Miscela Potente ØKO

Miscela Potente ØKO

Pris fra 68,00 DKK

Grønne kaffebønner

Miscela POTENTE ØKO

Ny opskrift og profil fra november 2019, men stadig kraftig og intens.

 

Potente Øko er oplagt som espresso, men også populær som robust filterkaffe og i ret fremragende i fuldautomatiske maskiner når koppen skal smag af noget. Vi har lagt profilen i den mørke ende af Full City men som hjemmerister kan du jo selv forsøge hvor den passer dig bedst. 

Smagsprofil

Ved ristning i Full City profil bliver smagsprofilen kraftig med krydret tung fylde, mørk chokolade og rund nøddesødme i eftersmagen. Rister du selv mærkere kan du sagtens få mere bid og nogle lidt røgede krydderier. Meget syditaliensk. I lysere profil åbner du får friske toner og syrligheden fra især Honduras. Kan være lækkert for lettere eftersmag. 

Mere end bare økologi

Du behøver altså ikke at være på ”økovognen” for at smide Potente i indkøbskurven, dette er en espressoblanding i sin helt egen ret. Og faktisk er det en blanding der kan MEGET mere end blot espresso. Fantastisk intens filterkaffe, lækker i fuldautomatiske maskiner og god kickstarter i stempelkande.  

 

Vores sortiment af økologiske kaffebønner er efterhånden ret stabilt, men fra tid til anden kan man ikke gardere sig mod udsolgte bønner og fejlslagne høste ude i den ret skrøbelige verden. Vi prøver dog, så vidt muligt, at altid have de fornødne bønner til at kunne sammensætte en stabil Potente blend. 

Hvorfor bruge ”blends” til espresso? 

Ordet ”blend” referer, som de sprogkyndige måske har regnet ud, til, at kaffeblandingen er bygget op med kaffebønner fra flere forskellige områder eller lande. På den måde kan risteren designe meget præcist, hvordan det lille skud kaffe skal komme til udtryk. I brygningen af espresso kommer bønnernes individuelle karakteristika frem, og samspillet imellem de forskellige smage og aromaer kan i en god blend få englene til at synge. Når sødme, fylde, syre og crema er i balance, er blandingen optimal. 

 

En blend består gerne af bønner fra to og helt op til fem forskellige områder. Vi ofte det italienske ord ”Miscela” i stedet for engelske ”blend”. Betydningen er den samme: Kaffeblanding.

 

Moden dikterer for tiden, at man eksperimenterer med at bruge ”single-origin” bønner (altså bønner fra en enkelt leverandør eller land) til sin espresso. Selv de lysere riste står for skud for tiden. Hvis bønnen er kompleks nok i smag, kan dette sagtens give et godt resultat, og vi har heldigvis rigeligt af forskellige single-origin bønner at lege med i sortimentet.

Hvad er der så blandet i en Potente?

Vi har sammensat et blend af økologiske kaffer fra Honduras og Melxico. Det har super samspil og fremstår homogent efter ristning i traditionel "italian style". 

Hvad kan vi byde på? grønne / rå bønner
Hvor kan du lide kaffe fra? blend (flere bønner)
Hvilken profil (styrke) er du til? silver city (meget lys rist)

Kunder der har købt dette produkt har også købt