•  NYRISTET KAFFE  FRA EGET RISTERINYRISTET KAFFE FRA EGET RISTERI
  •  KAFFEBAR  PÅ VESTERBROKAFFEBAR PÅ VESTERBRO
  •  FRI FRAGT  PÅ KØB OVER 395,-FRI FRAGT PÅ KØB OVER 395,-
basket
LUK

Miscela Potente ØKO (Rå kaffe)

Pris fra 137,00 DKK

Grønne/rå arabica kaffeblanding som du selv kan riste. (Bemærk bønner er ikke ristet!). Den kraftigeste blanding vi byder på. Kan ristes mørk og tung. Crema og kraft.
Disclaimer: Billedet er et standard foto af rå kaffebønner og ikke nødvendigvis den konkrete bønne der sendes.

FRI FRAGT PÅ KØB OVER 395,-
NYRISTET KAFFE FRA EGET RISTERI
Beskrivelse

             Potente Øko er oplagt som espresso, men også populær som robust filterkaffe og i ret fremragende i fuldautomatiske maskiner når koppen skal smag af noget.

Smagsprofil

Kraftig med krydret tung fylde, mørk chokolade og rund nøddesødme i eftersmagen.

Ristetips

Ved ristning i Full City profil bliver smagsprofilen som ovenstående. Rister du selv mærkere kan du sagtens få mere bid og nogle lidt røgede krydderier. Meget syditaliensk. I lysere profil åbner du får friske toner og syrligheden fra især Honduras. Kan være lækkert for lettere eftersmag. Læs mere om vores risteprofiler her.

Miscela POTENTE ØKO

Potente Øko er oplagt som espresso, men også populær som robust filterkaffe og i ret fremragende i fuldautomatiske maskiner når koppen skal smag af noget. Vi har lagt profilen i den mørke ende af Full City men som hjemmerister kan du jo selv forsøge hvor den passer dig bedst.

Mere end bare økologi

Du behøver altså ikke at være på ”økovognen” for at smide Potente i indkøbskurven, dette er en espressoblanding i sin helt egen ret. Og faktisk er det en blanding der kan MEGET mere end blot espresso. Fantastisk intens filterkaffe, lækker i fuldautomatiske maskiner og god kickstarter i stempelkande.  

Vores sortiment af økologiske kaffebønner er efterhånden ret stabilt, men fra tid til anden kan man ikke gardere sig mod udsolgte bønner og fejlslagne høste ude i den ret skrøbelige verden. Vi prøver dog, så vidt muligt, at altid have de fornødne bønner til at kunne sammensætte en stabil Potente blend. 

Hvorfor bruge ”blends” til espresso? 

Ordet ”blend” referer, som de sprogkyndige måske har regnet ud, til, at kaffeblandingen er bygget op med kaffebønner fra flere forskellige områder eller lande. På den måde kan risteren designe meget præcist, hvordan det lille skud kaffe skal komme til udtryk. I brygningen af espresso kommer bønnernes individuelle karakteristika frem, og samspillet imellem de forskellige smage og aromaer kan i en god blend få englene til at synge. Når sødme, fylde, syre og crema er i balance, er blandingen optimal. 

En blend består gerne af bønner fra to og helt op til fem forskellige områder. Vi ofte det italienske ord ”Miscela” i stedet for engelske ”blend”. Betydningen er den samme: Kaffeblanding.

Moden dikterer for tiden, at man eksperimenterer med at bruge ”single-origin” bønner (altså bønner fra en enkelt leverandør eller land) til sin espresso. Selv de lysere riste står for skud for tiden. Hvis bønnen er kompleks nok i smag, kan dette sagtens give et godt resultat, og vi har heldigvis rigeligt af forskellige single-origin bønner at lege med i sortimentet.

Hvad er der så blandet i en Potente?

Vi har sammensat et blend af økologiske kaffer fra Honduras og Mexico. Det har super samspil og fremstår homogent efter ristning i traditionel "italian style". 

Disclaimer: Billedet er et standard foto af rå kaffebønner og ikke nødvendigvis den konkrete bønne der sendes.

Specifikationer
Hvad kan vi byde på? grønne / rå bønner
Bønnesort Arabica
Efterbehandling Natural, Washed
Højde 1250-1500 m.o.h.
Smagsnoter & smagsoplevelse Dadler, Dyb smag, Karamel, Krydret, Lang eftersmag, Malt, Mørk chokolade, Nød, Tørret frugt
Hvor kan du lide kaffe fra? blend (flere bønner)