

Den lette friske kaffe fra Mbeya regionen i Tanzania
Smagsprofil
Lys og liflig. Fin og mild. Blomst og citrus
Risteprofil
Ristet til City (lys rist).
Læs mere om vores risteprofiler her.
Bryggeguide
Se vores fulde kaffeguide her
Vores kaffe fra Tanzania
En kaffeoplevelse med lysristede bønner fra Tanzania.
Vi skal ud på en lille smagsrejse, der giver et dyk ned i en rig og unik kaffetradition.
De fleste vil dog næppe tænke kaffe som det første, når de tænker Tanzania. Guidebøgernes første kapitler er også om Serengeti-sletten, Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro, Zanzibar og safari og Masai-kulturen.
Tanzania er absolut et land med farverig tradition, rig på natur, kultur og eventyr! Men det er også et kaffeland.
Når vi snakker arabica i Afrika er Tanzania den tredje største producent. Efter Etiopien og Uganda, men foran f.eks Kenya. På global plan er det ’blot’ med omkring én procent af verdens arabica-kaffe og så rangerer Tanzania som det 15. største kaffedyrkende land i verden.
Men størrelse er ikke alt og slet ikke i Tanzania. For her er hele kaffeproduktionen sammensat fra næsten 450.000 småbønder med egne kaffefarme. Vi snakker mikro landbrug. En familie om en farm. Og en farm ofte en forvokset køkkenhave. Men mange bække små og tilsammen er de ansvarlige for mere end 90 % af Tanzanias årlige produktion på 30.000 til 40.000 tons kaffe.
Tanzanias kaffebønner er dyrket i højder på over 1.200 meter på vulkansk jord, hvilket giver kaffen dens karakteristiske smagsprofil. Den lyse rist giver fylden en medium krop, der gør den alsidig til forskellige bryggemetoder. Fra moderne espresso til klassisk filter. Men især de mere nye bryggemetoder som Aeropress og pour-over vil være værd at prøve for ekstra at fremhæver de lyse, frugtige noter. Vil du have lidt mere fyldig og robust smagsoplevelse, så støv stempelkanden af.
Tanzanias kaffeproduktion er som nævnt hovedsagelig småskala og familiedrevet, hvilket sikrer opmærksomhed på kvalitet. Mange kooperativer arbejder bæredygtigt og direkte med eksportører.
At nyde en kop kaffe fra Tanzania er mere end blot at drikke en kop kaffe – det er at værdsætte det hårde arbejde og den kærlighed, der lægges i hver eneste bønne.
Hvad kan vi byde på? | nyristede bønner |
Bønnesort | Arabica |
Efterbehandling | Washed |
Højde | 1500-1750 m.o.h., 1750-2000 m.o.h |
Smagsnoter & smagsoplevelse | Bær, Citrus, Frisk Syrlighed, Frugt |
Hvor kan du lide kaffe fra? | afrika |
Hvilken bryggemetode skal kaffen bruges til? | AeroPress, Clever, Hario, stempelkande, filterkaffe / drip , fuldautomatisk |
Hvilken profil (styrke) er du til? | city (lys rist) |