•  NYRISTET KAFFE  FRA EGET RISTERINYRISTET KAFFE FRA EGET RISTERI
  •  KAFFEBAR  PÅ VESTERBROKAFFEBAR PÅ VESTERBRO
  •  FRI FRAGT  PÅ KØB OVER 395,-FRI FRAGT PÅ KØB OVER 395,-
basket
LUK

Kenya AA (Mount Kenya)

Pris fra 102,00 DKK

100% nyristet kaffe. Kenya AA er kræs for kendere og alle andre bør også prøve. Floral syrlighed i smukkeste version.

Risteriets Risteprofiler
Risteriets Bryggeguide


Tilvalg
  • Formalingsgrad

stk.
FRI FRAGT PÅ KØB OVER 395,-
NYRISTET KAFFE FRA EGET RISTERI
Beskrivelse

        Kenya AA dyrkes i højder højere fra 2.000 moh. Det betragtes som en gourmetkaffe da bønnerne vokser langsommere end i lave højder.

Smagsprofil

Fantastisk floaral aroma. Sublim smuk syrlighed og en relativ stor fylde, med antydninger af frugt, kompleks sødme og  et flot spænd fra citrus til mørke bær i eftersmagen.

Risteriets Kenya AA er en helt lysristet kaffe - både for den kræsne kender og nysgerrige entusiaster.  

Risteprofil

City (lys rist)

Læs mere om vores risteprofiler her.
 

Bryggeanbefalinger

Populær pour-over og aeropress. Flot i den delevenlige Clever Coffee Dripper og lignende slow-brew metoder. En ret særlig - men utrolig trendy - oplevelse som espresso. Klassisk filterkaffe og stempelkande for nem brygning kan sagtens anbefales også. 

Se vores fulde kaffeguide her

Kaffe fra Kenya

Kenya er utrolig anerkendt i kaffeverdenen. Vi henter disse bønner i området omkring Mount Kenya, hvor de ved ideel temperatur og intenst sollys får lov at modne.

Det er vaskede arabica bønner i allerfineste kvalitet, der selv som rå/uristet har tydelige unika i sin aroma fra den røde jord og det friske klima på skråningerne af Mount Kenya. Betegnelsen AA refererer til størrelsen på bønnerne og denne kaffe dyrkes også i højder højere fra 2.000 moh.

Det betragtes som en gourmetkaffe da bønnerne vokser langsommere end i lave højder. Resultatet er flere næringsstoffer og mere tid til at modnes og udvikle smag. "AA" er også en klassificering af kaffe inden for Kenya-systemet hvor karakterer tildeles baseret på bønnens størrelse.

Kenya – et navn der runger i kaffeverdenen

En hurtig rundspørge i kaffenørdede kredse vil med alt sandsynlighed afsløre, at Kenya er et meget elsket kaffeland. Mange vil endda gå så langt og sige, at Kenya producerer verdens bedste kaffebønner.

Stabilitet er i højsædet. Med mange trin fra jord til kop - der har alle en væsentlig betydning for slutproduktet. Fælles for de Kenyanske kaffer, og dermed også vores Kenya AA, er, at de dyrkes i næringsrig vulkanjord med givende mængde sol, regn og højdemeter.

Klimaet i denne del af verden passer bare godt til kaffeproduktion – kigger man bare lidt nordpå, finder man nemlig den anden afrikanske kaffegigant, Etiopien. Andre naboer er Uganda og Tanzania der ligeledes er producenter af kvalitetskaffe.

Et andet trin i processen er efterbehandlingen der finder sted efter kaffebærrene, er modnede på planten. I Kenya er de små kaffefarme i de fleste tilfælde del af et kooperativ af farme. Det gælder også disse bønner.

Det vil sige at processen efter plukning er samlet et sted, med professionalisme og godt håndværk til følge. De kenyanske kaffebær bliver sorteret omhyggeligt, så kun de mest modne bær får lov til at nå møllen, hvor bærrene behandles i en såkaldt våd proces. Det betyder, at man ved hjælp af vand vasker det omkringliggende frugtkød af bønnen inden de tørres.

Efter vask og tørring kommer vi så til klassificeringen. Betegnelsen AA er et synonym for kvalitet. I Kenya mener man, ligesom i Colombia og nogle andre lande i øvrigt, at størrelse er lig med kvalitet.

Risteriet har haft Kenya i sortiment så længe vi kan huske. Priserne har altid været i den høje ende og ofte repræsenteret det dyreste vi havde. Men Kenya-kunderne er loyale folk og ved at det er en relativ dyr affære – når man først er faldet for den fine florale smag.

Specifikationer
Hvad kan vi byde på? nyristede bønner
Bønnesort Arabica
Efterbehandling Washed
Højde 1750-2000 m.o.h
Smagsnoter & smagsoplevelse Citrus, Floral, Frisk Syrlighed, Frugt, Mørke Bær, Ren (clean), Sødmefuldt
Hvor kan du lide kaffe fra? afrika
Hvilken bryggemetode skal kaffen bruges til? AeroPress, Clever, Hario, stempelkande, filterkaffe / drip , fuldautomatisk, moccakande, espresso
Hvilken profil (styrke) er du til? city (lys rist)