Otoño er dyrket i 1.300 - 1.500 moh i varianterne caturra, marsellesa og catuai
SÆSONKAFFE efterår 2025
Efteråret er kommet. Vi skal på en ny tur ud i den store kaffeverden. Denne gang de ca 9.500 km sydvest for Danmark. Mere specifikt til Guatemala i det nordlige Mellemamerika.
Guatemala er kendt som "landet med det evige forår". Men det holder os altså ikke tilbage for at have en kaffe derfra som SÆSONKAFFE her i september, oktober og november. Vi skaber bare vores egen logik og kalder kaffen 'Otoño' (efterår).
Så smag med imens bladene bliver brune og vinden lidt koldere, imens månederne tager os fra sommeren og hen til vinteren. Efteråret er jo en fantastisk tid at drikke kaffe. Og med Otoño har vi et rigtigt godt bud på hvad du kan have i koppen.
Risteprofil
Full City (dyb mellemmørk)
Smagsprofil
Tung og fyldig. Sød og saftig.
Abrikos og kirsebær. Lækker fyldig chokolade eftersmag
Et stort kaffeland
Guatemala er et kendt kaffeland. Faktisk er det verdens 9, største kaffeland (målt på eksport). Hele 125.000 familier er involveret i kaffeindustrien.
Santa Rosa, regionen hvor Otoño dyrkes, er i den sydlige del af landet, med kystline ud til det nordlige Stillehav og tæt på El Salvador. Så helt perfekte kaffeforhold.
Bønnerne
Otoño er dyrket i 1.300 - 1.500 moh i varianterne caturra, marsellesa og catuai. Vaskede og screen 15+
Santa Rosa, Nuevo Oriente
Santa Rosa er en af de største produktionsregioner i Guatemala og ejes for størstedelen af små producenter.
I denne region er der blevet dyrket kaffe siden 1950'erne. I dag er stort set alle farme på bjerget kaffeproducerende.
Santa Rosa ligger på en tidligere vulkansk bjergkæde med jordbund afbalanceret i mineraler.
Møllen specialiserer sig i vasket/washed efterbehandling, hvilket Otoño også er.
Vasket kaffe er den foretrukne metode hvis der søges en velafbalanceret og fyldig kop med chokoladesmag.
Hvad kan vi byde på? | nyristede bønner |
Bønnesort | Arabica |
Efterbehandling | Washed |
Højde | 1250-1500 m.o.h. |
Smagsnoter & smagsoplevelse | Abrikos, Chokolade, Dyb smag, Kakao, Lang eftersmag, Mørk chokolade, Mørke Bær |
Hvor kan du lide kaffe fra? | mellemamerika |
Hvilken bryggemetode skal kaffen bruges til? | AeroPress, Clever, Hario, stempelkande, filterkaffe / drip , fuldautomatisk, moccakande, espresso |
Hvilken profil (styrke) er du til? | full city (mellemmørk rist) |