•  NYRISTET KAFFE  FRA EGET RISTERINYRISTET KAFFE FRA EGET RISTERI
  •  KAFFEBAR  PÅ VESTERBROKAFFEBAR PÅ VESTERBRO
  •  FRI FRAGT  PÅ KØB OVER 395,-FRI FRAGT PÅ KØB OVER 395,-
basket
LUK

1.000 gram CYC Bolivia Proagro

Stykpris v/ 1 stk. 336,00 DKK

Stykpris v/ 2 stk. 336,00 DKK 285,60 DKK Stykpris v/ 3 stk. 336,00 DKK 268,80 DKK

100% nyristet kaffe. Prøv en pose med din egen valgte risteprofil. Lys, mørk, mellem?

Risteriets Risteprofiler
Risteriets Bryggeguide


Tilvalg
  • Formalingsgrad

stk.
FRI FRAGT PÅ KØB OVER 395,-
NYRISTET KAFFE FRA EGET RISTERI
Beskrivelse

       De bedste vaskede kaffer er både fyldige og komplekse i deres udtryk. 

Bryggeguide

Se vores bryggeguide her.

Hvordan skal jeg brygge?

Alt er tilladt. ALT. 

For 10 år siden var inddelingen klar. Måske endda også for 5 år siden. Men nu er alt tilladt og hvor er det fedt! Lyse ristninger er ikke fejl-producerede .. de er det mest trendy der kan opstøves. Stadig er de ikke for alle, det er syrligt og en friskhed der er mange der ikke forbinder med deres daglige kaffe. Men det er blevet populært at prøve. Mellemristede kan lidt det hele og et smart sted at starte - for er det lige den balance man søger eller hvad er det der kan mangle? Mere syre og mere viniøse friske frugt som lemon og citrus .. så prøv kaffer der er lyst ristede. Er det fylden, sødmen og en klarere rundere kaffeoplevelse du ønsker, så skal de mellemmørke og mørke kaffer udforskes.

Mellemmørke giver mere fylde, helt klart. Der kommer en tyngde i koppen - og vi er nærmere den klassiske kaffe. Men i nyristet og høj kvalitet er det klassisk med et kæmpe løft til en helt anden kaffeoplevelse. Og mørkere riste endnu sætter sødmen i spil for alvor. Frugten bliver federe, chokoladen mere til kakao og mange andre noter vil også have udviklet sig i den karamalisering der sker. Men det kan også blive kraftigt og de mørkeste riste vi laver kan flirte lidt med det bitre. IKKE MEGET, for vi holder den knap så mørkt at det bliver overdrevet røget eller får den kant der kan indeholde bitterhed. Det er en syditaliansk tradition og den er klart kulturbundet. Men det er ikke så nordeuropæisk og slet ikke noget vi i Risteriet har haft med i sortiment. 

Alt dette for at sige at lyse riste kan du brygge espresso på. Det kan du på alle riste. Mørke riste kan du lave en fremragende pour-over med. Det kan du med alle riste. Mellemristede kan være en enorm fin oplevelse i en aeropress. Men det kan alle riste .. 

De hele handler om hvad du kan lide. Du har valgt en profil og når kaffen kommer skal du vælge en bryggemetode. Der er mange muligheder og mange smage at få ud. Det vil være forskellige fra bryggemetode til bryggemetode, fra risteprofil til risteprofil og teknikken du bruger. Så en hel verden af kaffeoplevelser kan vente i vores sortiment. Selv synes vi hver dag det er sjovt at smage på vores kaffer i de mange MANGE muligheder der er for at få forskellig smag ud af dem. Smag med! Vi ved der er noget for alle.

Washed/vasket

Bønnerne er behandlet ved en ’washed’ metode før tørring.

Det vil sige, at i modsætning til ’semi-washed’, ’natural process’ – og den mindre jungle af synonymer der findes derude, så er disse bønner vasket fri for alt frugtkødet ved hjælp af en vanddrevet mølle. Det giver generelt en lidt renere, delikat smag og mindre stærk kaffe, men det skal som alt andet tages med et gran salt.

De bedste vaskede kaffer er både fyldige og komplekse i deres udtryk. 

Risteguide til valg af risteprofil

Jo mørkere en ristning jo mere kommer der fornemmelse for røg i din kop. Det kan give et ret godt samspil med den intensitet som både en FC og en FC+ frembringer med deres mørkere profiler. Frugterne bliver tunge og søde - næsten lidt fede. 

De lysere riste vil give en friskhed og her er mere fokus på den store fugtighed i bønnerne. Syrligheden breder bestemt smagsprofilen ud men uden at være stikkende. Det er friskheden i frugttonerne der vil træde frem og gøre din kop livlig. I C mest men også en C+ holder godt forbindelse til et livligt friskt udtryk.

Læs mere om vores risteprofiler her.

Guidelines og inspiration til valg af risteprofil

City

Den lyse ristning

Dette er stadig den mest moderne risteprofil. Men ikke nødvendigvis den mest populære. Det er dog spændende at forsøge sig med, og det er her man kan smage mest muligt at en kaffe. Både det gode og det mindre gode. Det er her den er mest nøgen og uden filter. Den mest friske version muligt. Bønnernes syrlighed er høj og smagspaletten er bred. Lettere kop. God livlighed i frugttoner og sødme. 


City +

Mellemlys rist

Her har du både den helt lyse ristnings energi men også en indledende fornemmelse af mere klassiske form og fylde der dukker op fra mellemristen som er næste step op. Dette er en risteprofil, hvor mange kan være med og have stor fornøjelse af at udforske en kaffes profil. En City + har  mere 'form og fylde'. Syrligheden afrundes eller går et niveau ned og gør plads til en tydeligere fokus på dybden. Frugt og sødme er ofte mere balanceret. 

City ++

Mellemrist

Den meget populære ristning der byder ind med det bedste af to verdener. Det er tit omtalt som The Sweet Spot. Her er det så "bredt" som det kan være. Et godt sted at udforske fra. 

Full City

Den mellemmørk rist

Klassisk risteprofil for mange multifunktions kaffer. Lige meget hvilken kaffebrygger du trækker ud af skabet og støver af - vil en Full City gøre god figur. Med og uden mælk. Syrligheden vil ofte starte smagsindtrykket men gør hurtigt plads til en ret klar fylde der enten kan have en mere fed frugt fornemmelse eller de søde bløde noter. Eftersmagen er mørk og lang. Trods den mørkere ristning, hvor udtrykket begynder at blive intens er der en fin balance. Det er et spørgsmål om kvaliteten og den lover vi er på plads.  

Full City +

En mørk ristning

Det er det tætteste vi kan komme på den klassiske italienske tradition og kultur - og på samme tid være nutidige. Det duer simpelthen ikke at riste sort og brændt. Men en Full City + med godt greb i en kvalitetsmæssig produktion, det tilbyder vi gerne, for der er mange gode egenskaber at få frem ved denne mørke ristning. Det bliver mørkt og kraftigt, men det holder som sagt balancen og selvom syrligheden vil være meget beskeden vinder der en interessant mørk tone frem der kan give både chokolade, kakao, røg og bid .. alt efter hvilken kaffe det er, og hvordan den brygges. 

Specifikationer
Hvad kan vi byde på? nyristede bønner
Bønnesort Arabica
Efterbehandling Washed
Højde 1250-1500 m.o.h.
Smagsnoter & smagsoplevelse Appelsin, Brunt sukker, Chokolade, Citrus, Æble
Hvor kan du lide kaffe fra? sydamerika
Hvilken profil (styrke) er du til? Vælg din egen risteprofil