Miscela Organica (ØKO)

Miscela Organica (ØKO)

Pris fra 74,00 DKK

Tilvalg
  • Formalingsgrad

stk.

Økologisk espressoblend

Smagsprofil

Risteriets 100% økologiske espressoblanding byder både på lyse, friske og let syrlige noter samt en god rund sødme med overtoner af brunt sukker, der tilsammen fører hen til en balanceret eftersmag. I en nyristet version, som vi ynder at kunne tilbyde, får du en naturlig, fin crema som vil fylde din næse med karamel og frisk frugt, når du bryder det mørkebrune lag.

Risteprofil

Full City (mellemmørk rist)

Mere end bare økologi

Miscela Organica har været en del af vores sortiment i en del år efterhånden, og den er vokset voldsomt i popularitet, så den er ret fast inventar i butikkerne - såvel som her på webshoppen naturligvis. Men er det så blot økohysteri, der er skyld i det øgede salg? Ikke hvis du spørger os, for Miscela Organica har sine helt egne karakteristika, der ikke findes i nogle af de andre espressoblandinger. Den gode fylde og fine crema gør, at Miscela Organica kan, og skal, bedømmes på lige fod med de andre espressoblandinger. Du behøver altså ikke at være på ”økovognen” for at smide den i indkøbskurven, dette er en espressoblanding i sin helt egen ret. 

Vores sortiment af økologiske kaffebønner er efterhånden ret stabilt, men fra tid til anden kan man ikke gardere sig mod udsolgte bønner og fejlslagne høste ude i den ret skrøbelige verden. Vi prøver dog, så vidt muligt, at altid have de fornødne bønner til at kunne sammensætte en slagkraftig Miscela Organica. 

Hvorfor bruge ”blends” til espresso?

Ordet ”blend” referer, som de sprogkyndige måske har regnet ud, til, at kaffeblandingen er bygget op med kaffebønner fra flere forskellige områder eller lande. På den måde kan risteren designe meget præcist, hvordan det lille skud kaffe skal komme til udtryk. I brygningen af espresso kommer bønnernes individuelle karakteristika frem, og samspillet imellem de forskellige smage og aromaer kan i en god blend få englene til at synge. Når sødme, fylde, syre og crema er i balance, er blandingen optimal. 

En blend består gerne af bønner fra to og helt op til fem forskellige områder. Vi vælger oftest det italienske ord ”Miscela” i stedet for engelske ”blend”. Betydningen er den samme: Kaffeblanding.

Moden dikterer for tiden, at man eksperimenterer med at bruge ”single-origin” bønner (altså bønner fra en enkelt leverandør eller land) til sin espresso. Selv de lysere riste står for skud for tiden. Hvis bønnen er kompleks nok i smag, kan dette sagtens give et godt resultat, og vi har heldigvis rigeligt af forskellige single-origin bønner at lege med i sortimentet. 

Hvad er der så blandet i en Miscela Organica?

Det kan vi desværre ikke helt afsløre. De fleste i branchen – professionelle såvel som hjemmeristere – holder nemlig deres opskrifter for sig selv. Især når det går godt! Det kan man mene meget om, men det er nu engang sådan, vi har valgt at gøre det.
Det vi dog godt kan afsløre, er at blandingen består af flere forskellige bønner, at blandingen er 100% arabica og, but of coruse, 100% økologisk, men så siger vi heller ikke mere!

 

Hvad kan vi byde på? nyristede bønner
Hvilke bønner er du til? arabica
Hvor kan du lide kaffe fra? blend (flere bønner)
Hvilken bryggemetode skal kaffen bruges til? filterkaffe / drip , moccakande, espresso
Hvilken profil (styrke) er du til? full city (mellemmørk rist)

Kunder der har købt dette produkt har også købt