Smagsprofil
Risteriets Kenya AA er en rund og sødlig kaffe med mellem fylde og fin balanceret floral syrlighed. Den lyse risteprofil (City) rummer et flot spænd fra citrus til mørke bær i eftersmagen. Læs mere om vores risteprofiler her.
Risteprofil
Ristet til City (Lys rist). Læs mere om vores risteprofiler her.
Bryggeanbefalinger
Populær pour-over, aeropress, clever coffee og lignende slow-brew metoder. En ret særlig - men utrolig trendy - oplevelse som espresso. Klassisk filterkaffe og stempelkande for nem brygning kan sagtens anbefales også. Se vores fulde kaffeguide her

Kaffe fra Kenya
Kenya er utrolig anerkendt i kaffeverdenen. Vi henter disse bønner i området omkring Mount Kenya, hvor de ved ideel temperatur og intenst sollys får lov at modne.
Det er vaskede arabica bønner i allerfineste kvalitet, der selv som rå/uristet har tydelige unika i sin aroma fra den røde jord og det friske klima på Mount Kenyas skråninger. Betegnelsen AA refererer til størrelsen på bønnerne.
Kenya – et navn der runger i kaffeverdenen
En hurtig rundspørge i kaffenørdede kredse vil med alt sandsynlighed afsløre, at Kenya er et meget elsket kaffeland. Mange vil endda gå så langt og sige, at Kenya producerer verdens bedste kaffebønner.
Stabilitet er i højsædet. Med mange trin fra jord til kop - der har alle en væsentlig betydning for slutproduktet. Fælles for de Kenyanske kaffer, og dermed også vores Kenya AA, er, at de dyrkes i næringsrig vulkanjord med givende mængde sol, regn og højdemeter.
Klimaet i denne del af verden passer bare godt til kaffeproduktion – kigger man bare lidt nordpå, finder man nemlig den anden afrikanske kaffegigant, Etiopien. Andre naboer er Uganda og Tanzania der ligeledes er producenter af kvalitetskaffe.
Et andet trin i processen er efterbehandlingen der finder sted efter kaffebærrene, er modnede på planten. I Kenya er de små kaffefarme i de fleste tilfælde del af et kooperativ af farme. Det gælder også disse bønner.
Det vil sige at processen efter plukning er samlet et sted, med professionalisme og godt håndværk til følge. De kenyanske kaffebær bliver sorteret omhyggeligt, så kun de mest modne bær får lov til at nå møllen, hvor bærrene behandles i en såkaldt våd proces. Det betyder, at man ved hjælp af vand vasker det omkringliggende frugtkød af bønnen inden de tørres.
Efter vask og tørring kommer vi så til klassificeringen. Betegnelsen AA er et synonym for kvalitet. I Kenya mener man, ligesom i Colombia og nogle andre lande i øvrigt, at størrelse er lig med kvalitet.
I praksis foregår det sådan her: de grønne bønner sies fra i en række størrelser hvoraf de største bønner får AA-mærkatet, og selvom det kan klinge lidt hult, så er der faktisk en god del evidens for at bønnens størrelse skulle have positiv effekt for det endelige resultat.
Risteriet har haft Kenya i sortiment så længe vi kan huske. Priserne har altid været i den høje ende og ofte repræsenteret det dyreste vi havde. Men Kenya-kunderne er loyale folk og ved at det er en relativ dyr affære – når man først er faldet for den fine florale smag.