•  NYRISTET KAFFE  FRA EGET RISTERINYRISTET KAFFE FRA EGET RISTERI
  •  KAFFEBAR  PÅ VESTERBROKAFFEBAR PÅ VESTERBRO
  •  FRI FRAGT  PÅ KØB OVER 395,-FRI FRAGT PÅ KØB OVER 395,-
basket
LUK

Brasilien Doņa Cavado

Pris fra 85,00 DKK

100% nyristet kaffe. Dona Palmital er blevet til Doña Cavado. Stadig superb mellemmørk ristning med karamel når det er allerbedst, choko, nød og enormt behagelig syrlighed. 

Risteriets Risteprofiler
Risteriets Bryggeguide


Tilvalg
  • Formalingsgrad

stk.
FRI FRAGT PÅ KØB OVER 395,-
NYRISTET KAFFE FRA EGET RISTERI
Beskrivelse

Kaffe fra Brasilien

Dec-23: Dona Palmital er blevet til Doña Cavado. Stadig superb mellemmørk ristning med karamel når det er allerbedst, choko, nød og enormt behagelig syrlighed. 
Smagsprofil

Brasser når det er bedst: Karamel, choko, nød og enormt behagelig syrlighed. Fin toffeetone eftersmag. Smag også appelsin, blomme, mandel og hasselnød.

Risteprofil

Ristet til Full City. 

Læs mere om vores risteprofiler her.
 

Om skiftet til Dona Cavado

I december ´23 lavede vi et skifte fra Dona Palmital til Dona Cavado. Begge to fremragende kaffer med tæt på identisk smagsprofil: Blid syrlighed, fyldig krop og delikat aroma. Noter af karamel, chokolade, appelsin, blomme, mandel og hasselnød.

Mere info følger. 

Bryggeanbefalinger

Vi ved rigtig mange kunder bruger en mellemmørk Brasilien til filterkaffe. Men det er også et populært valg for dem der laver klassisk stempelkande og så er flere og flere begyndt at bruge den til at lave espresso på. Det kan vi sagtens forstå.

Alt i alt er det bare en utrolig alsidig kaffe for dem der godt kan lide det fyldigt med en rund og blød fornemmelse som sødmen giver.

Se vores fulde kaffeguide her
 

Om Brasilien, det store kaffeland

Brasilien er - udover at være det største land i Sydamerika - den største kaffeproducent. I verden. Boom. Ikke så meget pjat. En del lande kæmper om de andre pladser, men der er ikke usikkerhed om hvor det meste kaffe laves. Sådan har det været ret ubestridt så længe de fleste kan huske. 

Den størrelse giver enormt store muligheder og Brasiliens kaffe industri består også at producenter over et bredt spekter – mere end nogle andre kaffeproducerende lande kan matche. De store spillere og de små enkeltmandsbønder.

Det samme gælder nuance- og smagsmæssigt. Såvel som kvantitet og kvalitet. De har det hele i Brasilien og det er simpelthen umuligt at sige man kender til kaffe fra Brasilien efter man har prøvet en slags. Eller to. Eller tre. For at kende til Brasilien skal man dykke godt ned i de mange forskelligheder landet byder på.

Fazenda Palmital er i den seriøse ende af skalaen. Det er kvalitetskaffe – klassificeret Specialty Coffee – og det er naturligvis noget vi er stolte af. Vores ristning er forsigtig og fuld af respekt for det oprindelige produkt. Vores fineste opgave er jo at bibeholde den kvalitet og bønnens kompleksitet. Så den når med ud til kunden.  

Herfra er det op til hvordan den brygges.

Efterbehandling

Efter at kaffebærene bliver høstet skal de igennem en efterhøstbehandling før de bliver til "kaffebønner", du kan læse mere om de forskellige efterhøstbehandlinger og deres betydning for kaffens smag her.  

Dette er en Pulped Natural

Specifikationer
Hvad kan vi byde på? nyristede bønner
Hvor kan du lide kaffe fra? sydamerika
Hvilken bryggemetode skal kaffen bruges til? stempelkande, filterkaffe / drip , fuldautomatisk, moccakande, espresso
Hvilken profil (styrke) er du til? full city (mellemmørk rist)