


Kenya – et navn der runger i kaffeverdenen
Kaffebønner fra Mount Kenya
Smagsprofil
Vi rister den selv i den lyse City profil. Det giver på fantastisk vis stadig en dyb og intens fylde i munden med let blomsteragtig aroma. Frugtig blåbær tone med mild eftersmag der godt kan tørre lidt hen og minde om sort te.
Ristetips
Prøv også en mellemristet udgave. Her udforskes dens mere runde udgave - altså hvis du tør riste de her AB kaffebønner i screen 15/17 i andet end den lyse profil.
Men derhjemme kan du gøre lige præcis hvad du selv ønsker.
Og du kan naturligvis også riste Kenya mørk. Yes you can. Gå måske først i mørkere mellemrist og start jagten på super solmodne solbær noter og balancepunktet der gør chokoladesmagen bliver kakao og .. ja, stop før det bliver for mørt og bittert. Det er der ingen grund til trods alt :)
God ristning.
Læs mere om vores risteprofiler her.
Kaffe fra Kenya
Kenya er utrolig anerkendt i kaffeverdenen. Om det er AA, AB eller PB vil vaskede arabica bønner være i allerfineste kvalitet.
Selv som rå/uristet har disse højkvalitets Kenya bønner tydelig unika i sin aroma fra den røde jord og det friske klima på skråningerne. Betegnelsen AB refererer til størrelsen på bønnerne og vores er i screen 15/17.
Kenya – et navn der runger i kaffeverdenen
En hurtig rundspørge i kaffenørdede kredse vil med alt sandsynlighed afsløre, at Kenya er et meget elsket kaffeland. Mange vil endda gå så langt og sige, at Kenya producerer verdens bedste kaffebønner.
Stabilitet er i højsædet. Med mange trin fra jord til kop - der har alle en væsentlig betydning for slutproduktet. Fælles for de Kenyanske kaffer, og dermed også vores Kenya AB, er, at de dyrkes i næringsrig vulkanjord med givende mængde sol, regn og højdemeter.
Klimaet i denne del af verden passer bare godt til kaffeproduktion – kigger man bare lidt nordpå, finder man nemlig den anden afrikanske kaffegigant, Etiopien. Andre naboer er Uganda og Tanzania der ligeledes er producenter af kvalitetskaffe.
Et andet trin i processen er efterbehandlingen der finder sted efter kaffebærrene, er modnede på planten. I Kenya er de små kaffefarme i de fleste tilfælde del af et kooperativ af farme. Det gælder også disse bønner.
Det vil sige at processen efter plukning er samlet et sted, med professionalisme og godt håndværk til følge. De kenyanske kaffebær bliver sorteret omhyggeligt, så kun de mest modne bær får lov til at nå møllen, hvor bærrene behandles i en såkaldt våd proces. Det betyder, at man ved hjælp af vand vasker det omkringliggende frugtkød af bønnen inden de tørres.
Risteriet har haft Kenya i sortiment så længe vi kan huske. Priserne har altid været i den høje ende og ofte repræsenteret det dyreste vi havde. Men Kenya-kunderne er loyale folk og ved at det er en relativ dyr affære – når man først er faldet for den fine florale smag.
Hvad kan vi byde på? | grønne / rå bønner |
Bønnesort | Arabica |
Efterbehandling | Washed |
Højde | 1750-2000 m.o.h |
Smagsnoter & smagsoplevelse | Citrus, Floral, Frisk Syrlighed, Frugt, Mørk chokolade, Ren (clean), Sødmefuldt |
Hvor kan du lide kaffe fra? | afrika |