


Sidamo er et af de fire klassiske - eller rettere LEGENDARISKE - kaffeområder i Etiopien
Smagsprofil
Smukke blåbær toner er den røde tråd og kan smages i forskellige styrker og udtryk, alt efter hvordan man vælger dels at riste og dels at brygge.
Ristetips
I en lys udgave vil Sidamo være frisk i syrligheden og den bringer lidt frisk skovjord med sig (ja, det lyder spøjst, we know) og en ret lys nødde tone.
Der er en livlig sødme. Blårbærfrugt tonen er især tydelig. Den får mere moden fornemmelse - og i det hele taget vil sødmen bliver blødere og mere cremet i mellemristning. Der kommer tyngde i chokolade i mørk rist og frugtet bliver mere "fed".
Læs mere om vores risteprofiler her.
Om Etiopen Sidamo
Sidamo er et af de fire klassiske - eller rettere LEGENDARISKE - kaffeområder i Etiopien og nævnes altid for at være en af de fineste kaffesorter.
Den bjergrige og varme region er perfekt til kaffedyrkning i højderne og udvikler en god kaffe med en forfinet syre og en blød krop. Men etiopisk kaffe kan være svær at beskrive, da kompleksiteten er stor og smagspaletten ligeså. Godt med krop og et strejf af syre.
Sublim til at nyde ren - men rister du hjemme og kan du lige at blande er det en fantastisk bønne til at være fra 15 til 30 procent af en blend. Om det er espresso eller slow-brew kaffe der skal brygges.
Disclaimer: Billedet er et standard foto af rå kaffebønner og ikke nødvendigvis den konkrete bønne der sendes.
Hvad kan vi byde på? | grønne / rå bønner |
Bønnesort | Arabica |
Efterbehandling | Washed |
Højde | +2000 m.o.h. |
Smagsnoter & smagsoplevelse | Appelsin, Bergamotte, Bær, Citrus, Sort te, Sødmefuldt |
Hvor kan du lide kaffe fra? | afrika |