•  NYRISTET KAFFE  FRA EGET RISTERINYRISTET KAFFE FRA EGET RISTERI
  •  KAFFEBAR  PÅ VESTERBROKAFFEBAR PÅ VESTERBRO
  •  FRI FRAGT  PÅ KØB OVER 395,-FRI FRAGT PÅ KØB OVER 395,-
basket
LUK

Fire fredagsbønner og en julekaffe

Oprettet d. under Risteriet, Årstider

Fire fredagsbønner og en julekaffe

1. DECEMBER | ROSA 68

Smagsprofil:

Vi starter varmt og blødt. En mellemmørk ristning. Flot nød og tydelig chokolade fornemmelse der fylder ud i kop og krop. Der er en varm rar tone og perfekt rund og blød. Det bliver godt, og så er kaffekalenderen i gang. Velkommen til!

Husk at følge med i løbet af ugen når vi brygger på Rosa 68.  Der kommer opslag på vores instagram og facebook profiler.

Læs mere om kaffen i pose og hvorfor den hedder Rosa 68 herunder. 
 

Kaffen:

Brasilien Morro Cavado/Dona Cavado. Det er de bønner, der gemmer sig i posen. En af vores favouritkaffer igennem de seneste mange år. Desværre har den været udgået af fast sortiment pga. lav beholdning. Men – fra i dag – er den tilbage! Den afløser Dona Palmital, som har været supervikaren.

For at holde lidt rød tråd i de forskellige brasser så får den også et ’Dona’. Så find den i vores sortiment som ’Dona Cavado’.  

Bag om navnet:

Vi starter med lidt baggrund til kaffenavnet. Men ikke for at kalde ind til historietime eller råbe op. Det er mest en lille hyldest af en modig ung kvinde.

Den første kaffe i årets kalender er nemlig opkaldt efter en af nøglepersonerne fra en urolig periode i USA. Det handlede om oprør mod diskrimination af sorte og den racisme og uretfærdighed, der eksisterede. Et af startskuddene var netop dagens kalenderdato, hvor Rosa Parks, en sort kvinde, nægte at opgive sit sæde til en hvid person på en bus. Det var den 1. december 1955.

Handlingen førte til øget national opmærksomhed omkring borgerrettigheder og støtte fra det internationale samfund. Senere blev mordet på Martin Luther King Jr., en anden vigtig skikkelse i bevægelsen direkte årsag til en af de første essentielle lovmæssige ændringer. Mordet på Luther King var i april 1968. Derfra tog vi så 68 til kaffenposen.

Fast forward til i dag. Den 1. december 2023

Vi åbner den første pose – med et navn der er en kombination af to vigtige historiske begivenheder. Det gør vi i julens første december lys. Men også i lyset af en verden der stadig er i uro. Flere steder er der decideret krig og det er svært helt at forstå det her i de små danske julehjem hvor store og små begynder at glæder sig til alt fra gaver, god mad og hygge med familie. Det kræver en solid kop kaffe at styrke sig på.

Det kræver selvfølgelig mest af alt at være bevidst om den voldsomme forskellighed, som verden er delt op i. Tankerne kan meget naturligt gå til de problemer der er i verden i dag. Krigene i Ukraine og Mellemøsten som dem der aktuelt fylder mest i nyhederne.

Det er ikke en særlig julet start – det er vi med på. Det er jo i høj grad en konstant i verden i dag med krige, oprør og uro. Desværre.

At det lige er noget, vi kommer ind på her den 1. december, er som sagt ikke for at sammenligne. Det er egentlig for at mindes en enormt modig ung kvinde og hendes betydning i historien.

Faktisk kaldes 1 december ”Rosa Parks Day” og i moderne kommunikation bruges #RosaParksDay flittigt på Sociale Medier. Det kan du jo tjekke om du kan finde nogle spændende opslag på, når du nu alligevel sidder med kaffen og tager en stille stund, inden december kommer farende afsted.

Senere i december vender vi også tilbage til fejringen af forskellige nationaldage. Og vi lover. Det skal nok blive lidt mere julet.

 

Pre-Julekalender start

Med start fredag d. 1 december vil vi her på siden lave opdateringer henover julemåneden. Så du kan se hvad du finder i årets julekalender - og drikker i de kopper du brygger fra poserne i den. 

Årets julekalender indeholder 5x 250g kaffe og det er lavet sådan at poserne åbnes de fire fredage op mod jul og så selve juleaften. Samme dage vil denne side opdateres med info om dagens pose. 

Fredagene er 1. dec, 8. dec, 15. dec og 22. dec. Og så den sidste pose til juleaften, søndag d. 24 dec. 

Så har du en kalender - er det her du skal kigge. Der kommer også opslag på instagram og facebook, men denne blog er den primære kilde for information om kafferne.  

Vi glæder os.  Håber vi ses!
 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar