Når du skruer låget af bør vi få en sød marcipannote. Måske lidt mandel.
Granny består af bønner fra Oceaninen og Mellemamerika.
Ristet i en Full City og en all-methods blend du kan brygge på din foretrukne måde såvel som alle andre. Fra filterkaffen over espresso til kold-kaffe og alt ind imellem.
Vi sælger Granny i kaffedåse med 400 gram.
Smagsprofil
Når du skruer låget af bør vi få en sød marcipannote. Måske lidt mandel.
Det sætter meget godt tonen for en kaffeoplevelse der har god floral syrlighed med en livlig energi der giver fornemmelse for især valnød.
Som kaffen fylder ud vil de tungere noter give en solbærtone for så at gå over i et kakaotema der dels slutter smagen af - og dels hænger fremragende i eftersmagen.
Om navnet
Så er der lige det der med smagen af gran. Det smager den måske ikke så meget af. Det er i hvert fald meget flygtigt og er mest kommet til i brygninger vi har lavet inden for kort tid fra selve ristningen. Altså ultra-nyristet version.
Denne 'gran' oplevelse har vi ikke prøvet før i andre kaffer eller blends. Det gav en ny oplevelse og ..
.. det gav os vores navn til kaffe! Det skete ved at vores kafferister som den første udbrød, at det smagte som om det var "gran i". Hvilket i produktionens almindelige støj og rumsteren blev hørt af os andre som "granny".
Sammensætning
Granny er ren arabica. Det er Screen 17/19 bønner fra Oceaninen og Mellemamerika. Vaskede og fra høst 2022.
Bryggemetoder
Som nævnt kan Granny bruges til alle bryggemetoder.
Dem der laver espresso i mere traditionel nordeuropæisk/klassisk forstand vil genkende tyngden fra den mellemmørke Full City ristning.
Samme gælder moccakande (f.eks Bialetti kande på komfur)
Filter og stempelkande er på samme måde helt oplagt til dem der godt kan lide den mellem til fyldige kaffeoplevelse med bløde og søde noter med lidt mørk glød.
Samme gælder for Pour-over, Clever Dripper, o.lign.
Brygger du Aeropress er her en oplagt mulighed for at brygge i en kraftig version (en slags ekstrakt) og tilsætte vand for at få to kopper ud af et bryg.
Hvad kan vi byde på? | nyristede bønner |
Bønnesort | Arabica |
Efterbehandling | Washed |
Højde | 1250-1500 m.o.h., 1500-1750 m.o.h. |
Smagsnoter & smagsoplevelse | Floral, Frisk Syrlighed, Solbær, Valnød |
Hvor kan du lide kaffe fra? | blend (flere bønner) |
Hvilken bryggemetode skal kaffen bruges til? | stempelkande, filterkaffe / drip , fuldautomatisk, moccakande, espresso |
Hvilken profil (styrke) er du til? | full city (mellemmørk rist) |