•  NYRISTET KAFFE  FRA EGET RISTERINYRISTET KAFFE FRA EGET RISTERI
  •  KAFFEBAR  PÅ VESTERBROKAFFEBAR PÅ VESTERBRO
  •  FRI FRAGT  PÅ KØB OVER 395,-FRI FRAGT PÅ KØB OVER 395,-
basket
LUK

1.000 gram CYC Colombia Nevada ØKO

Stykpris v/ 1 stk. 280,00 DKK

Stykpris v/ 2 stk. 280,00 DKK 238,00 DKK Stykpris v/ 3 stk. 280,00 DKK 224,00 DKK

Nyristet lige efter dit eget valg af profil. Lys, mellem, mørk. 
Risteriets Risteprofiler

Risteriets Bryggeguide


Tilvalg
  • Formalingsgrad

stk.
FRI FRAGT PÅ KØB OVER 395,-
NYRISTET KAFFE FRA EGET RISTERI
Beskrivelse


     Sierra Nevada Coffee dyrkes under træskygge af kaffekooperativ fordelt på bjergsider i 1.000 - 1.500 m højde.

Sierra Nevada

Vi rister selv primært i en 'forsigtig' Full City som i denne meget potente bønne giver denne relative intense kaffe og de tydelige noter af hasselnød og mørk chokolade. Men både lysere og mørkere kan utroligt meget. Mere om det meget snart når vi får opdateret om profilerne fra C til FC+

Stay tuned. 

Risteguide til valg af risteprofil

Jo mørkere en ristning jo mere kommer der fornemmelse for røg i din kop. Det kan give et ret godt samspil med den intensitet som både en FC og en FC+ frembringer med deres mørkere profiler. Frugterne bliver tunge og søde - næsten lidt fede. 

De lysere riste vil give en friskhed og her er mere fokus på den store fugtighed i bønnerne. Syrligheden breder bestemt smagsprofilen ud men uden at være stikkende. Det er friskheden i frugttonerne der vil træde frem og gøre din kop livlig. I C mest men også en C+ holder godt forbindelse til et livligt friskt udtryk.

Læs mere om vores risteprofiler her.

Guidelines og inspiration til valg af risteprofil

City

Den lyse ristning

Dette er stadig den mest moderne risteprofil. Men ikke nødvendigvis den mest populære. Det er dog spændende at forsøge sig med, og det er her man kan smage mest muligt at en kaffe. Både det gode og det mindre gode. Det er her den er mest nøgen og uden filter. Den mest friske version muligt. Bønnernes syrlighed er høj og smagspaletten er bred. Lettere kop. God livlighed i frugttoner og sødme. 


City +

Mellemlys rist

Her har du både den helt lyse ristnings energi men også en indledende fornemmelse af mere klassiske form og fylde der dukker op fra mellemristen som er næste step op. Dette er en risteprofil, hvor mange kan være med og have stor fornøjelse af at udforske en kaffes profil. En City + har  mere 'form og fylde'. Syrligheden afrundes eller går et niveau ned og gør plads til en tydeligere fokus på dybden. Frugt og sødme er ofte mere balanceret. 

City ++

Mellemrist

Den meget populære ristning der byder ind med det bedste af to verdener. Det er tit omtalt som The Sweet Spot. Her er det så "bredt" som det kan være. Et godt sted at udforske fra. 

Full City

Den mellemmørk rist

Klassisk risteprofil for mange multifunktions kaffer. Lige meget hvilken kaffebrygger du trækker ud af skabet og støver af - vil en Full City gøre god figur. Med og uden mælk. Syrligheden vil ofte starte smagsindtrykket men gør hurtigt plads til en ret klar fylde der enten kan have en mere fed frugt fornemmelse eller de søde bløde noter. Eftersmagen er mørk og lang. Trods den mørkere ristning, hvor udtrykket begynder at blive intens er der en fin balance. Det er et spørgsmål om kvaliteten og den lover vi er på plads.  

Full City +

En mørk ristning

Det er det tætteste vi kan komme på den klassiske italienske tradition og kultur - og på samme tid være nutidige. Det duer simpelthen ikke at riste sort og brændt. Men en Full City + med godt greb i en kvalitetsmæssig produktion, det tilbyder vi gerne, for der er mange gode egenskaber at få frem ved denne mørke ristning. Det bliver mørkt og kraftigt, men det holder som sagt balancen og selvom syrligheden vil være meget beskeden vinder der en interessant mørk tone frem der kan give både chokolade, kakao, røg og bid .. alt efter hvilken kaffe det er, og hvordan den brygges. 

Specifikationer
Hvad kan vi byde på? nyristede bønner
Bønnesort Arabica
Efterbehandling Washed
Højde 1000-1250 m.o.h, 1250-1500 m.o.h.
Smagsnoter & smagsoplevelse Chokolade, Citrus, Hasselnød
Hvor kan du lide kaffe fra? sydamerika
Hvilken bryggemetode skal kaffen bruges til? AeroPress, Clever, Hario, stempelkande, filterkaffe / drip , fuldautomatisk, moccakande, espresso
Hvilken profil (styrke) er du til? Vælg din egen risteprofil