On-the-dot mellemmørk profil. Din nye ven. Blød espresso med smooth og solid struktur
Vi tester en ny espresso efter gammel opskrift. Den er opdateret, så den både har reference til den oprindelige blend og så med klassisk Risteriet 2024 aftryk.
Det er 70% Brasilien og 30% Etiopien. I en meget tidlig Full City. Faktisk på det allerførste punkt, hvor City++ når skillemærket, så vi vil kalde profilen Full City i stedet.
Altså lige hvor mellemristen går over i en mørk-mellemrist. On-the-dot-sweet-spot.
Da denne blend var mest udbredt var det i en ret mørk ristning. Så det har vi ændret lidt ved at skrue ned til førnævnte profil.
Men vi har holdt på sammensætningen hvor der er overvægt af Brasilien og så Etiopien for resten.
I andre nye udgaver over de seneste år ser vi at der både er rettet til meget lyse profiler samt byttet om på fordelingen - så det er Etiopien der er hovedparten. Det er fint i tråd med de moderne bevægelser med lys og syrlig profil på espresso blends.
Vi har dog ikke følt at det var så stor ændring der var nødvendig for os. Vi elsker der kommer lidt mere bund og fylde, sødme og moden frugt. Alt det som der dukker op her i Espresso No. 22.
Smagsprofil
Mørktonet med god dynamik, frugt. Fantastisk fin blød sødme rundt om en god fylde. Det er en ret hyggelig espresso den her.
Hvad kan vi byde på? | nyristede bønner |
Bønnesort | Arabica |
Efterbehandling | Natural, Washed |
Højde | 1250-1500 m.o.h., 1500-1750 m.o.h. |
Smagsnoter & smagsoplevelse | Chokolade, Floral, Frugt, Karamel |
Hvor kan du lide kaffe fra? | blend (flere bønner) |
Hvilken bryggemetode skal kaffen bruges til? | AeroPress, Clever, Hario, stempelkande, filterkaffe / drip , fuldautomatisk, moccakande, espresso |
Hvilken profil (styrke) er du til? | full city (mellemmørk rist) |