•  NYRISTET KAFFE  FRA EGET RISTERINYRISTET KAFFE FRA EGET RISTERI
  •  KAFFEBAR  PÅ VESTERBROKAFFEBAR PÅ VESTERBRO
  •  FRI FRAGT  PÅ KØB OVER 490,-FRI FRAGT PÅ KØB OVER 490,-
basket
LUK

Årets kaffekalender (opdateres mandage)

oprettet d. under Risteriet, Mærkedage

Årets kaffekalender (opdateres mandage)

01.12.25

Uge 1 kaffe: Yulekaf (C++)

Årets julekaffe er et blend af dejlig blød Brasilien tilsat et strejf af Etiopien (en smule magi fra moderlandet). Den er ristet som en ren mellemrist og byder på en balanceret smag med stor, fløjlsblød fylde.

Vi har døbt den Yulekaf, og som julemanden er den rund og blød. 

Det er 1. december her hvor vi åbner op, og det er under en uge siden, bønnerne blev ristet. Så i din kop bør der bl.a. dukke et tydeligt strejf af nød op, sammen med noter af chokolade og mild karamel. Og du skulle gerne sidde tilbage med en oplevelse af en let, krydret friskhed, der træder frem i eftersmagen.

Men smag selv og se, hvad du synes. Det er jo lidt forskelligt alt efter bryggemetode og om du nørder med mængde, temperatur og længden af evt bønne-bøn før du smager. 

Vi har haft Yulekaf i sortiment i nogle uger allerede – og i produktionen har vi smagt en del på den efterhånden. Vores primære go-to bryggemetode er filterkaffe (ratio: 30 gram til 500 ml), fordi det er nemmest, når vi løber rundt og rister kaffe, pakker og sender. Vi når simpelthen ikke en bøn til kaffeguderne. Det er bare direkte i kruset og med rundt på den lille kaffefabrik. 

Men vi har også taget tid indimellem og brygget espresso på Yulekaf. Her klarer den sig virkelig godt – både som rent shot og i små mælkedrikke som Cortado og Flat White. Ja, endda som en enkel macchiato.

Hvorfor hedder den så Yulekaf? Jo, kært barn har mange navne, som man siger, og hvert år får julekaffen hos os et nyt. Blendsene er også forskellige fra år til år. I 2025 har den fået navnet Yulekaf.

Yule er et gammelt nordisk ord for juleperioden og en midvinterfest, der blev fejret længe før kristendommen. Efter et par år med lidt udenlandsk og fjollet flair (Big Merry & NisseHuehue) var det i år tid til at prøve noget mere traditionelt – tilsat vores eget lille præg.

Nu har du 300 gram at gå i gang med. Vi ses igen her på bloggen om en uge, når vi skal se på, hvad anden uge af december byder på i kaffekalenderen.

___________________ INTRO _____________________

30.11.25

Velkommen til årets kaffekalender

Så er det næsten mandag d. 1. december, og vi er ved at kunne tage hul på årets kaffekalender.
Ikke en julekalender. Ikke en adventskalender. Men en kaffekalender.

Vi har ristet, pakket og sendt ud til en masse dejlige kunder. Nu håber vi alle har gjort klar til at gå igang. Det bliver super hyggeligt. 

Starten går mandag, når vi står inde på julens stemningsfyldte opløbsbane..  december. 

Nu er det ikke en sprint, men det kan føles sådan. Det er i hvert fald en måned der ofte går hurtigt, selvom mange også ønsker, at den tog sig bedre tid. Lyset bliver blødere, dagene kortere og fyldes hurtigt med både hyggelige traditioner og småtravle decemberpligter.

Det er midt i alt det, at det nogle gange føles, som om december løber lidt hurtigere end os og ikke er nem at styre. Den har i hvert fald sin helt egen rytme og vi må aktivt huske at indsætte øjeblikke til at stoppe op og nyde julen, før den er slut.

Nu er vi så kommet til pointen: I december bliver de små pauser ekstra vigtige – især dem, der giver ro og mulighed for fordybelse. For mange begynder netop det moment med noget så enkelt som en god kop kaffe. Brygget på nyristede bønner med den store smag og det optimale sensoriske sus.

Duften fra bønnerne, den varme duft i brygningen, den første tår og det øjeblik, hvor smagen breder sig ud og verden lige står stille. Det kan gøre underværker for roen og overblikket og pause for tempoet lige lidt. En daglig kaffestund er det lille rum, der hjælper os med at trække vejret dybt og mærke nærværet i julens særlige stemning.

Læser du disse linjer, er du både tålmodig (tak for det), og du har sandsynligvis været så heldig at få et eksemplar af årets kaffekalender fra os her i Risteriet. Du skal snart i gang med den første af fem særligt udvalgte kaffer. Og fordi alle jo er nice og slet ikke naughty, så starter vi sammen. Hvilket vi jo gør når det hedder mandag d. 1. december.

Du åbner op, brygger en kop, og hvis du har tid og lyst, kan du vende tilbage hertil og læse lidt om kaffen til den første uge af december. Blog indlægget her vil blive opdateret til hver mandag. 

Vi tager jo ugerne en ad gangen og starter dem med en ny kaffe. Det er konceptet med kaffekalenderen. Der er 300 gram i hver, og hvad du end brygger på, bør der være til en brygning om dagen – endda med lidt ekstra til weekenden. 

God fornøjelse. Mere mandag :)


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar