Nyristet kaffe fra Risteriet

Vi er et mikroristeri med høje ambitioner når det gælder kaffe. Fra vi for alvor startede op i 2004 har vores målsætning været at gå forrest på det danske kaffemarkede når det gælder kvaliteten og friskheden af vores kaffebønner. 

 

Som mikroristeri er vi i stand til at købe ind i små mængder så vi kan holde de rå bønner helt friske. Det gør at vi kan riste vores kaffe på dagligbasis og i små portioner, alt efter hvilke ordre vi modtager. Dette betyder at alt vores kaffe er absoult nyristet.

 

Det vigtigste for os som kafferisteri er det helt banale: Kaffebønner i højeste kvalitet, ristet fra dag til dag. Det var udgagspunktet da vi startede op, og er stadigvæk det fyrtårn vores lille virksomhed orienterer sig mod. 

 

Nedenfor er et lille udvalg af vore mest populære kaffer, men du kan se dem allesammen her.

 

 

Brasilien Los Pinheros Estate

 

Kaffen her kommer fra den familieejede Los Pinheros farm i Brassilien. Farmen drives af Viriato Ferreira de Calvalho som købte den i 1982. Viriato har dyrket kaffe siden 1962, og som tredje generation af kaffedyrker må det således siges at være et familiehåndværk.

Idag er det stadig Viriatos familie, inklusiv hans to døtre, der arbejder og driver Los Pinheros farmen. De er meget optaget af kvaliteten og miljøet, hvori de dyrker denne fremragende kaffe. En kaffe vi på alle måder er stolte over at have som vores hus-kaffe her i Risteriet.

Smagsprofil

Los Pinheros Estate er en dejlig blød kaffe, med noter af nødder, mandel og aprikos. Munden efterlades med en fyldig fornemmelse, og en behagelig rolig eftersmag, og der sidder en rar 'bund' tilbage i ganen. En kaffe der holder et virkeligt stabilt topniveau.

 

Anbefalinger til brygning

Vi anbefaler Los Pinheros til alt fra den klassiske filterkaffe brygning, til mere nymoderne tragt trend (Hario, ZeroJapan, o- lign.), stempelkanden, aeropress, fuldautomatiske maskiner og espresso-koncepterne (espresso maskine, handpresso, moccakande, etc). Den er ret taknemmelig og det er absolut kun på den gode måde. 

Guatemala Pacayalito

 

Kaffen kommer fra den lille farm Nueva Granada i den vestlige del af kaffelandet Guatemala. Farmens lille produktion gør, at der er fuldt fokus på kvaliteten lige fra plantning til plukning og behandling. Bønnen håndplukkes, og undergår flere sorteringsprocesser undervejs, før den nænsomt opbevares.

Kaffeplanterne gror i en næringsrig vulkanskjord, i en højde på mellem 1200 og 1600 meter; 
hvilket er som sød musik i en kaffenørds ører. Mange højdemeter gør nemlig bønnen mere kompakt og fyldt med smag.

Smagsprofil

Guatemala Pacayalito har en rar blød og sødlig fylde. Smager man efter vil man kunne fornemme noter af karamel, toffee og kirsebær. Toner som står i sødt modspil til en eftersmag med tobak og lakrids.

 

Rainforest alliance certificeret

Farmen har et stort fokus på bæredygtighed og har opnået RFC mærket. Farmen driver også en lille skole for de ansattes børn, og har en pumpe der forsyner de 4000 nært boende i lokalområdet, med frisk kildevand. Kaffen vokser i skygge og der tages højde for områdets vilde dyreliv i produktionen.

Besøg farmen her

 

Risteriets espressoblend # 1 - Miscela Uno

 

Det er svært at sige Risteriet, uden også at nævne Miscela Uno. Denne espressoblanding er ren arabica og ren Risteriet. Uno er den første blanding vi lavede i tidernes morgen, derfor det korte men præcise navn.

Den har lige fra begyndelsen været vores mest populære kaffe og er det stadig. Det er ligeledes denne blend, vi bruger på espressomaskinerne i vores butikker. Så har du været forbi og fået en kop Latte, Cappuccino, Cortado, Espresso, Americano; er der stor sandsynlighed for at det er denne, du har smagt.

Smagsprofil

Miscela Uno er en fyldig espresso, der er en god sødme med mørkere toner, og fantastisk naturlig crema. Eftersmagen er fin og afrundet og holder dig mættet. Miscela Uno er behagelig som ingen anden espresso; og den er ideel til det rene espressoskud, samt mælkebaserede kaffer (Latte, Cappuccino etc.)