•  NYRISTET KAFFE  FRA EGET RISTERINYRISTET KAFFE FRA EGET RISTERI
  •  KAFFEBAR  PÅ VESTERBROKAFFEBAR PÅ VESTERBRO
  •  FRI FRAGT  PÅ KØB OVER 395,-FRI FRAGT PÅ KØB OVER 395,-
basket
LUK

Daisy

Pris fra 73,00 DKK

100% nyristet kaffe. Blød, rund og fyldig, med karamel tone og chokolade eftersmag. Frejdige små florale toner. 

Risteriets Risteprofiler
Risteriets Bryggeguide


Tilvalg
  • Formalingsgrad

stk.
FRI FRAGT PÅ KØB OVER 395,-
NYRISTET KAFFE FRA EGET RISTERI
Beskrivelse

       En kærlig tanke til sangen Sorgenfri fra Shu-bi-dua 7 hvor der fortælles om Dronning Daisy

Smagsprofil

Smagen er blød, rund og fyldig, med karamel tone og chokolade eftersmag. Frejdige små florale toner (dog ikke marguerit..) og appelsin

Risteprofil

Daisy ristes i den mellemmørke Full City

Mellemamerika i mellemmørk profil

Daisy består af flotte vaskede bønner i højkvalitets arabica fra Guatemala. Det er Julekaffen fra 2023 der får lov at fortsætte - bare under nyt navn (læs mere om det herunder).

Virkelig en god filter- og stempelkaffe. Såvel som en flot espresso og aeropress. 

Som en af ​​verdens førende producenter af kaffe, guatemalanske kaffebønner er værdsat for deres karakteristiske moderat syrlige og frugtagtige smag og tendens til at være meget søde med chokoladeundertoner og karamel.

De høje højder (..) og variation af mikroklimaer spiller også en rolle, hvilket resulterer i langsommere voksende kaffeplanter, der producerer bønner med en mere koncentreret smag. Jorden er rig på mineraler, som giver kaffen et karakteristisk spil med syrlighed og sødme. I Daisy lidt citrus og hint af appelsin. Samt den florale aroma og chokolade/karamel ramme. 

Fang en pose og smag med. Det er måske ikke jul mere, men det er kaffetid hele året og det er mere end okay at hver kop er en lille højtid!..


Rette tid og sted

Det var ikke tænkt helt så smart som det endte med at blive. Men nogle gange så passer brikkerne bare utroligt godt sammen. Det skal man jo bare tage med. 

Det handler om hvorfor Daisy hedder Daisy...

Det startede med at vi efter julen 2023 stod med flere opfordringer til at fortsætte den ret populære julekaffe.  Hvilket betød at vi lige skulle finde på et nyt navn.

Det siges godt nok at julen varer lige til påske men aligevel. Vi tænkte at det var smart at omdøbe. Så det gik vi lige på juleferie og tænkte over.  

Jul blev til nytår - og da Dronningen så i nytårstalen på årets sidste dag skød den store bombe - begyndte ideen til et navn at opstå. For julekaffen skulle da bare hedde Daisy! Det var oplagt. Det var passende. Det var faktisk helt perfekt.  


En krølle på kaffehistorien

Så langt så godt - og ovenstående er jo egentlig den simple forklaring på hvorfor Daisy hedder Daisy og hvad det er for en kaffe. 

Men så opstod der et sjovt sammenfald:

For de mange af os der er opvokset med Shu-bi-dua i barndomshjemmets højtalere - vil straks man nævner Daisy - tænke på sangen Sorgenfri fra Shu-bi-dua 7 hvor der fortælles om Dronning Daisy ("og selv når hun slog, så var hun god for man blev ridder af Dannebrog.." etc). 

Det sjove - eller pudsige om man vil - er at vi starter med Daisy kaffen i vinteren 2024. Hvilket er 20 år efter vi startede Risteriet, hvilket nemlig var vinteren 2004. Og hvor gjorde vi det henne?.. Det gjorde vi i en garage i Sorgenfri! 

Come on, det er da godt nok et lidt crazy sammenfald.

Ps. Apropos Crazy. Så overvejde vi lige kort at kalde den Crazy Daisy, og koble den lidt sammen med Crazy Mary, en kaffe vi introducerede året før (vinteren 2023). Men .. nej. Det blev ved en kort ide og så besluttede vi at fastholde at Julekaffen bare skulle hedde Daisy. Det andet kunne misforstås som royal fornærmelse. Og hvis det er noget, så er det jo det modsatte; en lille hilsen til den afgående Dronning. Og slet-slet-slet ikke noget med discotek i Vejle i 90erne!

 

Specifikationer
Hvad kan vi byde på? nyristede bønner
Bønnesort Arabica
Efterbehandling Washed
Højde 1500-1750 m.o.h.
Smagsnoter & smagsoplevelse Chokolade, Citrus, Karamel, Kirsebær
Hvor kan du lide kaffe fra? mellemamerika
Hvilken bryggemetode skal kaffen bruges til? AeroPress, Clever, Hario, stempelkande, filterkaffe / drip , fuldautomatisk, moccakande, espresso
Hvilken profil (styrke) er du til? full city (mellemmørk rist)