Kenya Estate AA

Kenya Estate AA

Pris fra 94,00 DKK

Tilvalg
  • Formalingsgrad

stk.

Kaffe fra Kenya

Kenya Estate AA

Kenya er utrolig anerkendt i kaffeverdenen. Vi henter vores Estate AA bønner i området omkring Mount Kenya, hvor de ved ideel temperatur og intens sollys for lov at modne. Estate AA er vaskede arabica bønner der selv som rå/uristet har tydelig unika i sin aroma fra den røde jord og det friske klima på Mount Kenyas skråninger. Betegnelsen AA refererer til størrelsen på bønnerne.

Smagsprofil:

Dyb og fyldig (intens) i munden med let blomsteragtig aroma. Frugtig tone med eftersmag der godt kan tørre lidt hen og minde om sort-te. 

Kenya – et navn der runger i kaffeverdenen

En hurtig rundspørge i kaffenørdede kredse vil med alt sandsynlighed afsløre, at Kenya er et meget elsket kaffeland. Mange vil endda gå så langt og sige, at Kenya producerer verdens bedste kaffebønner. Det er selvfølgelig umuligt at konkludere noget på et helt lands kvalitet. En god kaffe fra det ”dårligt” land vil altid kunne konkurrere med det dårligste fra et ”godt” land, men der synes alligevel at være en konsensus om at Kenya rimer på kvalitet. 

 

Men hvad skyldes denne konstante høje kvalitet? Der er mange trin fra jord til kop og de har alle en væsentlig betydning for slutproduktet. Fælles for de Kenyanske kaffer, og dermed også vores Estate AA, er, at de dyrkes i næringsrig vulkan- og bjergjord med den rette mængde sol, regn og højdemeter. Klimaet i denne del af verden passer bare godt til kaffeproduktion – kigger man bare lidt nordpå, finder man nemlig den anden afrikanske kaffegigant, Etiopien. 

 

Det næste afgørende trin i processen finder sted efter kaffebærrene er modnede på planten. I Kenya er de små kaffefarme i de fleste tilfælde del af et kooperativ af farme. Det vil sige at processen efter plukning er samlet et sted, med professionalisme og godt håndværk til følge. De kenyanske kaffebær bliver sorteret omhyggeligt, så kun de mest modne bær får lov til at nå møllen, hvor bærrene behandles i en såkaldt våd proces. Det betyder, at man ved hjælp af vand vasker det omkringliggende frugtkød af bønnen inden de tørres. Efter vask og tørring kommer vi så til klassificeringen… 

AA – et synonym for kvalitet

For i Kenya mener man, ligesom i Colombia og nogle andre lande i øvrigt, at størrelse er lig med kvalitet. Her tales der selvfølgelig om størrelsen på bønnerne (!) De grønne bønner sies fra i en række størrelser hvoraf de største bønner får AA-mærkatet, og selvom det kan klinge lidt hult, så er der faktisk en god del evidens for at bønnens størrelse skulle have positiv effekt for det endelige resultat. Sådan har man altså valgt at skille god fra dårlig i Kenya. I Colombia hedder det Supremo og Excelso, som vi jo også har i sortiment hos Risteriet – i Kenya hedder det AA, AB, C, PB og så videre. Så prøv noget af det største fra en af kaffegiganterne med vores Kenya Estate AA!     

Efterbehandling

Efter at kaffebærene bliver høstet skal de igennem en efterhøstbehandling før de bliver til "kaffebønner", du kan læse mere om de forskellige efterhøstbehandlinger og deres betydning for kaffens smag her.  

 

Dette er en vasket kaffe.

 

Hvad kan vi byde på? nyristede bønner
Hvilke bønner er du til? arabica
Hvor kan du lide kaffe fra? afrika
Hvilken bryggemetode skal kaffen bruges til? stempelkande, filterkaffe / drip , fuldautomatisk, espresso
Hvilken profil (styrke) er du til? city (lys rist)

Kunder der har købt dette produkt har også købt