•  NYRISTET KAFFE  FRA EGET RISTERINYRISTET KAFFE FRA EGET RISTERI
  •  KAFFEBAR  PÅ VESTERBROKAFFEBAR PÅ VESTERBRO
  •  FRI FRAGT  PÅ KØB OVER 395,-FRI FRAGT PÅ KØB OVER 395,-
basket
LUK

Miscela Uno

Pris fra 77,00 DKK

100% nyristet espresso. Den mellemmørke espressoblend med fremragende fylde, friskhed med frugt fornemmelse og god crema

Risteriets Risteprofiler
Risteriets Bryggeguide


Tilvalg
  • Formalingsgrad

stk.
FRI FRAGT PÅ KØB OVER 395,-
NYRISTET KAFFE FRA EGET RISTERI
Beskrivelse

Risteriets espressoblend # 1 (Vores første & største espresso)

Smagsprofil

Fantastisk aromatisk og friskhed med frugt fornemmelse. Udvikler sig til en fyldigt blend med god sødme, mørkere toner og fantastisk naturlig crema. Karamel, nød og chokolade. Fin afrundet eftersmag, der holder dig mættet i munden og giver hyggelig kaffesmag længe efter du er færdig med din kop.

 

Smagshjulet Top 3

(Chocolate) Dark chocolate / (Nutty) Almond / (Fruity) Mandarin

¤ info om smagshjulet, klik her

 

Om Uno

Miscela Uno er naturligvis ren arabica og selvfølgelig ren Risteriet. Nogle steder står den netop som Miscela Uno og andre steder som Espresso Uno. I daglig tale nok mest bare kendt som Uno.

Betegnelsen ’Espresso Uno’ går tilbage til de første år vi var i gang. Dengang var der stadig en relativ opdeling mellem om noget var til espresso eller om det var bønner til andre former for kaffe som f.eks stempelkanden der var det store hit dengang.

Nu er mange af de opdelinger vasket lidt ud. Alle bønner kan bruges til det hele og om det er en single-origin eller en blend, en lys – mellem eller mørk. Alt er tilladt.

Det har ikke gjort Uno mindre populær. Men med det sagt er det primært espresso som kunder køber den til. Det er også espresso vi selv storforbruger den til. Vores kaffebar på Vesterbro har Uno i espressokværnen – så bestiller du noget fra baristaen i kaffekælderen på Helgolandsgade er det altid Uno der er basen.

 

Unomaten

Miscela Uno har i øvrigt lagt navn til Unomaten - vores kaffeautomater der står bag produktionen i Glostrup. Så er du ude efter Uno, men for sent ude til at få leveret før du løber tør, så tjek Unomaterne ud. Der er to styks og den ene er helt fyldt KUN MED UNO .. læs mere her

 

Risteprofil

Ristet til Full city (mellemmørk rist)

Læs mere om vores risteprofiler her.

Bryggeguide

Espresso er hvad UNO er designet til. Men den kan nu nydes på stort set alle måder, så sping bare ud i det.

¤ se vores fulde kaffeguide her

 

 

En lang historie kort

Uno er den første blanding, vi lavede i tidernes morgen og derfor det korte men præcise navn. Blanding nummer et.

Den har fra start været vores mest populære kaffe. Flittigt brugt af os i diverse kaffeshops vi har haft og som nævnt er det stadig den der brygges på hvis du går forbi vores kaffebar på Vesterbro (Helgolandsgade 21).

Vi er heldige at sælge Uno til andre små cafeer og virksomheder rundt om – så man kan sagtens støde på smagen både på Østerbro, Frederiksberg, Næstved, Odense og med sand i sandalerne helt ovre vestpå i det jyske. Og mange andre steder.

Det er vi glade for og Uno er blevet den kaffe vi nok er mest kendt for. Vi arbejder hver dag på at holde den aktuel og velsmagende. Vi rister Uno i Rødovre – og det gør vi minimum fem dage om ugen. Det er små mængder som det altid har været, med datomærkning.

Det er jo dejligt at det er frisk kaffe. Eller, som vi kalder det, nyristet.

Men det betyder, at vi nogle gange får ”klager” over, at den er for frisk, men det tager vi så med et smil. Det er nu engang vores koncept, at vi gerne vil levere så nyristet som muligt. Vi kan bedst lide bønnerne mellem 4 og 10 dage fra ristedatoen, men det er jo en smagssag, så nogle foretrækker dem friskere eller ældre endnu. Det er bare at prøve sig frem!

 

Hvorfor bruge ”blends” til espresso?

Ordet ”blend” referer, som de sprogkyndige måske har regnet ud, til, at kaffeblandingen er bygget op med kaffebønner fra flere forskellige områder eller lande. På den måde kan vores kaffemagere designe meget præcist, hvordan det lille skud kaffe skal komme til udtryk. I brygningen af espresso kommer bønnernes individuelle karakteristika frem, og samspillet imellem de forskellige smage og aromaer kan i en god blend få englene til at synge. Når sødme, fylde, syre og crema er i balance, er blandingen optimal.

En blend består typisk af bønner fra to og helt op til fem forskellige områder. Vi bruger ofte det italianske ord "Miscela" i stedet for det engelske "blend". Betydningen er den samme: Kaffeblanding. 

Som nævnt tidligere dikterer moden for tiden, at man eksperimenterer med at bruge ”single-origin” bønner (altså bønner fra en enkelt leverandør eller land) til sin espresso. Selv de lysere riste står for skud i øjeblikket. Hvis bønnen er kompleks nok i smag, kan dette sagtens give et godt resultat, og vi har heldigvis rigeligt af forskellige single-origin bønner at lege med i sortimentet.

 

Hvad er der så blandet i en Miscela Uno?

Det er der efterhånden mange, der har spurgt om, men vi har desværre nok måttet skuffe de fleste med et vist hemmelighedskræmmeri. De fleste i branchen – professionelle såvel som hjemmeristere – holder nemlig deres opskrifter for sig selv. Især når man har fundet på noget godt! Det kan man mene meget om, men sådan har vi nu engang valgt det.

Vi løfter dog gerne sløret en lille bitte smule, for det er ingen hemmelighed, at vi i flere af vores blends har en forkærlighed for brasiliansk kaffe som base – i varierende sorter og størrelser – og at vi generelt holder os i nærheden af 3-5 forskellige bønner pr. blend.

 

Emballagen

Kaffeposer -  ligesom poser fra f.eks chips og frostvarer - består ofte af flere forskellige materialer. I vores poser er det både plast (f.eks ventilen), måske en variant af alu og papir – som ikke kan skilles ad. De kan derfor ikke genanvendes som plast og afleveres til restaffald. Du kan lægge både blød og hård plast i beholderen til plast.

Specifikationer
Hvad kan vi byde på? nyristede bønner
Hvor kan du lide kaffe fra? blend (flere bønner)
Hvilken bryggemetode skal kaffen bruges til? stempelkande, filterkaffe / drip , fuldautomatisk, moccakande, espresso
Hvilken profil (styrke) er du til? full city (mellemmørk rist)