Miscela Bacca

Miscela Bacca

Pris fra 73,00 DKK

Tilvalg
  • Formalingsgrad

stk.

Miscela Bacca

Smagsprofil

Miscela Bacca er en flot og fyldig espresso, der præsenterer sig af to omgange. Først er den mindre tung og kraftig end f.eks. Miscela Uno, men så udvider den sig i ganen og sætter trumf på. Naturlig nyristet fylde og en lang eftersmag, domineret af de mere sødlige noter. Det er også i eftersmagen, at den for alvor får en frugtet fornemmelse og deraf navnet; ”Bacca” = frugtet på italiensk.

Risteprofil

Full city (mellemmørk rist)

Det sødere alternativ

Miscela Bacca kom vi frem til efter et par år i branchen. Vi oplevede, at nogle kunder ledte efter en sødere espresso, så der blev tilbragt lidt ekstra tid i laboratoriet og til sidst var den der. Vi ramte efter flere forsøg forholdet mellem bønner og risteprofil lige som vi havde forestillet os det skulle være, og resultatet er en dejlig rund fylde. Præcis som vi har hang til her i Risteriet. 

Herefter skulle den bare døbes. Vi har, indrømmet, aldrig kunnet så super meget italiensk, så vi besøgte enhver sprogspassers yndlingsværktøj, nemlig Google Translate, og således gik det til, at vi fik en ”Miscela Bacca” i familien - den frugtsøde espresso. Den er blevet ret populær, så den beholder vi, så længe det er muligt. Vi bruger den gerne til den rene espresso, mens andre foretrækker den til Cortado eller Macchiato – de mere fyldige, mælkebaserede espressodrikke.

Hvorfor bruge ”blends” til espresso?

Ordet ”blend” referer, som de sprogkyndige måske har regnet ud, til, at kaffeblandingen er bygget op med kaffebønner fra flere forskellige områder eller lande. På den måde kan vores kaffemagere designe meget præcist, hvordan det lille skud kaffe skal komme til udtryk. I brygningen af espresso kommer bønnernes individuelle karakteristika frem, og samspillet imellem de forskellige smage og aromaer kan i en god blend få englene til at synge. Når sødme, fylde, syre og crema er i balance, er blandingen optimal.

En blend består typisk af bønner fra to og helt op til fem forskellige områder. Vi bruger ofte det italianske ord "Miscela" i stedet for det engelske "blend". Betydningen er den samme: Kaffeblanding. 

Moden dikterer for tiden, at man eksperimenterer med at bruge ”single-origin” bønner (altså bønner fra en enkelt leverandør eller land) til sin espresso. Selv de lysere riste står for skud for tiden. Hvis bønnen er kompleks nok i smag, kan dette sagtens give et godt resultat, og vi har heldigvis rigeligt af forskellige single-origin bønner at lege med i sortimentet. 

Hvad er der så blandet i en Miscela Bacca?

De fleste i branchen – professionelle såvel som hjemmeristere – holder nemlig deres opskrifter for sig selv. Især når man har fundet på noget godt! Det kan man mene meget om, men sådan har vi nu engang valgt det. Vi løfter dog gerne sløret en lille bitte smule, for det er ingen hemmelighed, at vi i flere af vores blends har en forkærlighed for brasiliansk kaffe som base – i varierende sorter og størrelser – og at vi generelt holder os i nærheden af 3-5 forskellige bønner pr. blend.

Tips til hjemmeristeren

Miscela Bacca bør trækkes hen til 2. knæk for at opnå den profil, som vi går efter, og som er udgangspunktet i vores smagsbeskrivelse. Det er den samme ristning som vores Miscela Uno. Den har været mørkere, men vi har sat den ned fra en ekstra mørk til denne mellemmørke risteprofil. Mange af vores trofaste kunder rister stadig ret mørkt, når de rister Bacca, men en del rister den lysere, og her er noterne mere friske i deres frugtede fornemmelse, end de er sødlige. Den lysere rist bidrager til en mere livlig smagsoplevelse. Som hjemmerister har man jo friheden til at lege lidt med det, og se hvor ens smagsløg behages bedst. 

 

Hvad kan vi byde på? nyristede bønner
Hvilke bønner er du til? arabica
Hvor kan du lide kaffe fra? blend (flere bønner)
Hvilken bryggemetode skal kaffen bruges til? filterkaffe / drip , fuldautomatisk, moccakande, espresso
Hvilken profil (styrke) er du til? full city (mellemmørk rist)

Kunder der har købt dette produkt har også købt