Adventskalender 2021

På denne side vil vi lave opdateringer om de fire adventskaffer op mod jul

Årets fire adventssøndage er 28. november, 5. december, 12. december og 19. december. Hver af de fire adventskaffer kommer i en pose med 250 gram nyristet kaffe i hver. Kaffen er ristet i uge 47 på vores kaffefabrik i Glostrup. Det er hele bønner i højeste kvalitet. Ren arabica. Vi håber de vil være spændende og smage. 

Opdateringerne kommer tidlig morgen hver af de fire søndage. Så kan man læse mere om kaffen man skal til at smage på. Navnet på adventsposen - hvilken kaffe der er i - vil fremgå af posen. Men her på siden vil der komme flere ord på og i løbet af dagene også forslag til brygning, smagsprofil, riste info, tips og tricks. 

 

 

28. nov. Brasilien Daterra Sunshine.
Rainforest Alliance. City+

Dagens kaffe for første søndag i advent er perfekt navngivet for sine søde toner og citruslignende noter.

I den mellemlyse ristning (City+) afsløres noter af gule frugter, mælkechokolade og pekannød. Fin afrundet blød og sødlig citronsyre og en let sirupsagtig krop. Balance med dybde og sødme.

Og det kan sagtens passe, at du smager en karameltone, imens eftersmagen ruller blidt i ganen.

Vi starter adventskalenderen et oplagt sted – nemlig med et besøg i Brasilien: Verdens største kaffeland.

Ganske få år efter kaffeplanten på snedig vis blev smuglet ind i Brasilien, har det store land i Sydamerika domineret kaffebranchen. Kender du historien? Ellers kan du se tilbage på kaffevært Waqas' kaffe fortællinger, som vi lavede i forbindelse med Kaffens Dag, inden du læser videre.

 

 

Som Waqas fortæller i videoen, var så meget som 80% af alt verdens kaffe fra Brasilien, hvis vi går 100 år tilbage. I dag er det tættere på 40%, men landet er stadig langt den største producent. Noget som det ikke tyder på bliver ændret, da Brasilien ikke kun mestrer kvantitet, men også kvalitet.

“They've Got an Awful Lot of Coffee in Brazil”

Opmærksomheden på Brasilien er stor og berettiget. For med den store dominans følger store konsekvenser ved udfald i produktionen. Noget som er enormt aktuelt netop nu, hvor den seneste høst er præget af problemer med først for meget vand og så for sen nattefrost.

Man behøver ikke at være kaffepassioneret for at have hørt, at kaffepriserne stiger de her måneder. Det gør de i takt med, at den nye høst handles rundt om i verden. Udgangspunktet er netop Brasiliens seneste høst.

Daterra Farmen

En af de toneangivende farme i Brasilien har i over 20 år været Daterra farmen. En forgangs og verdensberømte kaffeproducent, hvor kaffen er produceret med et inspirerende engagement i både kvalitet og bæredygtighed.

Beliggende i - og en af de ældste farme fra - den anerkendte Cerrado region, Brasiliens "tropiske savanne”.

Daterra betyder "fra jorden" og på farmen arbejdes der respekt og forståelse for det varme tropiske klima og de vekslende tør- og regntider. At kunne udnytte det til mest optimal kaffedyrkning.

Og det er lykkes – for med moderne teknikker og klassiske kaffeteknikker har Daterra farmen sat nye standarder. De arbejder med flere sorter og forskellige efterbehandlingsteknikker.

Alt kaffe herfra er certificeret Rainforest Alliance

Rigtig god fornøjelse og god 1. søndag i advent.