•  NYRISTET KAFFE  FRA EGET RISTERINYRISTET KAFFE FRA EGET RISTERI
  •  KAFFEBAR  PÅ VESTERBROKAFFEBAR PÅ VESTERBRO
  •  FRI FRAGT  PÅ KØB OVER 395,-FRI FRAGT PÅ KØB OVER 395,-
basket
LUK
Tilbud er kun i webshop
-20%

Colombia Huila

Pris fra 93,00 DKK 74,40 DKK

100% nyristet kaffe fra verdens tredjestørste kaffeproducent. Dyrket i Huila-bjergene blandt frugttræer, sukkerrør og bananer.

Risteriets Risteprofiler
Risteriets Bryggeguide


Tilvalg
  • Vælg en gave med dette køb (1 gave pr samlet ordre)

    ( + 0,00 DKK )
    ( + 0,00 DKK )
    ( + 0,00 DKK )
  • Formalingsgrad

stk.
FRI FRAGT PÅ KØB OVER 395,-
NYRISTET KAFFE FRA EGET RISTERI
Beskrivelse

   Huila er en meget anerkendt region i det sydlige Colombia.

Kaffe fra Colombia

Selvom Colombia 'kun' er verdens tredjestørste kaffeproducent samlet set, er det faktisk den største i verden for Arabica-kaffebønner. Hvilket for mange - især i Specialty Coffee industrien - er hvad der tæller for alvor. Hvert år producerer landet cirka 13 millioner sække (som typisk indeholder små 70 kg) og eksporterer det til hele verden

Smagsprofil
Huila er kendt for sødme og kompleksitet. Disse bønner - i vores mellemlyse City+ profil - giver også en smuk delikat smagsoplevelse. Med en lys/let syre, og elegant frugt- og karamelagtige toner. Smag også efter citrus, papaya, chokolade og hasselnød. Samt ikke mindst, en fin klar toffee note i eftersmagen.
Risteprofil

Ristet til City+ 

Mellemlys profil

Læs mere om vores risteprofiler her.
 

Huila

Huila er en meget anerkendt region i det sydlige Colombia. Her dyrkes kaffen i 1.200 - 2.000 moho af mange små selvstændige kaffeproducenter efter traditioner fra mange generationer. 

Bønnerne er, som i det meste af Colombia, behandlet ved en ’fully washed’ metode før tørring. Det vil sige, at i modsætning til ’semi-washed’, ’natural process’ – og den mindre jungle af synonymer der findes derude, så er disse bønner vasket fri for alt frugtkødet ved hjælp af en vanddrevet mølle. Det giver generelt en lidt renere og mindre stærk kaffe.

De bedste vaskede kaffer er både fyldige og komplekse i deres udtryk. 


Bryggeguide

Kan bygges på alle måder men særlig populær som klassisk filterkaffe - om det er moderne pourover, old-school kolbe eller traditionel moccamaster. Stempelkanden giver lidt mere fylde og livlige noter.

Huila som espresso er en unik, frisk og kan være semisyrlig oplevelse - til stor glæde for 3rd wave fans og dem der bare gerne vil brygge med bredere espressoprofil.  

Se vores bryggeguide her.


Efterbehandling

Jf. afsnit tidligere.

Efter at kaffebærene bliver høstet skal de igennem en efterhøstbehandling før de bliver til "kaffebønner", du kan læse mere om de forskellige efterhøstbehandlinger og deres betydning for kaffens smag her.  

Dette er en Fully Washed

Specifikationer
Hvad kan vi byde på? nyristede bønner
Bønnesort Arabica
Efterbehandling Washed
Højde 1250-1500 m.o.h., 1500-1750 m.o.h.
Smagsnoter & smagsoplevelse Frugt, Karamel, Sødmefuldt
Hvor kan du lide kaffe fra? sydamerika
Hvilken bryggemetode skal kaffen bruges til? AeroPress, Clever, Hario, stempelkande, filterkaffe / drip , fuldautomatisk
Hvilken profil (styrke) er du til? full city (mellemmørk rist)