Det er en stor kaffeverden. Kom med og smag med!

Hver 3. måned tager vi en ny kaffe ind i sortiment. En slags besøgsbønne eller blend. Vi kalder det SÆSONKAFFE. 

Opdelt efter årstiderne er det sommer, efterår, vinter og forår. 

Sommeren 2025

Det er David - vores tjekkiske kollega - der har lavet sommeren SÆSONKAFFE. Og han har udfordret de traditionelle kafferammer med 'Golden Hour' blend. 

Golden Hour

Vi er ude i en City profil. Altså den lyse ristning. Og vi er ude i en blend med 90% Etiopien og 10% Indien.

Men værd at bemærke: De 10% Inden er robusta og ikke arabica.

Det kan noget. Det er i hvert fald særligt. Så du må prøve med og se om det kunne være en spændende sommeroplevelse. Det tror vi!

Blog

Læs mere om Gold Hour ved at klikke her og komme hen til vores blog. 

Hvad så med Bloom

.. Bloom var forårets SÆSONKAFFE og udgået. Men ikke helt alligevel. Fordi ..

Bloom genopstår som vores valgte kaffe til sommeren Cold Brew.

Derfor kan du klikke lige her og stadig få dig en omgang af de dejlige mellemlyse bønner fra Honduras.

Der kan du også læse mere om Cold Brew opskriften som vi anbefaler. Ratio, trækketid osv. 

Ristet SÆSONKAFFE

Golden Hour sælges kun i ristet version. Men vi sælger både vores Etiopien (Sidamo) og vores Inden robusta fra sortiment med grønne bønner. Find dem derinde (klik her). 

SÆSONKAFFE

Er du nysgerrig efter mere info, så se lidt længere herunder, Der kan du scrolle ned og se en oversigt over de mange forskellige gæstebønner og blends der har været igennem som SÆSONKAFFE.

Ideen bag SÆSONKAFFE

Hver 3. måned får vi en ny kaffe i sortiment som SÆSONKAFFE. Det kan være en blend, som Fabio i foråret '24, eller det kan være en single-origin som efteråret ´23 med den økologiske Colombia Nevada. Osv. 

Nu er vi kommet til SÆSONKAFFE nr 29 og blenden Golden Hour som er hos os hele juni, juli og august. 

It's a big world

Før SÆSONKAFFE havde vi MÅNEDENS KAFFE og skiftede oftere. Det blev til 99 styk. 

Ideen med både Månedens Kaffe og nu SÆSONKAFFE er samme. At komme godt rundt i en meget stor kaffeverden.

Selvom vi har et ret bredt sortiment i forvejen er der jo enormt mange kaffer derude. Så det er en god måde at få smagt både på de sjældne og på anden vis særlige, besøge lande vi ikke lige har en nål i allerede og så skifte imellem efterbehandlingsmetoder, certificeringer, osv. 

Forslag og ideer kan altid sendes til os. Fang Rune på rune@ risteriet. dlk


Historik på SÆSONKAFFE

I omvendt rækkefælge: Senest først og første sidst.


Sommer 2025 - Golden Hour BLEND

Forår 2025 - Bloom (Honduras)

Vinter 2024/2025 - Indien Golden Bird AA

Efterår 2024 - Espirito

Sommer 2024 - Cuba Serrano Lavado

Forår 2024 - Fabio BLEND

Vinter 2023/2024 - Uganda Silverback NATURAL

Efterår 2023 - Colombia Nevada ØKO

Sommer 2023 - Granny BLEND

Forår 2023 - Indonesien Sumatra Mandheling ØKO

Vinter 2022/2023 - Panama Anselmito Estate

Efterår 2022 - Tanzania Peaberry Mbeya

Sommer 2022 - El Salvador La Joya Bourbon

Forår 2022 - The Big B BLEND

Vinter 2021/2022 - Papua Ny Guinea Simbu

Efterår 2021 - Nicaragua Limoncillo Red Catuai

Sommer 2021 - Malawi Pamwamba Estate AA+

Forår 2021 - Brasilien Peaberry Natural (Fazenda Sertão)

Vinter 2020/2021 - Mexico Sweet Cherry NATURAL

Efterår 2020 - Inden Sunheri Plantation AA

Sommer 2020 - Rwanda Womens Coffee Sake

Forår 2020 - Costa Rica Red HONEY

Vinter 2019/2020 - Colombia Cafe Organico ØKO

Efterår 2019 - Labirinto BLEND

Sommer 2019 - Burundi Musema 

Forår 2019 - Peru La Requia ØKO

Vinter 2018/2019 - Indonesien Raja Komodo

Efterår 2018 - Guatemala Otonö RFA

Sommer 2018 - Costa Rica Tarrazu BLONDE