24. december Nissehuehue

Bønnerne juleaften er Huehuetenango fra Guatemala

Det er fremragende kaffe fra Huehuetenango regionen i Guatemala vi har haft som årets julekaffe. Og kaldt Nissehuehue. 

Vi har ristet den som mellemmørk (Full City) men også haft den i sortiment som "blonde" i en lys udgave tidligere. Meget alsidig kaffe. 

 

22. december Etiopien Limmu

Fredagens bønner er Limmu fra Etiopien

Limmu er en kafferegion i det vestlige Etiopien, og den er kendt for at producere nogle af verdens fineste kaffebønner. Beliggende i Oromia-regionen med et varieret klima og højder, der skaber ret optimale betingelser for kaffedyrkning.

Bønnerne har en flot kompleks smagsprofil, der er frugtagtige med blomster noter. Du kan opleve hints af bær, citrusfrugter og undertiden en behagelig syrlighed.

Kaffen fra Limmu-regionen er ofte eftertragtet af kaffeentusiaster og kvalitetsbevidste forbrugere på grund af dens komplekse smagsprofil og høje kvalitet. 

Når du rister derhjemme kan du med fordel starte med at undersøge hvorfor det er, at det er lysristede profiler du mest møder fra dette område i kaffehandlen. Udforske syrligheden..

Men mellemristede og mørkere profiler er også utroligt interessante og der dukker mere fed frugt, bær og chokolade toner op. Stadig i enormt spændende karakter. 

God ristning. 

15. december Indonesien GIling

Indonesisk Giling kaffe er en unik og velsmagende kaffe, der stammer fra Indonesien. Nu kan du riste den selv – da den her på tredje fredag i december dukker op i Den Rå Kaffekalender. 

"Giling" refererer til den traditionelle metode til at male kaffebønner, hvor bønnerne males fint for at skabe en rig og fyldig smag. Denne kaffestil er kendt for sin karakteristiske aroma og dybe undertoner.

De lyse riste vil være præget af krydderi og rå energi. Imens mellemristede har mere ro i formen. Mellemmørke til mørke kan få lidt lakrids og røg. Prøv dig frem og se hvad du synes der passer dig.

Indonesisk kaffe dyrkes primært på øer som Sumatra, Java og Bali, og kendetegnes ved brugen af forskellige kaffesorter som Arabica og Robusta. De bønner du har er dog ren Arabica!

Fællesnævneren er en fyldig krop og lav syrlighed. Indonesisk Giling kaffe kan brygges på mange måder – bl.a. populær som pour-over eller traditionel filterkaffe for at bevare de subtile smagsnuancer.

 

8. december Brasilien Daterra Villa

Så er der Brasiliansk Villa fra Daterra farmen. 

Med en score på 84 og en Naturlig (tørret på træ) og pulped proces. Så er en kaffe, der smager som en dessert! Simpelthen. 

Karamel aroma, sødme fra hasselnød og energi fra citrus noter. Kroppen er selvfølgelig super blød og du skal bare beslutte hvor let eller tung den skal være. 

Screen 16/18. Bedst til single origin epresso. Men fremragende filter også. Enjoy. 

Og 'enjoyer' du den rigtig meget, så har vi mere her!

 

1. December Costa Rica Tarrazu

Velkommen, så starter vi hjemmeristningen!

Vi har glædet os til igen at have Costa Rica i sortiment. Der er ikke mange sække på lager, så vi starter med kun at tilbyde de eftertragtede Tarrazú bønner til hjemmeristerne. 

Vi har dem til salg fra webshoppen og du kan læse lidt med her - eller købe ind, hvsi du opdager at dette er lige dig. Der er begrænset oplag. 

Tarrazu er en region i Costa Rica, der er berømt for at producere nogle af verdens fineste arabica-kaffebønner. Klimaet og jordbunden i Tarrazu skaber optimale vækstbetingelser for kaffetræerne, hvilket resulterer i bønner med komplekse smagsnoter.

Smagsprofilen 

En rig og fyldig krop med en afbalanceret syrlighed. Du kan forvente undertoner af frugtighed, nødder og chokolade i smagen.

Eksperimentér med ristningstider og temperaturer for at finde den perfekte kombination, der passer til din smag.

Det er en enormt alsidig kaffe og fra lys til mørk har den popularitet. Også hos os, så du får ikke en foretrukken profil ud af os :)

 

 

Velkommen til julens mest rå kalender!

Her vil der kommende løbende opdateringer på kafferne i årets julekalender med rå/uristede bønner. Den vi kalder Den Rå Kalender. 

Opdateres første gang fredag d. 1 december. Vi ses!