•  NYRISTET KAFFE  FRA EGET RISTERINYRISTET KAFFE FRA EGET RISTERI
  •  KAFFEBAR  PÅ VESTERBROKAFFEBAR PÅ VESTERBRO
  •  FRI FRAGT  PÅ KØB OVER 395,-FRI FRAGT PÅ KØB OVER 395,-
basket
LUK

Brasilien Doņa Cavado

Pris fra 85,00 DKK

100% nyristet kaffe. Dona Palmital er blevet til Doña Cavado. Stadig superb mellemmørk ristning med karamel når det er allerbedst, choko, nød og enormt behagelig syrlighed. 

Risteriets Risteprofiler
Risteriets Bryggeguide


Tilvalg
  • Formalingsgrad

stk.
FRI FRAGT PÅ KØB OVER 395,-
NYRISTET KAFFE FRA EGET RISTERI
Beskrivelse

         Brasser når det er bedst.

Kaffe fra Brasilien

Verdens største kaffeproducerende land. En lille tredjedel af verdensmarkedet med små 3 millioner tons hvert år. Omkring 300.000 kaffefarme. Det er nogle vilde tal ud af Brasilien. Og det følges op med stor smag fra vores fremragende Dona Cavado. Smag med. 

Smagsprofil

Karamel, choko, nød og enormt behagelig syrlighed. Fin toffeetone eftersmag. Smag også appelsin, blomme, mandel og hasselnød.

Risteprofil

Ristet til Full City. 

Læs mere om vores risteprofiler her.


Bryggeanbefalinger

Mange kunder brygger Dona Cavado som filterkaffe. Lidt mørk men stadig blød og rund. Fyldt med sødme i tungere toner. Det er svært at matche for andre kaffer. Men Dona Cavado er også et populært valg for dem der laver klassisk stempelkande og så er flere og flere begyndt at bruge den til at lave espresso på. Det kan vi sagtens forstå - det er meget oplagt. 

Alt i alt er det bare en utrolig alsidig kaffe for dem der godt kan lide det fyldigt med semi-intens glød, og stadig den runde og bløde fornemmelse som den tunge sødme giver. 

Se vores fulde kaffeguide her
 

Om Brasilien, det store kaffeland

Brasilien er som nævnt den største kaffeproducent i verden. En del lande kæmper om de andre pladser, men der er ikke usikkerhed om hvor det meste kaffe laves. Sådan har det været ret ubestridt så længe de fleste kan huske. 

Den størrelse giver enormt store muligheder og Brasiliens kaffe industri består også at producenter over et bredt spekter – mere end nogle andre kaffeproducerende lande kan matche. De store spillere og de små enkeltmandsbønder. 

Det samme gælder nuance- og smagsmæssigt. Såvel som kvantitet og kvalitet. De har det hele i Brasilien og det er simpelthen umuligt at sige man kender til kaffe fra Brasilien efter man har prøvet bare en eller to slags. Eller tre for den sags skyld. For at kende til Brasilien skal man dykke godt ned i de mange forskelligheder landet byder på.

Fazenda Morro Cavado - hvorfra denne Dona Cavado kommer - er i den super seriøse ende af skalaen. Det er kvalitetskaffe, klassificeret Specialty Coffee, og det er naturligvis noget vi er stolte af. Vores ristning er forsigtig og fuld af respekt for det oprindelige produkt. Vores fineste opgave er jo at bibeholde den kvalitet og bønnens kompleksitet. Så den når med ud til kunden.  

Herfra er det op til hvordan den brygges. Det er din opgave derhjemme. Dona Cavado kan det hele og blandt de mest benyttede metoder til denne bønne er filterkaffen (klassisk som moderne), stempelkande og så stigende populært som espresso. 

Efterbehandling

Efter at kaffebærene bliver høstet skal de igennem en efterbehandling før de bliver til "kaffebønner" der kan pakkes i sække og sendes ud i verden. Efterbehandlingen går i korte træke ud på at de høstede kaffebær enten vil blive adskilt fra det frugtkød der omgiver dem - eller de vil beholde det om sig - og derefter tørret. Der er flere måder at gøre dette på, og den anvendte metode gør en stor forskel for karakteren og smagen af ​​de resulterende kaffebønner.

Du kan læse mere om de forskellige efterhøstbehandlinger og deres betydning for kaffens smag her.  

Dette er en Pulped Natural Sc 18+

Pulped natural - og variationer af denne proces - vurderes ofte til at give en mere raffineret smag end de 'naturlige' forarbejdede bønner, med mere afrundede chokolade og frugtagtige noter, og typisk en lille smule mindre syrlighed end vasket/washed kaffe.

 

Specifikationer
Hvad kan vi byde på? nyristede bønner
Bønnesort Arabica
Efterbehandling Pulped-Natural
Højde 1250-1500 m.o.h.
Smagsnoter & smagsoplevelse Appelsin, Blomme, Chokolade, Hasselnød, Karamel, Lav syre, Mandler
Hvor kan du lide kaffe fra? sydamerika
Hvilken bryggemetode skal kaffen bruges til? stempelkande, filterkaffe / drip , fuldautomatisk, moccakande, espresso
Hvilken profil (styrke) er du til? full city (mellemmørk rist)