene til at synge. Når sødme, fylde, syre og crema er i balance, er blandingen optimal.

Mere om kaffeblandinger til espresso

En blend består typisk af bønner fra to og helt op til 5 forskellige områder. Vi bruger ofte det italianske ord "Miscela" i stedet for det engelske "blend". Betydningen er den samme: Kaffeblanding. 

Moden dikterer for tiden, at man eksperimenterer med at bruge ”single-origin” bønner (altså bønner fra en enkelt leverandør eller land) til sin espresso. Selv de lysere riste står for skud for tiden. Hvis bønnen er kompleks nok i smag, kan dette sagtens give et godt resultat, og vi har heldigvis rigeligt af forskellige single-origin bønner at lege med i sortimentet. 

Hvad er der så blandet i en Miscela Uno?

Det er der efterhånden mange, der har spurgt om, men vi har desværre nok måttet skuffe de fleste med et vist hemmelighedskræmmeri. De fleste i branchen – professionelle såvel som hjemmeristere – holder nemlig deres opskrifter for sig selv. Især når man har fundet på noget godt! Det kan man mene meget om, men sådan har vi nu engang valgt det. Vi løfter dog gerne sløret en lille bitte smule, for det er ingen hemmelighed, at vi i flere af vores blends har en forkærlighed for brasiliansk kaffe som base – i varierende sorter og størrelser – og at vi generelt holder os i nærheden af 3-5 forskellige bønner pr. blend. 

Tips til hjemmeristeren

At riste Miscela Uno hjemme kan sagtens lade sig gøre. I ovnen, på stegepande/wok eller i store som små hjemmeristere kan man få lavet en udemærket ristning. Vi sælger præcist samme blanding som vi selv bruger. Det der skal forsøges med er at finde rette ratio af mængde man rister af gangen i samspil med varmen man tilfører.

I den profil vi sælger Uno står man med en mellemmørk omgang espresso bønner. Ønsker man den tungere/kraftigere og den turbo der kommer på alle toner, skal man riste den mørkere. Det gør den mere sårbar og smagsoplevelsen mindre stabil. Rister man så mørkt at der kommer olie ud på bønnernes overflade allerede indenfor de første 1-2 dage bør man ikke riste mere end man kan bruge indenfor en lille uge. Rister man lysere end vi gør og før 2. knæk, åbner man op for bedre udfoldelse for syrligheden og i en Uno blanding kan det giver en interessant lys-nød oplevelse. Hele smagsprofilen bliver breddere, men også mindre kraftig da man slipper lidt af koncentrationen fra en ristning der lige stifter bekendtskab med 2. knæk.  Som med så meget andet: det er meget smag og behag. Men ønsker man at ramme en Uno som vi rister den, så sigt efter den spæde start på 2. knæk. Det er her vi rister til.
  
 
 
Hvad kan vi byde på? grønne / rå bønner
Hvor kan du lide kaffe fra? blend (flere bønner)

Kunder der har købt dette produkt har også købt