Miscela Uno

Miscela Uno

Pris fra 73,00 DKK

Tilvalg
  • Formalingsgrad

stk.

Risteriets espressoblend # 1

Miscela Uno er en espressoblanding – ren arabica og ren Risteriet. Uno er den første blanding, vi lavede i tidernes morgen og derfor det korte men præcise navn. Den har fra start været vores mest populære kaffe. Det er ligeledes denne blend, vi bruger på espressomaskinerne i vores butikker. Så har du været forbi og få en kop, er der stor sandsynlighed for, at det er denne, du har smagt. Om du så drikker Latte, Cappuccino, Cortado, Espresso, Americano, eller hvad der ellers kan produceres under en håndfuld bars tryk.   

Smagsprofil

Fyldig espresso, god sødme med mørkere toner og fantastisk, naturlig crema. Fin afrundet eftersmag, der holder dig mættet. Rar som ingen anden espresso. Ideel til det rene espressoskud samt mælkebaserede kaffer (Latte, Cappuccino etc.)

Risteprofil

Full city (mellemmørk rist)

Altid nyristet

Vi rister alle uges fem hverdage og med den popularitet Uno har, så er det en af dem, der med sikkerhed ristes hver morgen. Det betyder, at vi nogle gange får ”klager” over, at den er for frisk, men det tager vi så med et smil. Det er nu engang vores koncept, at vi gerne vil levere så nyristet som muligt. Vi kan bedst lide bønnerne mellem 4 og 10 dage fra ristedatoen, men det er jo en smagssag, så nogle foretrækker dem friskere eller ældre endnu. Det er bare at prøve sig frem! 

Hvorfor bruge ”blends” til espresso?

Ordet ”blend” referer, som de sprogkyndige måske har regnet ud, til, at kaffeblandingen er bygget op med kaffebønner fra flere forskellige områder eller lande. På den måde kan vores kaffemagere designe meget præcist, hvordan det lille skud kaffe skal komme til udtryk. I brygningen af espresso kommer bønnernes individuelle karakteristika frem, og samspillet imellem de forskellige smage og aromaer kan i en god blend få englene til at synge. Når sødme, fylde, syre og crema er i balance, er blandingen optimal.

En blend består typisk af bønner fra to og helt op til fem forskellige områder. Vi bruger ofte det italianske ord "Miscela" i stedet for det engelske "blend". Betydningen er den samme: Kaffeblanding. 

Moden dikterer for tiden, at man eksperimenterer med at bruge ”single-origin” bønner (altså bønner fra en enkelt leverandør eller land) til sin espresso. Selv de lysere riste står for skud i øjeblikket. Hvis bønnen er kompleks nok i smag, kan dette sagtens give et godt resultat, og vi har heldigvis rigeligt af forskellige single-origin bønner at lege med i sortimentet. 

Hvad er der så blandet i en Miscela Uno?
Det er der efterhånden mange, der har spurgt om, men vi har desværre nok måttet skuffe de fleste med et vist hemmelighedskræmmeri. De fleste i branchen – professionelle såvel som hjemmeristere – holder nemlig deres opskrifter for sig selv. Især når man har fundet på noget godt! Det kan man mene meget om, men sådan har vi nu engang valgt det. Vi løfter dog gerne sløret en lille bitte smule, for det er ingen hemmelighed, at vi i flere af vores blends har en forkærlighed for brasiliansk kaffe som base – i varierende sorter og størrelser – og at vi generelt holder os i nærheden af 3-5 forskellige bønner pr. blend.

Hvad kan vi byde på? nyristede bønner
Hvilke bønner er du til? arabica
Hvor kan du lide kaffe fra? blend (flere bønner)
Hvilken bryggemetode skal kaffen bruges til? filterkaffe / drip , moccakande, espresso
Hvilken profil (styrke) er du til? full city (mellemmørk rist)

Kunder der har købt dette produkt har også købt