![Galapagos San Cristobal (300 gr)](https://sw2081.sfstatic.io/upload_dir/shop/_thumbs/galapagos.w122.h122.crop.jpeg)
![Galapagos San Cristobal (300 gr)](https://sw2081.sfstatic.io/upload_dir/shop/_thumbs/Galapagos-Label-1.w122.h122.crop.jpeg)
![Galapagos San Cristobal (300 gr)](https://sw2081.sfstatic.io/upload_dir/shop/_thumbs/galap5.w122.h122.crop.png)
Superøkologisk kaffe fra San Cristobal, Galapagos
Vi sælger Galapagos i kaffedåse med 300 gram.
Smagsprofil
Karamel, aprikos og pære
Risteprofil
City+ (mellemlys)
Om Galapagos
En af de mest ekstraordinære kaffer i verden er fra Galápagosøerne. Berømte for deres unikke dyreverden, ligger de 1000 km væk fra Sydamerikas vestkyst, beliggende i Stillehavet og har tilhørt Ecuador siden det 19. århundrede. I 1879 plantede en vis Manuel J. Cobos kaffe sammen med franske agronomer på øen Chatham, det nuværende San Cristóbal, for første gang.
Det var Arabica-planter af Bourbon-typen, som tidligere var blevet importeret fra de franske kolonier. Det er utroligt, at disse kaffetræer, som var blevet plantet for cirka 120 år siden, stadig producerer fremragende kaffebønner i dag. Normalt har kaffebuske en levetid på 30 til 40 år. I dag produceres omkring 6000 poser kaffe, hvoraf 3000 kommer fra øen San Cristóbal, på Galápagos-øerne. På grund af den kolde Humboldt-strøm, der kommer fra Antarktis, er klimaet moderat oceanisk og bringer tropisk regn til øernes sydlige bjergskråninger mellem januar og maj.
Kaffetræerne vokser på relativt ung og nærende vulkansk jord. Det fuldstændig intakte økosystem og det unikke mikroklima – enhver form for anvendelse af pesticider, fungicider, herbicider og kunstgødning er forbudt – tillader produktion af fremragende biologisk kaffe. Galápagos kaffe vokser under skyggetræer (som avocadoer, guavaer og appelsiner). Kun organiske stoffer, som forekommer naturligt, bruges til at gøde. Alle disse faktorer gør denne "Island Coffee" så unik.
_______________________________
Husk at kaffedåsen kan genbruges. Bl.a. til nyt kaffekøb. Læs om Risteriet Refill her!
Hvad kan vi byde på? | nyristede bønner |
Bønnesort | Arabica |
Efterbehandling | Washed |
Højde | 1000-1250 m.o.h |
Smagsnoter & smagsoplevelse | Abrikos, Karamel, Pære |
Hvor kan du lide kaffe fra? | blend (flere bønner) |
Hvilken bryggemetode skal kaffen bruges til? | stempelkande, filterkaffe / drip , fuldautomatisk, moccakande, espresso |
Hvilken profil (styrke) er du til? | city+ (mellemlys rist) |