•  NYRISTET KAFFE  FRA EGET RISTERINYRISTET KAFFE FRA EGET RISTERI
  •  KAFFEBAR  PÅ VESTERBROKAFFEBAR PÅ VESTERBRO
  •  FRI FRAGT  PÅ KØB OVER 490,-FRI FRAGT PÅ KØB OVER 490,-
basket
LUK

Colombia Huila (Rå kaffe)

Pris fra 194,00 DKK

Grønne/rå arabica kaffeblanding som du selv kan riste. (Bemærk bønner er ikke ristet!). 
Disclaimer: Billedet er et standard foto af rå kaffebønner og ikke nødvendigvis den konkrete bønne der sendes.

FRI FRAGT PÅ KØB OVER 490.-
NYRISTET KAFFE FRA EGET RISTERI
Beskrivelse

        Fra der sydlige område i verdens tredjestørste kaffeland

Huila

Denne kaffe er ret speciel, da den udelukkende er blevet dyrket, høstet og forarbejdet af kvinder i Hulia-regionen, Colombia. Disse kvindelige kaffefarmere administrerer hver 1-5 hektar og har dannet en forening dedikeret til at beskytte deres forfædres jord og de kulturelle aspekter af Huila region.

Ved at indføre bæredygtige landbrugsmetoder beskytter de deres gårde mod de ødelæggende virkninger af klimaændringer. Dette har forbedret ikke kun deres levebrød, men også deres lokalsamfund. Succesen for små kaffebønder som dem, bringer vitale investeringer til området og øger livskvaliteten.

Selve rejsen begynder med omhyggeligt at håndplukke de perfekte modne kaffebær. De lægges i kaffemøllens store vandbade/kar. Denne proces adskiller de modne bær fra de umodne samt sorterer defekte bær fra.

De opsamlede bønner fermenteres derefter i 12 timer, før de vaskes grundigt. De kan først pakkes til eksport efter cirka 15 dage, når de når det optimale fugtniveau på 10-12%.


Efterbehandling

Jf. afsnit tidligere.

Efter at kaffebærene bliver høstet skal de igennem en efterhøstbehandling før de bliver til "kaffebønner", du kan læse mere om de forskellige efterhøstbehandlinger og deres betydning for kaffens smag her.  

Dette er en Fully Washed

 

 

Guidelines og inspiration til valg af risteprofil

City

Den lyse ristning

Dette er stadig den mest moderne risteprofil. Men ikke nødvendigvis den mest populære. Det er dog spændende at forsøge sig med, og det er her man kan smage mest muligt at en kaffe. Både det gode og det mindre gode. Det er her den er mest nøgen og uden filter. Den mest friske version muligt. Bønnernes syrlighed er høj og smagspaletten er bred. Lettere kop. God livlighed i frugttoner og sødme. 


City +

Mellemlys rist

Her har du både den helt lyse ristnings energi men også en indledende fornemmelse af mere klassiske form og fylde der dukker op fra mellemristen som er næste step op. Dette er en risteprofil, hvor mange kan være med og have stor fornøjelse af at udforske en kaffes profil. En City + har  mere 'form og fylde'. Syrligheden afrundes eller går et niveau ned og gør plads til en tydeligere fokus på dybden. Frugt og sødme er ofte mere balanceret. 

City ++

Mellemrist

Den meget populære ristning der byder ind med det bedste af to verdener. Det er tit omtalt som The Sweet Spot. Her er det så "bredt" som det kan være. Et godt sted at udforske fra. 

Full City

Den mellemmørk rist

Klassisk risteprofil for mange multifunktions kaffer. Lige meget hvilken kaffebrygger du trækker ud af skabet og støver af - vil en Full City gøre god figur. Med og uden mælk. Syrligheden vil ofte starte smagsindtrykket men gør hurtigt plads til en ret klar fylde der enten kan have en mere fed frugt fornemmelse eller de søde bløde noter. Eftersmagen er mørk og lang. Trods den mørkere ristning, hvor udtrykket begynder at blive intens er der en fin balance. Det er et spørgsmål om kvaliteten og den lover vi er på plads.  

Full City +

En mørk ristning

Det er det tætteste vi kan komme på den klassiske italienske tradition og kultur - og på samme tid være nutidige. Det duer simpelthen ikke at riste sort og brændt. Men en Full City + med godt greb i en kvalitetsmæssig produktion, det tilbyder vi gerne, for der er mange gode egenskaber at få frem ved denne mørke ristning. Det bliver mørkt og kraftigt, men det holder som sagt balancen og selvom syrligheden vil være meget beskeden vinder der en interessant mørk tone frem der kan give både chokolade, kakao, røg og bid .. alt efter hvilken kaffe det er, og hvordan den brygges. 

Specifikationer
Hvad kan vi byde på? grønne / rå bønner
Bønnesort Arabica
Højde 1250-1500 m.o.h., 1500-1750 m.o.h., 1750-2000 m.o.h
Smagsnoter & smagsoplevelse Chokolade, Citrus, Floral, Lys Chokolade
Hvor kan du lide kaffe fra? sydamerika