Miscela D'oro

Miscela D'oro

Pris fra 87,00 DKK

Tilvalg
  • Formalingsgrad

stk.

Guldblandingen - vores bedste kaffebønner

Udover at være let gylden i farven, så har den sprogkyndige også gennemskuet, at D’oro betyder ”guld” på (kaffe-) modersproget italiensk.

 

Det navn har vi givet den, fordi den ganske enkelt er, ja… guld. Vi har samlet nogle af de bedste kaffebønner (men også dyreste) i vores kiste, og skabt en let og elegant espressoblend, der kilder alle de rigtige steder. 


Vi har holdt den i en lys rist, for at imødekomme den trend der spreder sig iblandt kaffenørder, der eksperimenterer med let og frisk espresso. Desuden foreslår vi, at man prøver den af på nogle andre bryggemetoder, når nu man alligevel har den i kværnen. Den kan nemlig sagtens levere en rigtigt god kop filter- eller stempelkaffe, hvis man er til den slags. 

Smagsprofil:

Noter af lys nød med let karamel og vanilje twist. Hindbær noter i eftersmagen. Elegant, let og frisk espressooplevelse.

Risteprofil:

City + (mellemrist) 

Den lyseste espressoblend i stalden og også en af dem der kan ”krydse over” og gøre sig godt på nogle af de andre bryggemetoder; drip, stempel og lignende.  

Hvorfor bruge blends til espresso?

Ordet ”blend” referer, som de sprogkyndige måske har regnet ud, til, at kaffeblandingen er bygget op med kaffebønner fra flere forskellige områder eller lande. På den måde kan vores kaffemagere designe meget præcist, hvordan det lille skud kaffe skal komme til udtryk. I brygningen af espresso kommer bønnernes individuelle karakteristika frem, og samspillet imellem de forskellige smage og aromaer kan i en god blend få englene til at synge. Når sødme, fylde, syre og crema er i balance, er blandingen optimal.

 

En blend består typisk af bønner fra to og helt op til fem forskellige områder. Vi bruger ofte det italianske ord "Miscela" i stedet for det engelske "blend". Betydningen er den samme: Kaffeblanding. 

 

Moden dikterer for tiden, at man eksperimenterer med at bruge ”single-origin” bønner (altså bønner fra en enkelt leverandør eller land) til sin espresso. Hvis bønnen er kompleks nok i smag, kan dette sagtens give et godt resultat, og vi har heldigvis rigeligt af forskellige single-origin bønner at lege med i sortimentet. 

Hvad er der så blandet i en D’oro?

Det kan vi ikke helt løfte sløret for. For det er nu engang sådan, at de fleste i branchen, amatører som professionelle, holder de eksakte opskrifter for sig selv – især når det går godt. Det gør vi også og det kan man mene så meget om, men sådan har vi nu valgt det. 


Vi kan dog sige, at Miscela D’oro er sammensat af nogle af de dyrereog bedste kaffebønner i vores sortiment, hvilket også afspejler sig i prisen.

Hvad kan vi byde på? nyristede bønner
Hvilke bønner er du til? arabica
Hvor kan du lide kaffe fra? blend (flere bønner)
Hvilken bryggemetode skal kaffen bruges til? filterkaffe / drip , fuldautomatisk, moccakande, espresso
Hvilken profil (styrke) er du til? city + (mellem rist)

Kunder der har købt dette produkt har også købt